Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radek.stembera@volny.cz

9. 11. 2011 1:06
politika jednoho dítěte....

je směšná. Ve velkých čínských městech je dnes politika samotných lidí "žádné dítě" - kariéra je přednější. A městské rady by rády kdyby lidé měli více dětí. Čína dnes staví stovky elektráren a převážně na uhlí... bude ho tedy potřebovat. Bude ho taky platit. Pokud přejde na o něco lepší produkci (místo triček auta) bude potřebovat taky ocel. Bude jí platit. Naproti tomu USA a EVROPA bude vyrábět biotechnologie apod. a bude surovin potřebovat méně. Všichni si tady zateplí baráky a budou mít na střeše sluneční kolektory... budou potřebovat méně ropy a uhlí... lidí tady ubyde.... kdepak pane, tady nehrozí ani přelidnění ani nedostatek surovin a emergie, tady hrozí jediné - lež a ignorance, pseudohumanismus a nerealismus. Jedním slovem nafoukanost. Londýnské novinky jsou toho důkazem. A stran vašeho eurospasitelství : http://www.patria.cz/zpravodajstvi/1944166/evropa-by-mela-prestat-trvat-na-zachrane-vadneho-eura-obraci-dosavadni-zastance-z-ft.html

.....že by konečně realismus?

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

7. 11. 2011 12:20
jsem rád

že si toho už všímá více lidí. Když jsem o tom psal v r. 2006 dělali ze mne paranoika

0 0
možnosti
PN

burden

6. 11. 2011 21:17
ano, ten článek je přesný

Pane Krám vysvětlujete to o čem jsem psal již dříve. Pokud se o tomto problému mluví, tak se mluví pouze o peakoil. Jenomže většina komodit směřuje do propasti a to dokonce i ty obnovitelné. Například světový oceán je vyplundrován od ryb naprosto neuvěřitelně a potřeboval by desetiletí, aby se vzpamatoval. Jenomže - a zde budete se mnou asi nesouhlasit - přesně toto ze mne udělalo rasistu. Světový růst populace stoupá geometrickou křivkou a naprosto nevyhnutně přijde hladomor a absolutní katastrofa. Tomu se nedá vyhnout. V Evropě by bylo možno přežít, protože obyvatelstvo je kvalifikované a jeho počet stagnuje s výhledem na pokles, půda je úrodná a hustota obyvatel patrně ještě nepřekročila limit udržitelného přežití z obnovitelných zdrojů. Jenomže to by se Evropa musela důsledně zbavit sociálních parazitů nejmenovaných etnik a imigrace především z Afriky a Karibiku. Jak říkám, nebudete se mnou souhlasit, ale můj názor přesně na základě těchto myšlentek je: Být rasisty anebo chcípnout.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

7. 11. 2011 11:58
Re: ano, ten článek je přesný

Pane Nemravo, ono uz je pozde i na rasismus, proto s tim nazorem nesouhlasim. Dejte si tohle a pochopite, proc tvrdim, ze boj proti EU nema smysl a rasismus take ne. Bitva je opravdu nekde jinde a zatim ji Evropa (a jak pisu jedno zda spojena ci rozpojena prohrava) http://www.amazon.com/Red-Alert-Prosperity-Threatens-American/dp/0446576239

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 11. 2011 15:31
Tento článek...

http://blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A111105_215946_blogidnes

By vám mohl dát podnět k přemýšlení... Všichni lidi by si měli uvědomit že naprosto všechno co znají se může během jediné minuty změnit a naprosto všechna pravidla mohou být během minuty přepsána.

Současná civilizace západu totiž může právě během jedné jediné minuty zcela skolabovat. Stačí jen jedno- vypnout proud. (A to vůbec není tak těžké jak se zdá)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 11. 2011 15:58
Re: Tento článek...

http://www.novinky.cz/zahranicni/249607-nad-svetem-visi-hrozba-kybervalky-varuje-expert.html

Tohle je ovšem směšné... víte co je nejefektivnější zbraní? Prostě vytrhnout kabel ze zdi. Cílem počítačové bezpečnosti a rozumné infrastruktury by mělo být aby to šlo vždy udělat a ztratit při tom naprosté minimum schopnosti fungovat. (tedy aby schopnost fungovat byla z většiny zachovaná na obou stranách kabelu ikdyž bude přestřižen)

Na CIA taky útočili... útok byl zastaven. Admin prostě šel a server rozmlátil požární sekerou aby vše od sítě odpojil.

Nejlepší firewall- požádní sekera. (Ostatně to je asi poučka od dob Enrica Fermiho... bezpečnost "chicago pile" (první reaktor na výrobu plutonia) zajištovali dva lidé kteří stáli se sekerami u provazů které nad reaktorem držely pytle s grafitem. (které by po preseknutí reaktor zasypaly a pochytaly neutrony))

0 0
možnosti
DD

ducks_quack

5. 11. 2011 14:03
Nenapsal jste nic nového, tohle je známé už více než 20 roků

Čína skupuje komodity "v zemi" už taky hezkou řadu let, zvláště v Africe a Jižní Americe, formou ekonomické pomoci i jinak.... A nevěřím, že alarmiste jsou svými myšlenkami tak vpředu, spíše v tom vidím ruské peníze(plyn, ropa, pokus hrát znovu významnější roli) , byť to mnohdy přichází i z USA...

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

5. 11. 2011 17:51
Re: Nenapsal jste nic nového, tohle je známé už více než 20 roků

nevim co bylo pred dvaceti lety, to mi bylo 16 a moc me ekonomika nezajimala, tudiz nemohu slouzit. Nicmene tento blog vznikl na zaklade inspirace knihou co ted ctu a co neni rozhodne tak stara. http://www.amazon.co.uk/Red-Alert-Growing-Prosperity-Strangle/dp/1455503649

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

5. 11. 2011 12:36
Prima čtení na sobotní dopoledne

dobré úvahy, teď ještě do nich zbývá začlenit militaristický faktor US army a jeho gigantický potenciál

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 11. 2011 12:44
Re: Prima čtení na sobotní dopoledne

Na kterou stranu rovnice? Zrovna tady v Evropě se ho bát nemusíte... tady už je většina primárních zdrojů vyčerpaná. Ze surovinového hlediska je Evropa nezajímavý cíl. Jediné k čemu je tak trochu užitečná je zemědělství. (COž jde v Africe lépe pokud to nedělají Afričané)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 11. 2011 12:34
Planeta unese 10 miliard...

No ano to se tvrdí... ona by jich unesla klidně i 20 nebo 30... ale musíte se také zeptat za jakou cenu na prostředí. Už těch 7 miliard lidí má problém. (Pokud se podíváte na stav ryb v severním atlantiku zjistíte že tamní ekosystém je kvůli rybolovu na hranici své regenerace... další zátěž by zajistila kolaps... ty populace ryb by pak potřebovali pár let zcela bez rybolovu... severní pacifik na tom není o moc lépe)

Pak se po planetě laskavě rozhlédněte... Těch 7 miliard lidí je ve skutečnosti umístěno velice hustě (nepočítaje neobsazenou zemi z které ovšem je nutné získávat zdroje). Důvod? Prostředí na zbytku planety je takové že by tam člověk psa nevyhnal. Dlouhodobě obyvatelné pro člověka by bylo jen za cenu ohromných energetických (a defacto i komoditních) nákladů.

"Růst" do těchto oblastí více méně nemá smysl. Bylo by dražší než jakýkoli benefit.

Krom toho ty neobsazené oblasti jsou jakýsi buffer... Ikdyž tam člověk žije těžko jiné životní formy jsou na to lépe vybavené...

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

5. 11. 2011 12:40
Re: Planeta unese 10 miliard...

Pokud se zbavíte té rezervy tak v případě například pádu pár set metrového kamene třeba do centra Sahary najednou zjistíte že v atmosféře bude dost prachu na takových 10 let opravdové zimy (v létě víc jak s 15 stupni v ČR nepočítejte). V geologii takové eventy jsou známé).

V takové situaci planeta nebude schopná vyprodukovat potraviny ani pro 7 miliard lidí.

Lidi v současnosti využíbvají prostředí na hranici únosnosti. (CO2 je opravdu trapná výmluva... toho už bylo v atmosféře 100x víc a životu to vůbec nevadilo). A kvůli populačnímu růstu se lidi stěhují na místa kam by před 500 lety nikdo nevlezl (protože věděli že je povodeň spláchne) dnes to lidi sice taky ví (kromě skutečné ignorance) ale nemají na výběr. Jinam jít nemůžou.

Tahle planeta je přelidněná. Ona populace klesne až zase příroda udělá nějaký eventík. Ovšem já tvrdím že by ji bylo rozumější postupně snižovat než k tomu dojde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy