Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

nesmrtelná medvědice

17. 3. 2010 19:09
už dnes nejdou některé zahraniční stránky zobrazit

0 0
možnosti
N

norayellow

17. 3. 2010 17:05
Verim

ze tak jak jste to popsal, tak to bude. Ted jen nevim, proc bych s tim mela mit problem. Napr. zustane zaznam ze muj pocitac s moji ID adresou z mista toho a toho na jmeno me byl na Dnesu -prave ted- a ja napsala to a ono k vam do diskuse. A pak jsem pres Internet nakupovala a pak jsem byla tam a tam - a co jako? Dalsi sit zjisti, ze jsem volala kam jsem volala z mobilu - a co jako? Normalni clovek ktery nekde kvoka na internetu, prohlizi si bezne webovky, telefonuje svym znamym ci zakaznikum, atd. s tim snad nemusi mit problem, alespon ja ho tedy nemam. Neco jineho je, kdyz je diky nakupum po internetu zneuzito cislo vasi kred. karty, to se mi stalo ale ihned po zjisteni jsem kontaktovala banku a do 2 dnu mi byla castka pripsana zpatky, kred.k. je prece jistena. Navic je lepsi platit systemem PayPal, ktery zacina vyuzivat vice a vice firem i zakazniku, banky si platby vyridi mezi sebou. Mne osobne tohle vubec nevadi, nedelam nic takoveho co by stalo za rozbor. Ani manzelovi ne:)))

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

17. 3. 2010 17:09
Re: Verim

Cili rikas "kdo ma svedomi cisty a nesjizdi kinderporno, tomu to vadit nemusi", chapu to spravne...?

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

17. 3. 2010 12:23
hezky napsane

R^

Souklasim s diskutery nize, ze metod na obejiti je rada, ale stejne tak souhlasim s tebou, ze na vetsinu metod BFU nedosahne - bud to neumi a nebo je mu to proste ukradene.

Ja mam (uz par tydnu) rozepsany clanek, jak je ci neni mozne "polozit" internet, ale nejak se nemuzu dokopat k dopsani (ruznych rozepsanych clanku mama asi 10 a se vsem ato jde nejak pomalu :-) ). Ale mozna na to zkusim senout nejak brzo, at nestrasis sam :-).

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

17. 3. 2010 12:33
Re: hezky napsane

cau, u me napsani tohoto clanku akcelerovala nedavna debata s kamosema nad novym navrhem CSSD, kterej poslal Dan Docekal na Pooh.cz o regulaci internetu. http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2015964 Meli jsme s klukama teoretickou debatu na tema, jak udelat poradnyho big brother a vysledek je tenhle. Jak rikam, protoze borci hodlaj regulovat banky, energitiku, i operatory, CTU uz maj, tak ted staci jen nastavit ty spravny podminky pomoci CTU a malinko zregulovat NIX, trosku zahartusit na seznam a mas vetsinu BFU vyresnou. Pocyhbuju, ze by se cela debata z blogu prenesla treba do IRCka :)))

0 0
možnosti
M

MaNe

17. 3. 2010 11:01
Tady je Karel Ocásek z Mladé Boleslavi...

...přestaňte se do mě navážet :-)  Fór... chudák Karel.

Popsal jste pouze oficiální cesty, navíc nedokonale či zjednodušeně. Proto máte jen částečnou pravdu.

Co VPN tunely? ukradnutá wi-fi (a těch asi je...)? private IP...

ani s tím zakázaným Googlem pravdu nemáte, rsp. platí pouze pro 99% uživatelů.

Ale beru to tak, že jste psal pro masy.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

17. 3. 2010 11:06
Re: Tady je Karel Ocásek z Mladé Boleslavi...

presne tak, psal jsem pro masy. Jde samozrejme o regulaci pro BFU, kdy napriklad pokud bych hodlal od filtrovat jako stat "zavadny" obsah na idnes a na facebooku majorite uzivatelu. Tak jak to udelat. A trvam na tom, ze zregulovani CTU, regulace operatoru, zmeny v NIXu a tabulky nepovolenych slov pro vyhledavace a vetsina populace s k "zakazanemu" obsahu nedostane.

0 0
možnosti
DK

Fonon

17. 3. 2010 10:57
mám k tomu 2 věci

1. IP adresa- četl jsem trefné přirovnání, že ip adresa je jako řidičák- nikdy nevíš, kdo řídí. Takže dohledat dle ip adresy někoho, kdo opravdu seděl za počítačem je nemožné.

2. existuje projekt TOR, který zaručuje opravdovou anonymitu.

0 0
možnosti
A

Amoniak

17. 3. 2010 11:02
Re: mám k tomu 2 věci

Jak jste si povšiml tak stát si nehodlá dělat těžkou hlavu z toho že není jasné kdo kdy auto řídil. Za všechno může provozovatel. Totéž lze aplikovat na IP adresu - čí je smlouva na připojení, ten odpovídá za každý paket.

0 0
možnosti
JK

Hanzman

17. 3. 2010 10:51
Identifikace

Identifikace v síti je sice určitý problém, který obyčejný uživatel internetu, poskytovaného průměrným poskytovatelem, většinou nedokáže nebo nechce ovlivnit. Existují mnohé bezpečnostní prvky VPN, či Private IP připojení, kde je jednotlivce již složější identifikovat a jeho online putováni není tak okaté. Sám používám VPN tunnel a můj service provider si rozhodně není vědom mého počínání. Také záleží, kterých místech se nachází router a jak dobře má nastavený NAT. Spousta věcí se dá obejít.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

17. 3. 2010 11:03
Re: Identifikace

Jak jsem psal kolegovi dole, bavime se o BFU, kteri pasivne vyuzivaji sluzby a tudiz zregulanim NIXu napriklad, nebo routovani v ramci paternich siti wholesale operatoru (zas tak moc jich neni, jak vite) se da zcela jednoduse odseknout velka cast trafficu. Samozrejme, ze lide co umi vpnky, natovani, patovani...apod. tak si s tim poradi, nicmene vetsina BFU je lapena v pasti, kdy pokud se nekdo pomoci regulaci narizenych CTU upravi routovani napriklad na nektere weby, nebo bude filtrovat neco na urovni NIXu, je vyreseno. Meli jsme s o tom s kamosema minule debatu v hospode, shodli jsme se, ze Cina tu jde nastavit rychle. Navic Google neni v CR dominantni, takze takova regulace seznamu....by byla take celkem realna. Jde o to, ze i kdyz existuje spousta zpusobu jak to obejit vetsina lidi co tenhle clanek a tuto diskusi cte nema ani vzdalene tuseni, jak funguje HTTP a takovy IP protokol uz vubec ne. Asi tak...

0 0
možnosti
MF

Sojkovec

17. 3. 2010 10:44
Ne tak docela...

Tak jednoduché to není. Takovou cenzuru lze zase snadno obejít vytvářením šifrovaných VPN, tzv. tunelováním (TCP/IP over TCP/IP), a pokud použiji tzv. onion routing, jsem fakticky zpětně nedohledatelný. Cenzurovat Internet vůbec není jednoduché, protože úředníci o jeho fungování nemají ani šajn. Snaha "regulovat" Internet formou restrikcí a nátlaku státní moci vyústí akorát v to, že Internet jako takový prostě přestane existovat. Spousta ISP to raději zabalí, než aby podlehla, tak se totiž připraví o zisky a pověst. Ale to si ani státní mašinérie nemůže dovolit, protože se naštěstí sama stala na Internetu závislá. Až budeme ve fázi, kdo šifruje=terorista, pedofil, atp., jsme v totalitě.

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

17. 3. 2010 10:56
Re: Ne tak docela...

Sice rozumim, jak to myslite, nicmene uvedomte si, ze i kdyby to vetsina cestnych ISP zabalila, tak to stejne nic nevyresi velci ISP, kteri to nezabali urcite, protoze jsou vlastneny nadnarodnimi korporacemi - proste jen udelaji vyhodnou nabidku pro zakazniky ex operatora a pretahnou je. Uprimne, kolik lidi si je schopno udelat tracert a zjistit, jak moc se zmenila cesta mezi nimi a idnes.cz? Dle mych odhadu min nez 1%, a spolehnete se, ze kdybyste donutil dat do NIXu nejake filtrovani, tak 90% ceskeho trafficu je pod kontrolou. Jasne nepocitejme firmy co maji zahranicni konektivitu pomoci IP tunneling se zahranicni centralou.Nicmene pokud se bavim o BFU, tak jednoznacne nemaji sanci cokoliv zjisitt. A co se tyka ISP tak hodne z nich je stejne jen resellerem wholesalovanych backbone velkych operatoru takze, regulace by take ovlivnili prd. Doby, kdy meli operatori jako v roce 1996 meli vlastni link na Ebone uz jsou davno pryc :) hlavni traffic je wholesale a ten jde pres NIX

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

17. 3. 2010 10:21
Univerzální systém kontroly lidí - systém L.U.C.I.D.

Projekt LUCID - globální počítačová síť - je tak důmyslně konstruován, že nikdo nemůže uniknout jeho vševidoucí a vševědoucí umělé inteligenci. Mnozí budou bezpochyby hledat - tím, nebo oním způsobem - slabé místo systému. Důvtipní počítačoví hackeři vyvinou krajní úsilí, aby našli klíč k jeho elektronickému, silikonovému mozku. Ale tento systém je vybudován tak, s tolika zabezpečeními proti selhání, s tolika vrstevnatými strukturami, a je zkonstruován s tak komplikovaným a komplexním kryptografickým kódováním, že narušení systému bude nemožné. Nezbyde žádné místo k ukrytu!

http://tajomstva.org/new-world-order/selma-666-univerzalni-system-kontroly-lidi/

0 0
možnosti
MF

Sojkovec

17. 3. 2010 10:57
Re: Univerzální systém kontroly lidí - systém L.U.C.I.D.

Aštar Šeran Benda až na věky ámen....

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

17. 3. 2010 10:10
No...

Když tohle všechno máte za sebou,zdaleka nemáte vyhráno - ještě na vás "číhá" pan Banga...:-)

0 0
možnosti
SV

svetla666

17. 3. 2010 10:07
Toto vám milovnice praporů a hvězd Parkanová

svým falešným hlasem nezazpívá...co se na ovčany v USA buduje...

http://www.youtube.com/watch?v=0P-hvPJPTi4

0 0
možnosti
SV

svetla666

17. 3. 2010 10:10
ani tyto dokonalé opencard - ceny necelých 200,- Kč

které umí obsahovat rodný list, bankokarty, OP,ŘP, DNA , permanentní monitoring ovčanů...ani toto vám neukáží, natož aby řekli proč to vše plánují lidem do těl....pomocí mirkovlnného slyšení lze ovládat lidskou mysl...všichni lidé pod neustálou kontolou....permanentně...a není nic jednodušší, než vypnout opencard....

http://www.youtube.com/watch?v=tA-eNaQfSAk&feature=related

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy