Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

3. 11. 2011 11:51
naštěstí pro naše svědomí,

se řekové rozhodli vzít svůj osud do vlastních rukou. Co se stane, rozhodnou-li se pomoc EU nepřijmout nikdo neví, pokud ví, nechává si to pro sebe . Počkat ,ono se uvidí.

0 0
možnosti
KK

Dr.Akula

2. 11. 2011 14:02
A co jste chtěl vlastně říct?

Tvrdíte, že problém není Řecko, ale že řecký problém dělají "STÁTNÍ DLUHOPISY". Pak už jenom lamentace o tom co se stane když se to pos... Z toho co jste napsal lze odvodit, že odstraněním státních dluhopisů bude odstraněn i zdroj řeckého problému. Nebo prostě jenom nejste schopný udržet a dokončit myšlenku?

Stejně jako vaše geniální a originální myšlenka, že jakmile se na trhu stane něco zajímavého tak investoři odejdou. To snad platilo vždy a pro všechny a není důvod se nad tím pozastavovat a už vůbec není důvod proč by autor článku oslavujícího zvýšený rating měl něco takového zmiňovat, mimo jiné i proto, že to spolu vůbec nesouvisí.

Máte pravdu jedině v tom, že debata o Řecku je zpolitizovaná. Mám rád zpolitizované debaty, proto čtu vaše eurosvazácké blogy.;-D

1 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

2. 11. 2011 15:18
Re: A co jste chtěl vlastně říct?

To, ze lidi jako vy, co ostatni oznacuji eurosvazaky a k vyjadreni potrebuji rozesmate ikonky v diskusi nejak neprekvapuje. Dokonce bych rekl, ze me to tesi, nebot me blogy jsou urcene pro inteligentni ctenare, nikoliv pro ty co potrebuji nalepku pro vsechno a obrazky v diskusi o ekonomice.

1 0
možnosti
P

princdrson

2. 11. 2011 11:46
Každá mince má dvě strany

Na druhou stranu tahle doba přináší také příležitosti. V IT například je vhodná doba pro cloud technologie. Proč investovat do HW a SW, když nevím, co bude za rok? Pay as you go, to teď dostává ten správný smysl.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

2. 11. 2011 12:01
Re: Každá mince má dvě strany

Spravne, protoze pokud mam neco navazanyho jako OPEX a navic je to omezeny na rok, tak to vypada jinak, nez kdyz 5 let odepisuju CAPEX. Zejmena se pak resi to, kdyz firmu chci prodat, ono kdyz si koupim nekoho kdo ma navazany prachy v nedobytnym SAPu, co musim zrusit nebo platit dalsi roky licence a maintenance, i kdyz to nebudu pouzivat, tak to ponekud komplikuje Due Dilligence. Tady pokud mam software jako sluzbu jednoznacne vyhravam, protoze jen zrusim po roce licenci a data presunu jinak. Job done. Zadny odpisy. Ano, presne kvuli tomuhle roste cloud a software as a service trh. Jenze tohle nema cenu vysvetlovat, protoze stejne jako debata o EU se zvrhne z ekonomicke casti, v blaboleni o politice, tak debat o IT investicich bude opet ingorovat ekonomickou stranku veci a bude se zas zvanit jen o tom, ze takhle se to v Cesku nedela. :-)

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

2. 11. 2011 11:14
Kvalitní článek, pane Kráme

už jsem prodal veškeré akcie a čekám, co bude R^

0 0
možnosti
PN

burden

2. 11. 2011 11:12
pokračování - problém je v sociálním státě a zákonech

na úroveň, ze které není cesty zpět. Krach je zcela legitimní možnost, jak se z toho dostat, ten ovšem bude spojen s revolučním chaosem a anarchií. Lidé nesouhlasili, že jejich platy a důchody budou poloviční a najednou zjistí, že nedostanou NIC protože ve státní kase prostě nic nebude. Druhou možností jsou inflační peníze, za které nebude možno nic koupit neb nebudou kryty a zboží (především potraviny) bude vykoupeno a prostě nebude.

Vůbec se na to netěším.

Investoval jsem do zbrojného průkazu a zbraně. Modlím se, abych se mýlil a tato investice byla zbytečná.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

2. 11. 2011 12:28
Re: pokračování - problém je v sociálním státě a zákonech

To je jen cast pravdy. Nedavno jsem mel zajimavy rozhovor nezaivle na sobe s lidmi s Ghany, Jizni Afriky a Indie. Je zajimave, ze Afirka je co se tyka nerostneho bohatstvi nejaktraktivnejsi cast sveta, to same je Indie, o niz se svadely krute boje po staleti. Proc tedy nevladnou svetu? Odpoved je KORUPCE. Diky ni si proste kdkoliv koupi cokoliv a tak naprikald v zemi, ktere vyvazeji tuny zlata a dimantu umira stale mnoho lidi hladem. Jelikoz bohatstvi je neproporcionalne distrubuovano a tak se hromadi jen u urcite vrstvy. Napriklad v 7 nejzkorupmovanejsich Indu ma ve svycarskych bankach ulozen majetek co by stacil jako rocni rozpocet 7 africkym zemim k zajisteni blahobytu. Korupce v Indii je 35% a je na vsech urovnich, v Cesku je mensi, ale take na vsech urovnich. Navic, stejne jako v indii a Africe, v CR se jiz stala akceptovanou normou s niz se nic nedela a hledaji se externi vlivy.

1 0
možnosti
PN

burden

2. 11. 2011 11:08
problém je v sociálním státě a zákonech

Všechno jakž takž bylo zbalancováno před krizí 2008. Jak ekonomiky rostly tak rostly platy v privátní sféře a na ty se navázali platy ve státní sféře a na to zase důchody a dávky. Jenomže jak se přhoupla krize tak platy v soukromé sféře spadly aby se zachránily firmy (spousta mých kamarádů je dodnes na plovině až dvou třetinách předkrizových platů). Jenomže najednou se ukázalo, že co lze v privátní sféře, to ve státní nejde. Platy lidí placených státem a důchody a dávky jsou dány zákonem a chráněny mocnými odbory a lobbisty. I kosmetické snížení státních platů narazilo na tvrdý odpor a důchody se vyplácejí do koruny jak je dáno zákonem, takže poměr průměrného platu v privátní sféře k platu ve státní sféře či důchodu se dramaticky snížil. Stát vybere méně na daních, ale zákony mu zabrání snížit mandatorní výdaje. Takže to překreje deficitem (dluhem) a doufá, že pokud bude krize krátká, že se to ustojí. Jenomže krize se ukázala jako dlouhá a vlády klesly na spirálové cestě do pekel

0 0
možnosti
L

lomihnát.

2. 11. 2011 10:34
Ano, souhlasím s tím, že problém je tam,

kde se ten problém Řecka vytváří. Ale nesouhlasím s tím, že i když už má někdo v kalhotech, my ostatní budeme dělat, jakože nic, a uspořádáme sbírku na voňavky. Podle mého názoru vy pouze varujete, co by se všechno mohlo stát, kdyby ...

- ale já si zas myslím, že je dobře, že se to stát může - protože už je potřeba oběma stranám nepoučitelných dát najevo, že

(pro ty první) dluhy se platí a půjčovat si s tím, že až bude dluhopis splatný, půjčím si na to, je šílené jak u soukromého, tak u veřejného sektoru, a takto poskytnutý blahobyt voličům se hrubě nevyplácí,

(pro ty druhé) půjčovat státům, řízeným nesvéprávnými šílenci, je prostě riskantní stejně, jako každá pochybná investice.

No a jestli zkrachuje moje stavební spořitelna, bude mě to mrzet. Ale zároveň (idealisticky věřím, že)ušetřím do budoucna za splátky dluhů a jejich obsluhu, protože si obě strany s popálenými prsty budou snad počínat odpovědněji.

0 0
možnosti
K

kion333

2. 11. 2011 10:35
Re: Ano, souhlasím s tím, že problém je tam,

R^

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 11. 2011 10:34
...

"státní dluhopisy poslední instance"

Máte ve svých uvahách elementární chybu- dnes už se něvěří ani těm státům. Lidé už nevěří nikomu a ničemu a na tento postoj mají plné právo.

0 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

2. 11. 2011 11:55
Re: ...

to neni uvaha, tohle vam reknou na kazdem skoleni tradingu

0 0
možnosti
F

Folcwine

2. 11. 2011 10:31
Chyba je v ústavě,

protože v ní není zakotveno, že rozpočet nesmí být nikdy a za žádných okolností v deficitu.

Pak by nebylo třeba státních dluhopisů. Pokud by nebyly státnbí dluhopisy nebyly by problémy s nimi spolené.

Kdekdo aspoň trošku finančně gramotný ví, že se nemá vše investovat jedním směrem. Takže opravdu nechápu, proč někdo má toho vinvestováno v dluhopisech jednoho státu tolik, že by jej to byť jen mohlo ohrozit.

0 0
možnosti
K

kion333

2. 11. 2011 10:34
Re: Chyba je v ústavě,

R^

0 0
možnosti
J

janní

2. 11. 2011 10:13
souhlasím

R^;-)

0 0
možnosti
J

janní

2. 11. 2011 10:15
Re: souhlasím

mám to špatně vloženo ,je to souhlas s názorem,že oddálení krachu Řecka jen poslední sklenička na baru a dál to bude domino efekt napříč Evropou

0 0
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1676x
Bylo nebylo. Nebo vlastně bylo. Jednou jsem začal psát. Pak jsem se do toho zažral, ale pak mě to přestalo bavit. Publikoval jsem všechno možný. Teď vlastně je úplně jedno, co sem napíšu. Jelikož ten, kdo mě zná, ten už ví, že ode mě jdou čekat různý věci. Ale stejně si to píšu hlavně asi tak nějak sám pro sebe. 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy