Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

rub.l

10. 12. 2011 12:00
Jednoduchá otázka-jak se to projeví u pěšáka ?

Jsem obyčejný člověk zasypávaný každý den už pomalu 3 roky křikem o konci ekonomie a bůhvíčeho ještě.

Jednoduchá otázka: co se stane po krachu ?

Pekař přestane péct rohlíky (případně bude rohlík stát 10 Kč ?), přestane fungovat internet, moje stavebko se vypaří ?

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

10. 12. 2011 13:14
Re: Jednoduchá otázka-jak se to projeví u pěšáka ?

odpoved jsem popsal tady http://kram.blog.idnes.cz/c/234967/Jak-by-vypadal-rozpad-Eura.html

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

9. 12. 2011 12:51
Zase bez logického zdůvodnění

Proč by mělo dojít ke znehodnocení dnešního eura? To jsou pouze emocionální výkřiky.Pokud rozdělí euro na "super" a "mini" budou ztráty minimální. Prakticky se pouze změní poměr majetků "severních" a "jižních". Pro Německo se nemusí měnit téměř nic, jen bude Německo a něemcké produkty dražšší pro lidi ze zemí "vykopnutých" ze "supereura". Hodnota "jižních" aktiv bude přirozeně klesat a ta ostatní budou bezpečnější.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 12. 2011 13:18
Re: Zase bez logického zdůvodnění

Ono to je tak provázané, že se tomu nikdo nedokáže vyhnout. pokud by padli všichni kromě Německa, tak Němci ztratí odbytiště a zasáhne je to také.

0 0
možnosti
JL

debris

9. 12. 2011 12:41
...

Ono je samozřejmě těžké předpovídat budoucnost a jak se vyvine. Nicméně pokud stojím na tenké lávce nad propastí, tak je směr vývoje poměrně jasný, na pozitivní překvapení nemá smysl čekat a přirozená opatrnost nabádá našlapovat opatrně, zvláště když se na lávce nachází více osob vzájemně spojených.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

9. 12. 2011 13:26
Re: ...

tohle neni predvidani budoucnosti, je to, 1) proste vycisleni toho, jak to vypadalo pri minulych krizich, 2) promitnuta implikace toho, co z minulych krizi zustalo nedoreseno (e.g. prikladem jest prevod ztrat do majetku, ktery byl pouzit k maskovani ztrat http://kram.blog.idnes.cz/c/232193/Kapitoly-z-financni-alchymie-O-prasatku-se-rtenkou-jmenem-CDO.html), 3) cilem clanku je upozornit na tyto implikace z minulosti, ktere nejsou v dnesni vypjate debate okolo Eura jez je naprosto zpolitizovana opomijeny.

0 0
možnosti
S

starecven

9. 12. 2011 11:19
Konečně úchylárna jako sociální stát skončí

A s tím skončí i ty miliony parazitů nasátých na nesmysly jako boj proti globálnímu oteplování (podvod století), boj proti genderovým rozdílům, směšný multikulturalismus a celý ta eurosojuzský cirkus s bandou papalášů a nýmandů jako hadr Rumpuy. :-) Možná se dokonce vrátí selský rozum.

4 0
možnosti
H

hahasverus

9. 12. 2011 11:25
Re: Konečně úchylárna jako sociální stát skončí

R^R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 12. 2011 10:41
Nikdo neví co bude

ale kde kdo má nějaký názor. I tenhle názor je zajímavý, i když se v lecčems neshodneme.

-

Primární příčiny současné situace jsou dvě - multikulturalismus (a s ním spojené masivní přistěhovalectví) a sociální stát (a s ním spojené zadlužování). Tyto jevy se vzájemně umocňují a výsledkem je velká skupina přistěhovalců, žijících ze sociálních dávek. Pro přicházející krizi to znamená nejen nárůst lidí s ekonomickými problémy, ale zároveň nárůst nevraživosti mezi kulturně odlišnými skupinami obyvatel. Krach státních financí může znamenat občanskou válku - rabování na začátku, poté domobranu a nakonec etnické čistky.

-

Podle mě už žádná bezbolestná a rozumná řešení nejsou, zašlo to příliš daleko. Maximálně se můžeme připravit na to, co přijde. ;-(

2 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 12. 2011 10:46
Re: Nikdo neví co bude

Ani jedno by nebylo problém kdyby pro většinu populace existovalo produktivní uplatnění. Přirozeně spousta volných míst existuje ale vyžadují schopnosti které prostě ti lidi nemají. (a patrně nikdy mít nebudou)

Výsledkem 50 let podpory imigrace a nesmyslného sponzoringu porodonosti je ohromná nezaměsnanost. Je to absurdní :D nemít tu 10-20 procent nezaměsnaných (čistě z důvodů nižští populace) snadno by se zaplatili ty důchody které politici chtěli platit navýšením porodnosti a více pracujícími...

Lidi se sice narodili ale pracovat nikdy nebudou, práci kterou by byli někdy schopni vykonávat pro ně totiž nikdo nemá. (Možná max ve státní správě ale tu musí někdo zaplatit na daních :-))

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

9. 12. 2011 10:16
Těch posledních 150 let je rakovina...

Už prostě přerostla udržitelný stav.

Tak holt přijde chemoterapie a ozařování která sice s rakovinou zabije i spoustu užitečného... ale to se nedá nic dělat. K dlouhodobé existenci je třeba zabít tu rakovinu. A to za každou cenu.

3 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

9. 12. 2011 11:50
Re: Těch posledních 150 let je rakovina...

Ano, rakovina se vyresit tim, ze umrete. Ale tohle reseni mi az tak dobre nepripada. Mozna je lepsi lecit za kazdou cenu, nez umrit, nebo byste pokud byste mel rakovinu dobrovolne umrel, protoze jste predtim kouril 50 cigaret denne a tim padem si to tedy zaslouzite?

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy