Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KZ

h@luzak

9. 4. 2010 10:51
Ono to není "jen o řízení"

Je to také o tom, co ta "firma" Česká republika a.s. vůbec má dělat. V tom smyslu mi třeba docela hodně vadí, že je v koncernu Evropská unie (aniž by v ní tento koncern měl jakýkoliv vlastnický podíl!) a je nucena dělat i to, co akcionáři nechtějí. Už dnes musejí snášit nespojité spektrum ze zářivek (když plnospektrální žárovky jsou postupně zakazované) a za nedlouho se ani nebudou moci pořádně osprchovat (když sprcha bude muset dávat jen malý proud vody podle směrnice koncernu Evropská unie).

V tom smyslu si myslím, že strany mají smysl. To proto, že reprezentují a sdružují názory akcionářů. A jediným lídrem takové skupiny, který se má v programu, že se chce (stejně jako já) oprostit od poddanosti koncernu Evropská unie je - nikoliv Petr Nečas - ale Petr Mach (Svobodní).

Jinak hezký článek, ale ve volbách do správní rady České republiky a.s. budu (nejen) z výše uvedených důvodů volit kandidáty Svobodných.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

11. 4. 2010 0:03
Re: Ono to není "jen o řízení"

bohuzel Vas nazor je sice zajimavy, ale samostatne fungovani bez koncernu EU v roce 2010 je stejne realne, jako fungovani Skodovky bez VW. Zatim to neni realne, mozna za cas bude, nebo to bude cele jinak, ale ted je to nerealne.

0 0
možnosti
MS

Markéta Stránská

9. 4. 2010 3:42
Souhlasím

GRATULUJI!!! Perfektní článek, naprosto se vším souhlasímR^ ..Jasná karma. Stát je asi nejhorším hospodářem a jako soukromý podnikatel těsně před bankrotem. A v takový okamžik by 13.platy a premie rozdával jen sebevrah:-/. Což je ale rudooranžovým populistům tak nějak jedno, hlavně aby urvali ta svá korýtka. Po nás potopa.............

Těším se na další článek :-)

0 0
možnosti
E

egoista

8. 4. 2010 21:48
jak proste

Clanek je obycejnou agitkou ODS. Nelibi se mi zadluzovani zeme, ale take se mi nelibi praktiky typu "seskrtejme vsechny vydaje, at mame papirove vyrovnany rozpocet" - to se s vanickou vyleva i dite. Vydaje rozpoctu nejsou jen penize hozene z okna, a kam vede takovehle zaslepene skrceni ekonomiky vime - k balickum uspornych opatreni. Aneb odnesou to ti, na nichz tahle zeme stoji - obycejni lide, kterym se bude zit hur. A protihodnota za mnoho nestoji - par zakazek spratelenym firmam, a nakasirovane ekonomicke ukazatele, za nimiz se skryva leda prusvih. shodou okolnosti vzdy na konci obdobi vlady ODS, nez se toho ujal nekdo kompetentni. Nechci po vas zadne myslenkove piruety, jen trosku historicke pameti, staci tak 15 let nazpet. To aby se vedelo, co je recept, a co jen skleroza pravicoveho volice.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

9. 4. 2010 0:01
Re: jak proste

clanek je psan clovekem, ktery zrejme narozdil od Vas si uvedomuje, ze politika je stejna odpovednost, jako rizeni velke firmy, takze rikam tady je soubor toho, co musite znat (jak ostatne potrvzuji i reakce v teto diskusi), abyste obsatl v rizeni korporace. Ono totiz stat nic jineho nez jen obri korporace neni... tudiz by jej meli ridit lidi co umi ridit, ne jen zvanit v televiznich debatach.

0 0
možnosti
E

egoista

8. 4. 2010 21:33
Buzzword-parada

Ten clanek je samy manazersky nalesteny a vnitrne vyprazdneny buzzword. Coz je mor, jeste horsi, nez politicky newspeak. Takze jsem rad, ze nam vladnou ti nasi priserni politici, protoze je to nakonec o neco lepsi, nez kdyby to byli manazeri s jejich hladovym pristupem, v nasich sirkach tak obvyklym.

V dobe krize musi prijit statnik, nikoli ucetni. Vime?

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 23:58
Re: Buzzword-parada

ale nepovidejte, tak mi vysvetlete co, je na mem navrhu spatne. Jen Vas upozornuji, ze v  zahranicnich firmach se ten newspeak pouziva a nejen tam....stejne jako napriklad ani vy neprekladate BLOG (Webovy Denicek), ani INTERNET (Mezi Sit) ....A co se tyka Vase napadu se statnikem, tak ja nerikam ucetni, ale clovek, tkery ma manzerske kvality a prosel by v komercni firma na pozici urovne CXO

0 0
možnosti
P

PavelRuzicka

8. 4. 2010 15:07
Paráda

Jj zase další povedený článek. Systém, jež nám tu zmutoval do prapodivných tvarů, a kterému říkáme stát, je potřeba přestavět. Z vlastní zkušenosti vím, že složitý systém se spoustou chyb je nejlepší smazat, a začít s programováním znovu. Obvykle se při opravách napáchají další škody. R^R^R^R^ Karma jasna. :)

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 15:45
Re: Paráda

diky, myslim, ze je na case trosku nastavit nasim namyslenym politikum zrcadlo, neumim si fakt predstavit, ze v normalni firme by se typek jako Jandak dostal dal nez na recepci...vcera jsem toho pana sledoval pri debate a mel jsem pocit, ze se koukam na nejaky trapny humoristicky porad, nebo minulej tejden si takovej Skromach prinesl do studia plysaka, chtel bych videt, ze by si nejakej kandidat na misto v boardu na CXO levelu prinesl na pohovory plysaka... Neco je spatne. A to sakra...

0 0
možnosti
RR

rezjir

8. 4. 2010 14:12
Dotaz

A umí ten Kocourek alespoň anglicky? Že totiž zaměnil external debt za government debt?

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 15:41
Re: Dotaz

well, the best would be to ask him directly. http://www.ods.cz/lide/detail/21

0 0
možnosti
JD

Jan Dvořák

8. 4. 2010 10:43
Účetnictví

Bingo.

Jako minoritní akcionář bych rád viděl i uzávěrku sestavenou podle GAAP, tedy se všemi accruals.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 10:57
Re: Účetnictví

jo, myslim, ze accruals by byl pekelnej pruser....a sestavit zaverku podle GAAP, tak to je hodne velka sci-fi, obavam se, ze vetsina z tech lidi by nebyla schopna rozeznat OPEX od CAPEX a sledovani P&L jednotlivych casti systemu, nerkuli celku....by bylo nadlidskej vykon. A uplne nejvetsi sranda by byla, kdyby na ne nastoupili Deloitti, Ernsti, nebo PWC a borci museli dolozit vsechny approvealy, smlouvy....apod. to by teprve byla legrace....:-)

0 0
možnosti
VH

viktor.horak

8. 4. 2010 10:14
Paráda

Karma R^

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 10:59
Re: Paráda

diky, je videt, ze zodpovednych akcionaru je stale dost, tak snad nas bude dost i u voleb, jinak to cele zacne ridit kotelnik s jaurnou z recepce :-)

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

8. 4. 2010 10:10
Bohužel je to asi marná snaha

Ti, kterým je to primárně určeno, většinou nepochopí. A ten zbytek, co pochopí, bude zase reagovat jako "bejk na rudej hadr" na jména Nečas a Kocourek.

Ale dík za blog - dávám karmu.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

8. 4. 2010 10:53
Re: Bohužel je to asi marná snaha

Diky, priznam se, ze tenhle clanek je zamerne psanej, jako test, kolik lidi vubec chape, ze vetsina politiku by byla ve velke komercni standardne rizene firme naprosto nahrana. No schvalne, umite si predstavit, ze byste Bohuslava Sobotku udelali CFO? a to treba CEO Jiri Paroubek? nebo COO Zdenek Skromach? Je opravdu vesele, ze firmy venuji recruitmentu takovou snahu, ale nejvetsi firmu - stat - muzou ridit lidi, kteri by v zadne bezne firme nedosahli, ani do junior managementu...

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

8. 4. 2010 10:07
uf,

to je docela příjemný, přečíst si chytrý a vtipný článek.

Ale stát je holt divná firma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy