Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠS

CHYREN

5. 3. 2011 0:55
Vyvařený vývar...

a objevení "Ameriky" i s tím omylem, že to ještě zdaleka není kontinent. Banku si umí založit kde-kdo. I s tím byrokratickým šílenstvím, které kolem toho je. Pochybuje snad někdo o tom, že Mark Z. by si takovou banku založit nemohl? I Kellner ji bude mít a vlastně už má. Paradoxní je, že banky..jsou nejvíce prodělečnej podnik v kapitalismu. I když to tak často nevypadá. Jsou i výjimky, ale v těchto kruzích definované tak podle, že mít skutečně ziskovou banku je téměř nemožné. A je na to i důkaz: Náklady na provoz ( 80% sebere prezentace solventnosti ) a poskytované zúročení vkladů. Tzv. šedá ekonomika umí úročit násobně víc. Při sebemenší krizi je dotuje stát. Proč tedy existují? Vytvářejí dvě věci: Dojem solventnosti státu a nepřímo opět daní občany dle potřeb politiků. Majitelům poskytují možnost opět dojit stát ( nás všechny ). Mnoha způsoby. Zakopanej pes je jinde.:-P

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

5. 3. 2011 2:13
Re: Vyvařený vývar...

Pane Sekanino, tenhle blog nebyl ani tak o tech malych bankach, ktere si umi zalozit kdekdo. Nebyl take o ceskych bankach. Proto je jako ilustracni obrazek zvolena karikatura jednoho pana co sice uz zemrel, ale jeho dedictvi stale ovlivnuje svet. Cilem blogu nebylo ani tak ukazat, kde je "zakopanej pes", ale zjednodusenou formou vysvetlit nektere principy, nikoliv vsak retailoveho bankovnictvi v CR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy