Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Jak jsem to tu pročítal, buzerace ze strany UP je děsná. A já k tomu přidám i nemožnost se regulerně zaregistrovat v místě výskytu. Takže nejsem registrovanej vůbec, páč mě s drzým úsměvem vykázali, že se mám registrovat v místě trvalýho pobytu. Což je asi 160 km odsud, kam se prostě a jednoduše nemám za co dostat. Stejnak by mi žádnou podporu nepřiznali, ani hmotnou nouzi, když bydlím u rodinnýho příslušníka pobírajícího starobní důchod - podle blbejch zákonů o sociální podpoře mě holt musí živit on (a navíc patříme mezi bílou většinu).

Tak ať tedy buď povolej registraci na kterýmkoli UP v zemi, nebo ať definitivně zrušej instituci trvalýho pobytu.

2 0
možnosti
Foto

...ale pozor: Jste svobodný občan Evropské unie a můžete cestovat. To je pecka, ne?! Jen holt ne moc daleko od "domova". Zkrátka tzv. svoboda je někdy obyčejný klam vydávaný za privilegium...

0 0
možnosti
LV

Když jste tak skvělý diagnostik a spolehlivě rozpoznáte idocii a výši IQ, proč se tím neživíte? Proč sedíte doma a čekáte, co Vám z ÚP pošlou?

Nekolidující zaměstnání lze nahlásit i mailem. Pokud jste v evidenci, byl jste o tom poučen a poučení jste dostal a podepsal. Mail by zcela jistě došel v ten den, kdy jste zahájil toto zaměstnání.

Ohlašovací povinnost nejpozději v den nástupu do zaměstnání je tu proto, aby nikdo dávky nezneužíval tak, že spoléhá na to, že ho nikdo nechytne. A když ano, dodatečně přizná jen to, co mu dokážou. To ale zcela jistě není Váš případ, na to máte pravděpodobně příliš rozvinutou sebereflexi.

Kromě toho - pokud je to tak, jak říkáte, máte Vy a Váš zaměstnavatel na krku další problém - v den nástupu jste neměl platnou vstupní prohlídku.

Promiňte, ale z Vašeho textu nevěřím ani slovu.

1 5
možnosti
Foto

Pane Lumíre, víra Vaše Vás uzdraví...

3 0
možnosti
JD

něco podobného.....dcera pobírá 4 tisíce soc. dávek a našla si oficiální brigádu, tak šla také těch 4000 vydělaných přiznat. Okamžitě jí z těch dávek 3800 sebrali. Ještě se někdo diví, že lidi dělají načerno?

7 1
možnosti
Foto

...no přeci protože za 4 tis. už si může žít!!!!

5 1
možnosti
RK

A to počkejte, až budete na ÚP chtít potvrzení o evidenci a případných rekvalifikacích pro výměru důchodu.

To se teprv nasmějete !

3 0
možnosti
Foto

...to musí být teprve peklo.

3 0
možnosti
AF

Ještě musím dodat, že mi ÚP platí jen zdravotní pojištění. Z dávek nedostávám ani korunu.8-o

3 0
možnosti
MR

Tak jsem to měla i já.Ale lítání neuvěřitelný.

3 0
možnosti
AF

Bravo, konečně si toho někdo všimnul. Bohužel máte na tuto věc vliv jako na počasí. Ještě si připomeňte Drábkův zákon o zaměstnanosti, kdy se musíte po krátkém čase evidence na ÚP hlásit ob den na Poště. Když se nedostavíte v hodinu, kterou vám stanoví předevčírem (třeba jen proto, že jste už půl roku objednán k lékaři, nebo jedete přes půl Čech kamarádovi na pohřeb) dopadnete stejně. Měl jsem tu pochybnou čest  stát se takovýmto nevolníkem. Když jsem chtěl jet pro matku na druhou stranu naší země a chtěl se alespoň na týden tohoto otroctví zbavit, drze mi řekla úřednice, že jsem povinen se hlásit ob dem na poště v místě bydliště a, cituji :"Bába ať si třeba chcípne". Co dodat ?;-€

4 0
možnosti
MR

Tak já jsem měla nahlášený přivýdělek a musela jsem být na poště ve 13h a to jsem již byla v práci.Tak jsem tam šla v 11h a slečna za přepážkou měla velký problém jak do počítače zadat,proč jsem přišla dřív.Pak sehnat potvrzení od zaměstnavatele v kolik jsem měla být v práci,prostě smutná komedie,která mě stála jen lítání a peníze za lístky.Do práce jsem to měla 2 min.pěšky,na pracák i na poštu mnohem dál.

6 0
možnosti
IF

Jen technická - ÚP za nezaměstnaného platí zdravotní daň jen ve výši cca 750,- Kč, ale pokud se dotyčný nechá z jakéhokoli důvodu vyřadit (třeba jen proto, že stejně nic jiného od ÚP nedostává a nalezení práce z jejich strany nehrozí, tak proč by rušil dámy úřednice u kafíčka), tak opravdu musí platit téměř dvojnásobek zdravotní daně (tak jak správně v článku píšete). Tohle já osobně považuji za jednu z mnoha čistě buzeračních funkcí ÚP, která způsobuje, že jsou u nich registrováni i lidé, kteří by si těch sedm stovek klidně zaplatili sami bez buzerace, ale stovek patnáct je pro ně již přecejen příliš.

6 0
možnosti
Foto

...děkuji za upřesnění. To jsem sám nevěděl. Takže ÚP má asi množstevní slevu.

5 0
možnosti
RV

a není jednoduší takový přivýdělek úřadu práce vůbec nehlásit a nebýt za idota?

5 0
možnosti
IF

Pokud je ta práce oficiální, tak to nahlásit musí, protože v tomto směru je ÚP velice aktivní a spolupracuje se sociálkou, které tu práci zase musí nahlásit ten zaměstnavatel.

4 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1666x
pozorovatel sama sebe v kontextu společnosti a pozorovatel společnosti v kontextu sebe samého

Seznam rubrik