Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

14. 6. 2011 10:52
---

Tak ale co ty akcie, hmmm? Už to tu pan Krám vysvětlil, proč by si nekoupil akcie, na které se vyplácí podíl na zisku alias dividanda a místo toho by si koupil akcie, kde se nevyplácí nic?;-D

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

16. 6. 2011 22:40
Re: ---

akci se nekupuji jen kvuli dividende, vite pane, my se tady nebavime o kuponove privatizaci, ale o necem cemu se rika akciovy trh a ten neni rozhodne, jen o dividende.

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

13. 6. 2011 18:31
zajimavy clanek, presto bych mel par vyhrad

(diskuzi jsem necetl, tak se omlouvam, jesli to tam uz bylo):

- Oracle sice koupil SUn s javou a sparkem, ale je otazka, jesli je to takova vyhra. Na jave jeli i predtim, je to uz v podstate otevrena zalezitost. Takze tim zas tolik moc neziskal. Spark jako procesor je precijen pozadu za Itaniem nebo IBM Power CPU. Naopak, ted nasadil Oracle nejakou razantni politiku pocitani CPU licenci vuci Itaniim, to se muze taky pekne obratit proti nemu.

- virtualizace je modni hracka. Na neco je skvela, na neco nevhodna, urcite to neni samospasitelny zazrak, jak si mysli mnozi manageri. je riziko, ze ten trend sklapne.

- Apple je hlavne image. Stavi hodne na designu a ovladani, technicky to veskrze nebyva (slusne receno) spicka.Takze opet - staci, aby trend Apple image presel a splaskne jak bublina.

- cloud je iste skvely napad, stejne jako pronajem vypocetniho vykonu. Ale ve firemnim prostredi je spousta velmi duvernych dat a paranoidni bezpecak bude jiste bojovat, aby se to hodilo "nekam ven".

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

13. 6. 2011 18:45
Re: zajimavy clanek, presto bych mel par vyhrad

- to same emaily. Na neco jefajn mit nekd venkovni, ale duverne veci by si tam asi hodne firem nedalo.

To je myslim obecne problem tech internetovych veci - firmy jsou odkazane na nekoho tretiho, nemaji data po ruce. Navic je mnohem vetsi riziko, ze jim nekdo do clouhoveho systemu vleze - ciste kvuli lidskemu faktoru, kdy si nekdo da heslo "Marenka01". Do vnitrni site musi nejdriv utocniki proniknout. Nevim, jak je zajistene cloudove centrum, ale je riziko, ze uz svou podstatou bude primarni cil utocniku....

0 0
možnosti
PK

skeptický

12. 6. 2011 15:15
Situace v IT segmentu

se vpodstatě vrací k normálu. Každá z firem je hegemonem v určité oblasti a obvykle pohoří, když chce někam, kde nemá kapacity ani vývojové ani marketingové. MS je zatím pořád hegemonem v oblasti operačních systémů pro koncové uživatele a v oblasti kancelářských aplikací. Pokud se tlačí jinam nekončívá to dobře. Totéž platí o ostatních firmách. Např. pokud už bych potřeboval smartphone, pak si koupím iPhone, pokud si kupuji v Evropě počítač, pak preferuji Windows. No a burzovní indexy a zprávy, obvykle jde jen o davovou psychosu burzovních hráčů. Ovšem pokud by penetrace např. Windows celosvětově klesala po delší dobu (řádově měsíce), pak by to jistě byl signál k zamyšlení. 

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

12. 6. 2011 21:32
Re: Situace v IT segmentu

Burza neni o davove psychoze, ta se objevuje vetsinou pouze u bublin, kdy zacne hromadny panicky vyprodej. Pokud vsak se ekonomika nehrouti, investice jsou vetsinou racionalni, Problem Microsoftu obecne je v tom, ze bojuje na mnoha frontach a tak zakonite dochazi k erozi casti imperia, ktere firma prehledla, nebo podcenila, jak se trh bude chovat. Ono totiz pokud umel drzite trh v nejakem bode a nekdo jiny to zjistia a je schopen nabidnout produkt konkurencni vasemu, ale ktery splnuje pozadavky trhu, muze se, coz se take konkurentum Microsoft podarilo, najit to cemu se rika - konkurencni a ziskova mezera. Tedy neco, co firma opomela a tak pripravila prilezitost pro nekoho jineho, kdo pochopil co ma nabidnout a je schopen to dodat. No a cim dele to trva, tim vice konkurent ziska. A Microsoft napriklad u podnikovych aplikaci zaspal 4-5 let a to je v technologiich smrtelne...

0 0
možnosti
AP

vezouš

11. 6. 2011 23:40
grafy

Od prvního grafu jsem řpemýšlel, co je to na těch grafech za data... Považuji za součást slušného vychování při uvedení grafu uvést hned popisek, co ej to za graf, kde sem ho vzal a co přesně jednotlivé hodnoty znamenají.

A dále musím říct, že by mě více zajímaly zisky podniků nebo podíl na trhu. Pohyb akcií na burze nepovažuji za směrodatný ukazatel kvality podniku. Proč? No dnes už se burze víceméně jenom spekuluje. Nikoho při nákupu akcií nezajímá otázka: "co kupuji", ale jenom "za kolik to budu moci prodat". Jasným příkladem může být jedna z příčin krize, kdy se skupovali naprosto nerentabilní hypotéky jenom proto, že kupující doufali, že je ještě lépe prodají...

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

12. 6. 2011 21:21
Re: grafy

opravdu si myslite, ze investora nezajima CO KUPUJE? Zajimavy pristup, zajimavy velmi zajimavy, nicmene ja takovy neznam. A co se tyka hypotek, pane mate predstavu vubec, jak se ty hypoteky prodavali? To opravdu mate pocist, ze ten titul znel "hypoteka pana co ji nesplati, nema penize, praci, zadny majetek a zije ve ghetu"?? Vite, ono to financnictvi je ponekud slozitejsi...

0 0
možnosti
DN

ZZZZZZZZ

10. 6. 2011 13:42
Ja bych akcie MSFT koupil hned

Tak za $2 kus

0 0
možnosti
PP

Webpawson

11. 6. 2011 1:21
Re: Ja bych akcie MSFT koupil hned

na památku? :-P

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 6. 2011 10:53
tablety

Moc nevidim smysl v tom, nakupovat mobilnim pracovnikum tablety, jak na tom napisou zpravy a vykazy a cokoliv s delsim textem?

Znam firmu, kde vyvijeji ruznym kontrolorum skladu mobilni aplikace na WM smartphony, ale tito lide maji opravdu jen odskrtavat pocty krabic a bluetoothovou cteckou caroveho kodu tyto nacitat. Tam by mel tablet nebo smartphone smysl.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

10. 6. 2011 13:34
Re: tablety

To není tak jednoduché, jak říkáte. Tablety maji jiné UI takže je jasné, ze aplikace na nich pracuji jinak. Nicméně tak jak aplikace funguji je hodně přizpůsobeno prave typu zařízení. Takže si dejme use case pro iPad : obchodní zástupce - potrebuje přístup databáze zákazníků, do skladu, objednávek a třeba databáze produktu (to vse umi rozhraní Salesforce i pro tablet), další firemní komunikace e-maily (email klient), interní komunikace a sdílení dokumentu (chatter). Uvědomte si, ze jedna u výhod tabletu je v tom, ze se nestartuje, ale jeho funkce jsou k dispozici okamžitě. Tudíž obchodnik na notebooku danou informaci získá za 5 minut na tabletu za 1-2 minuty. Coz je rozdil. Ono čas jsou peníze a tablety slaví úspěch protože jejich použití čas šetří.

0 0
možnosti
P

princdrson

10. 6. 2011 10:42
Proč se Microsoft bojí Salesforce.com

Když byl minulý rok v San Franciscu Dreamforce, pravidelné setkání uživatelů a partnerů Salesforce.com, tak Microsoft poslal do ulic provokatéry na Segways s anti Salesforce.com nápisy. Tohle zatím ve světě IT není běžné, takže Microsoft má asi opravdu trochu stažené půlky.

0 0
možnosti
PO

pavlik12

12. 6. 2011 13:37
Re: Proč se Microsoft bojí Salesforce.com

Není divu, MS chtel moc a nevěděl kdy přestat. Nutnost platit za OS a následně i uživatelské licence, platit za každý procesor který OS může používat atd... to se málokomu líbilo a byla jen otázka času než se objeví výhodnější konkurence.

Je spíš ukázkou špičkového marketingu že to MS vydrželo takhle dlouho.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

10. 6. 2011 9:46
Já bych je taky nekoupil.

Sice na rozdíl od většiny ostatních z článku Microsoft vyplácí dividendy, takže nákup akcií není jen spekulací na růst, ale jinak je Microsoft jenom takovej krám.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

9. 6. 2011 9:03
hostingy a virtualisace

To je sice hezke, ze firmy, ktere vyuzivaji reseni at uz MS, nebo Oraclu nebo kohokoli jineho a preprodavaji jej s urcitou pridanou hodnotou (spise financniho charakteru) dale vydelavaji, ale vydelek mi prijde vcelku parasiticky. Brzy dojde asi k tomu, ze velke firmy, jejichz SW je takto vyuzivan, urcite zmeni licencni podmiky a Salesforce apod. prestanou byt takovym zlatym dolem. Sve misto na trhu mit budou, ale ta prurva, kterou puvodne nasli se zaceli.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

9. 6. 2011 14:54
Re: hostingy a virtualisace

Opravdu? Je snad seznam paratitem na technologické platformě na niž je postavena? Je snad Facebook paratitem, ze si nevyrobil vlastní databázi? To co říkáte je nesmysl musíte si uvědomit, ze to co děla Salesforce jedinečným je to jake nad databázi nabízí služby. Pokud by platilo to co pišete musela by třeba Škodovka kdyz si nevyrobi vlastni brzdy parazitovat na jejich dodavateli. Brzdy jsou soucasti Škody stejne jako databázova platforma soucasti Salesforce.

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

8. 6. 2011 23:56
Pro ty co neveri, ze Google Mail muze nahradit Exchange

Zde mate par case studies. http://www.ltech.com/google-apps/case-studies Jak muzete sami videt, nektere obsluhuji az 16 000 uzivatelu. Ono zkuste si spocitat kolik stoji 16 users na Exchange vcetne HW, licenci, spravy serveru a data centra, no a ted si vezmete, jak se snizi naklady, kdyz vam zbude jen rocni poplatek za uzivatele. Proto proste ty veci v cloudu jsou tak oblibene, probehla obrovska ekonomicka krize a firmy zkratily IT budgety a nektere firmy IT outsourcuji uplne. Doba se zmenla, mozna v CR zatim jeste ne, ale mimo CR tyto sluzby funguji pmerne bezne. A kdyz jsem u toho, znam v CR par firem co jedou na Google Apps take.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

9. 6. 2011 8:17
Re: Pro ty co neveri, ze Google Mail muze nahradit Exchange

Vy jste snílek. Google podle vás žádnej HW nekupuje, žádný IT neplatí? Jistěže platí. A ještě na tom musí vydělat. Takže může být levnější jenom a pouze vyšší efektivitou. Případně dělá to, co většina outsourcingových firem - podbízí se cenou a za pět let prásk! "Vzhledem k rostoucím nákladům jsme nuceni upravit poplatek blábláblá"

A uživatel už jen těžko bude migrovat jinam.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy