Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

16. 5. 2011 13:25
zase prima fotky, dik

projizdky lodickou po rece Cam (punting on Cam) mi moc pripominaji novozelandsky Christchurch a jeho reku / ricku Avon. Ch. byl sice pojmenovan skupinou absolventu po jejich koleji na oxfordske universite (Christ Church college), ale timhle zatisim vic pripomina Cam a Cambridge. Na Christchurch a jeho anglicky vzhled a atmosferu vzpominam s davkou nostalgie protoze nedlouho po me navsteve se to tam vsechno tragicky zmenilo - mesto postihlo 2.velke zemetreseni se vsemi jeho smutnymi dusledky.

V Cambridgi jsem dosud nebyl, ale v Oxfordu zasadne mluvi o sve konkurenci z cambridgske univerzity "the other place", aniz by je jmenovali jmenem.

0 0
možnosti
MM

captain cook

16. 5. 2011 13:31
Re: zase prima fotky, dik

k rivalite Cambridge - Oxford. To vite jak se lisi heraldicke znaky obou univerzit? Oxford v ni ma otevrenou knihu, zatimco Cambridge zavrenou.

Oxfordsti studenti tvrdi, ze zavrena kniha je pro kolegy z Cambridge priznacna, protoze "stejne nikdy nestuduji, tak nac by potrebovali otevrit knihu".

Na to odpovidaji studenti z Cambridge, ze otevrena kniha ve znaku Oxfordu dokazuje, ze tam se nestuduje "protoze kniha je otevrena porad na te same strance".

0 0
možnosti
OF

rachitico

16. 5. 2011 11:11
Aquila non capit muscas

Orel nechýtá mouchy. ;-DMoc se to tady nehodí, ale je to také latinsky.

Jinak karma, v příštím životě se budu líp učit.

0 0
možnosti