Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrziphajek.bigbloger.lidovky.c

8. 4. 2011 11:56
chce to pochopitrozdil mezi blogem a novinarinou

blog je ryze SUBJEKTIVNI zapisnicek autora, kam muze psat, co sam uzna za vhodne - nazory na politiku, filmy, zenske... o vede, technice, fenomenech, objevech co ho zaujaly... davat tam fotky, povidky, kresby... Vyhoda je, že krome vylití sveho nitra dostane zpětnou vazbu (i když ta se mu nemusí líbit).

Oproti tomu novináři by měli ctít nějaký etický kodex, ve zprávách být maximálně objektivní, ověřovat fakta a tvrzení....

Tyto dvě kategorie nemají společného prakticky nic, kromě toho, že se vyskytují na webu. A pokud se někde stane, že blog plní novinářskou funkci lépe, než novináři, tak to znamená, že autor blogu je opravdu dost dobrý... a nebo jsou novináři opravdu dost špatní.

0 0
možnosti
P

princdrson

2. 4. 2011 5:55
Blogy nemají žádný vliv,

viz. jeden z vašich blogů v minulém roce. To jen extroverti v dnešní přetechnizované době ventilují nedostatek "normální" komunikace. Úroveň tisku v ČR je spíše dána vlivem různých zájmových skupin na média. Ostatně doporučuji např. poslední číslo Ekonomu. Jeden z největších "kmotrů" je zde popsán jako Mirek Dušín. Význam intermetu a sociálních sítí enormně roste, nemyslím ale, že by parta zoufalců iDnes VIP blogerů měla jakýkoliv vliv na dění v české společnosti.

Co se týká karmy, udělejte si statistiku svých blogů. Jakmile napíšete téma, které se spolehlivě každého dotkne (přistěhovalectví, pravice x levice ...) okamžitě jde nahoru. Krásy Londýna Pepa z depa určitě karmou neocení.

A pokud jste zoufalý z úrovně diskuse pod vašimi blogy, doporučuji navštívit diskuse pod články o fotbalových zápasech. V porovnání s tím pod vašimi blogy diskutují duševní giganti.

0 0
možnosti
A

ab1536

1. 4. 2011 10:55
no

lidi maji hlavne premyslet nad tim, co ctou a pouzivat pritom mozek:-)

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

1. 4. 2011 12:44
Re: no

Což pokud se podivate do diskusi pod blogy, ale i články na idnes jez po vzoru blogu provokující k reakcím, je Vami popsány postup spíše naustupu. Naopak v mode je kolektivni nenavist - což je rovněž dusledek anonymity.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 4. 2011 10:05
Zajímavá logika

Pravdu budou psát ti, co mají vystudovanou žurnalistiku, ostatní ani náhodou. Stále umíte překvapit!

0 0
možnosti
MTG

Mind The Gap

1. 4. 2011 12:40
Re: Zajímavá logika

Clanek je reakci na to, jak prilis vazne jsou brány blogove články. Je překvapivě kolik lidi stále tvrdí, ze oficialni noviny lžou a jedina pravda je na blozich. Chtěl jsem upozornit na fakt, ze blog není rozhodne zárukou pravdy, jak se mnozí podle reakci v diskusich domnívají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 24403x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy