Hračky zase oživly v G.I.Joe

Podobných béčkových filmů je spousta tenhle nezachrání ani fakt, že se v něm objevuje Praha (coby Paříž) ani režisér všech tří mumií, kdy ta poslední byla opravdu hrůzný počin. Takže pokud chcete od filmu něco víc, než jen bezbřehou akci, poskakující panáky a sexy herečky v latexu a neoprenu, hledejte jinde.

Hned na začátek si musíme něco vysvětlit: pokud hledáte film s inteligentní akcí, tenhle není ten pravý. Na druhou stranu, není tak špatný, pokud přistoupíte na jeho hru naladíte se na patřičnou notu. Tedy tu chlapeckou puberťáckou nebo pospuberťáckou, kdy ve vás stále ještě částečně dřímá onen voják, který touží v bitvě okamžitě rozstřílet celou budovy, neřku li město a pokud možno rovnou tou nejmodernější zbraní.

V dnešní době Transformers (dvojka mě nudila) je zřejmé, že se i jiní tvůrci pokusí oživit dětské hračičky. A podívaná to je více než atraktivní. Škoda, že se z ní brzy nasytíte, protože jinak vám film už nic jiného ani moc nenabídne. Snímek je totiž plný přestřelek a jediný, koho dokáže oslnit, jsme nejspíš pouze my, muži a to ještě k tomu záleží, na jaké psychické úrovni se právě nacházíte. Já se na něj díval se silnými bolestmi hlavy, které pomalu utlumoval ibalgin, takže je dost možné, že moje vnímání bylo ovlivněno právě otupěním smyslů. Pravdou totiž je, že se mi film, i přes své značně viditelné nedostatky, vážně poměrně líbil.

Ještě nejsem úplně odrostlý pubertálním výlevům a každý potřebujeme čas od času vypnout. A právě na to je tenhle film dobrý. Nemusíte u něj přespříliš přemýšlet. Od začátku vám je jasné, že ne všechno v něm dává smysl a že leckteré věci jsou za hranicí fantasmagorie a natolik hloupé a absurdní až jsou vážně poměrně zábavné, na rozdíl právě od Tranformers 2, kdy jsem se co chvíli díval na hodiny a čekal, kdy už bude konec. Tady jsem si sice také stihl vyřídit krátký telefonát, ale i to neznamená, že bych u filmu snad usínal. Je zhruba dvouhodinový a za sebe myslím, že celkem utíká, pořád nějaká akce, stále se něco děje a někdy se ocitáme v minulosti a rozebíráme, co se vlastně stalo.

Takže sečteno podtrženo, nejde o žádný světový trhák. Nejspíš na něj za pár dní zapomenu a nebýt téhle recenze, nejspíš ani pak neuvěřím, že jsem jej snad někdy v životě viděl. Podobných béčkových filmů je spousta tenhle nezachrání ani fakt, že se v něm objevuje Praha (coby Paříž) ani režisér všech tří mumií, kdy ta poslední byla opravdu hrůzný počin. Takže pokud chcete od filmu něco víc, než jen bezbřehou akci, poskakující panáky a sexy herečky v latexu a neoprenu, hledejte jinde. Pokud se ale večer chcete trochu uvolnit a vypnout, je tohle výborný výběr. Přemýšlení nechte stranou a užívejte si, co si pro vás režisér Stephen Sommers připravil. Protože to až tak úplně k zahození není.

80%

recenzi naleznete také zde: http://romankrasa.webnode.cz/filmy/akcni-scifi/g-i-joe/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Krása | neděle 15.8.2010 17:35 | karma článku: 4,27 | přečteno: 777x
  • Další články autora

Roman Krása

Tohle je ráj?

21.8.2012 v 20:49 | Karma: 4,71

Roman Krása

007:Quantum of Solace

18.8.2012 v 14:11 | Karma: 5,27

Roman Krása

Temný rytíř povstal

17.8.2012 v 11:05 | Karma: 5,24