Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

26. 1. 2010 23:43
Kdyby ty vyjmenované firmy odešly, nic by se nestalo

Vždycky se najde někdo, kdo bude ochotný lidem prodávat zboží a poskytovat služby a ten někdo bude potřebovat zaměstnance. Jen ať táhnou, když se jim tu nelíbí.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

27. 1. 2010 0:45
Re: Kdyby ty vyjmenované firmy odešly, nic by se nestalo

jo a ty lidi co tam makaj budou tahnout na pracak, kdybychom to vzali za vsechny ty firmy je to bratru nekolik set tisic lidi, to by ekononimka zkousla....jo komousky videni sveta je fakt dobry ;-D

0 0
možnosti
P

p.rybarova

26. 1. 2010 16:12
Vzkaz Jiřímu Krámovi .

Vážený Jiří Kráme, oznamuji Vám, že místo sekretářky,které jste mi nabídl v průběhu dnešní diskuze nemohu přijmout, protože bych byla asi šestkrát vzdělanější než můj šéf, tedy Vy, a to by nedělalo dobrotu.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

26. 1. 2010 21:20
Re: Vzkaz Jiřímu Krámovi .

bud klidna bejby, dokud nedostanu to misto min fin, tak zatim sekretarku nepotrebuju, navic ty podle toho co pises uz mas asi neco nalitano a jak vysedavas furt u pocitace, tak pocitam, ze budes mit velkej zadek, to se mi nelibi. Ja bych radsi nejakou mladou, nez vychytralou fenimistku co neumi ani varit kafe. Sorry, sem sexisticke prase, ktere na sekretarce ceni jine prednosti, nez bystry mozek. Omlouvam se, to vis my pravicovi sovinisti prasaci mame na spolupracovnice jiny kriteria.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

26. 1. 2010 15:56
Nové vlákno

Zvýšení daní a odvodů náklady nijak významně neovlivní. Uvedu Ti příklad: Řekněme, že mám 20 zaměstnanců. Pokud se zvýší daně tak, jak navrhují lidé z Mládkova teamu, tak to bude znamenat vyšší odvodovou zátěž méně než 5 procent. To znamená, že propustím-li 1 zaměstnance (což jsem stejně plánoval), tak to pro mě nebude znamenat zvýšení, ale naopak snížení nákladů. A stát na druhé straně získá nějaké peníze na realizaci svých plánů. Já nemusím souhlasit s těmi plány a postupy, ale musím uznat, že jsou legitimním názorem levice a k žádné tragédii nepovedou. Já jen doufám, že se najde pár voličů, kteří na věc nahlíží pravicověji. Tvé rozbory chytré pravicové voliče spíš odradí a před těmi levicovými se svými nesmysly pouze zesměšníš.

0 0
možnosti
P

p.rybarova

26. 1. 2010 16:42
Re: Nové vlákno

Autore pozor na Jiřího Kráma.

On pokud něčemu nerozumí, což se stává asi dosti často, začíná být dezorientovaný . Mně například dnes nabízel místo sekretářky , které jsem před chvílí s díky odmítla mimo jiné proto, že mám ráda, když je muž kompetentní a to nejen jako šéf.

Autore pozor jdete na pana Kráma s něčím víc, než je malá násobilka a to by mohlo Jiřího opět dekompenzovat a mohl  byste se i Vy dočkat překvapení.

Představte si, co je schopen  nabídnout Vám.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

26. 1. 2010 11:48
Pravicový amtérismus

Podle toho jak který blogger píše se dá poznat leccos. Z článků p. Kráma mám pocit, že umí akorát dobře "gůglovat". Skutečně nemám nic proti pravicovýmu myšlení, ale ten amatérismus, který tito "pravicoví bloggeři" neustále předvádějí mě doslova bije do očí. Všechny tyto články vycházejí z primitivní šablonky: Autor si vybere téma (zejména daně a progrese, výše odvodů apod.) pak přijde se svým humpoláckým vysvětlením a následně již doslova TVRDÍ co se stane, co bude fungovat, co nebdue fungovat, so je spravedlivé a co není. Každý vzdělaný inženýr, který alespoň napsal tu jednu diplomku by takový populistický bláboly nemohl plodit ať už volí ODS nebo ČSSD aj. Kde se např. autor zabývá dalšími faktory, kterými se firmy řídí? Kde se autor zabývá srovnáním s ostatními zeměmi? Kde se odkazuje na historii či předešlou zkušenost? NIKDE. Ale zase takhle primitivní ta ekonomie pane Krám není a když už chce někdo psát, tak na to musí mít. Své "uvědomnělé" čtenáře ale mít budete, to se nebojte.  

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

26. 1. 2010 11:54
Re: Pravicový amtérismus

pane, ja se zabyvam moznym dopadem, opatreni s nimiz nesouhlasim, ano mozna jsou me scenare hodne cerne, ale to, ze tato zeme nesmi rozhazovat potrvrdili lide z MMF, mate to dnes v novinach. Takze chci, aby se debatovalo o tom, ze pokud nekdo zvysuje dane a na druhou stranu chce rozdavat duchodcum predvolebni uplatky formou 13 duchodu, chce nechat bezplatne zdravotnictvi, tak to takhle fungovat nemuze! Ano, nejsem ekonom, ale i podle selskeho rozumu vidim, ze kdyz bude CSSD na jedne strane dojit obcany i firmy, aby mohla zvyhodnovat sve volice, tak je neco spatne a muze to mit v soucasnem stavu svetove ekonomiky velmi negativni dusledky.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

26. 1. 2010 10:49
Plno chyb

C&A - sídlo Dusseldorf a Brussel - co z toho je Nizozemí?

mBank - je zahraniční pobočkou polské banky, která je ve svém rozhodování značně nezávislá na Commerzbank.

Raiffaisen bank, UNIQUA - to je co?

A vzhledem k těmto informacím považuji za přinejmenším sporný i zbytek.

0 0
možnosti
P

p.rybarova

26. 1. 2010 10:42
Autor by mohl být ministrem financí, tedy v Čechách určitě.

Pokud začne v Číně pršet, tak všichni Australané zmoknou (Pokud tedy budou zrovna v Číně)

"A teď mi řekněte mí všebarevní kritici v čem lžu a řekněte mi argumenty "

Tímto způsobem se ptá autor v závěru svého článku a takto asi vypadá vědecký přístup tohoto autora k ekonomii a vědě obecně.

Abych k autorovu originálnímu gnoseologickému přístupu k ekonomii přispěla, přidám podobnou otázku, ať má autor radost.

A co se stane za deště s ostatními Číňany ( a zejména s těmi, kteří nejsou v Čině)

0 0
možnosti
O

oslik

26. 1. 2010 10:31
Pro 5alfu, až se sem dohrabe...

V tomto článku jsou další argumenty pro to, že progresivní zdanění v našich podmínkách je o ničem, že nám blahobyt přinést NEMŮŽE.

Zopakuji co jsem už řekl, ale jinak: v prostředí, které je silně korupční, kde politici naprosto programově lžou, nedodržují ani základní dohody, kde platí "kdo nekrade, okrádá rodinu", mohou být daně jakékoliv, ale prosperita se nedostaví, protože peníze zmizí v černé díře. Prostě zdejší morálka (hospodářská) je mizerná, což má destruktivní vliv na rozvoj. V těchto podmínkám jsem tedy pro co nejnižší daně. Blouznivé sny, že zvýšením daní firem a bohatých bude víc prostředků pro potřebné, je blbost. Firmy a bohatí prostě odejdou, nebo se nechají zdanit jinde, když jim zdejší podmínky přestanou vyhovovat. Takže nám nezbývá, než nabízet výhodnější daňové podmínky než mají státy, ve kterých je lepší hospodářská morálka.

0 0
možnosti
JM

JUDr. madqwert

26. 1. 2010 10:28
krame, pravdu mas v jedine veci

ekonomiku ridi poptavka... ovsem opatreni CSSD na prijmove strane - vyssi korporatni dan, progresivni zdaneni - poptavku nesnizuji a opatreni na vydajove strane - 13. duchod, novomanzelske pujcky, socialni stipendia - poptavku zvysuji ;-D

0 0
možnosti
H

hlavněmusíbýtsolidarita

26. 1. 2010 10:15
:-*)

Karma jako bejk!!

0 0
možnosti