Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čaj s mlékem mi byl nabídnut při mé první cestě do GB v březnu 1990. Zachutnal mi a od té doby si jej doma dělám. V našich restauracích si ho (po zkušenostech podobných Vašim) nedávám. Protože to podle mne musí být dobrý čaj a dobré mléko.

A stále mi chutná.

0 0
možnosti
Foto

...děkuji za Vaše vlídná slova.

VK

0 0
možnosti

....mám ráda skořicový čaj s mlékem...mám ráda karamelový čaj s mlékem a mám ráda pomerančový roidos s mlékem...jak se říká:proti gustu...že:-)

0 0
možnosti

P41a30v20e20l 41H33e51k

2. 10. 2013 20:26

Čaj s mlíkem a louhovanej s pytlíku, no, když vám to chutná 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

Čaj s mlékem je ryze lidové pití, nejde o čajo-milectví či čajové rituály z Číny, Japonska apod.

0 0
možnosti

Rozumím Vám , je to anabáza , kterou podstupuje můj manžel. V Čechách se normální černý čaj dostane málokdy. Populární jsou různá dochucovadla. K čaji s mlékem je totiž potřeba čaje černého jako asfalt, jinak v podstatě pijete mléko ředěné vodou. To, čím čaj dochucujeme je důsledkem toho, odkud se k nám jeho pití dostalo. Angličani se ho naučili pít s mlékem v Indii, kde se s mlékem přímo vaří a je hodně sladký.

Silný anglický čaj v pohodě nahradí kafe, to je moje zkušenost. S mlékem ho vypiju jedině v Anglii. V Čechách, do slabšího odvaru zásadně citron.

Někdy lze v Tescu sehnat jejich originální sáčky a ty pak ty grády mají. Ale obvykle se v obchodě již míchá čaj pro použití ve střední Evropě-t.j. slabší. Také moje zkušenost ze srovnání té samé značky tam a tady např. Lipton.

Tesco vlastní značka ( neměla bych dělat reklamu já vím) , ne ta nejlevněší, ale ta výběrovější, je opravdu dobrá a ekonomická. Nic z české balírny se jí chuťově nevyrovná v téže cenové úrovni.

Osobne jiný než černý čaj nepiju. Nechutnají mi, ale to je osobní vkus.

1 0
možnosti
Foto

Paní Baloghová, děkuji za Vaše slova. O černý čaj si starost nedělám, nabídka tu je široká. Až v kombinaci s mlékem a přístupem restaurací, kaváren a cukráren se z tohoto nápoje stává Téma...

1 0
možnosti

Čaj s mlékem je nevyvratitelným důkazem kulturní pokleslosti Angličanů.

2 1
možnosti
Foto

...pro kulturní pokleslost bych hledal důkazy jinde, pane Chovanci.

1 0
možnosti

Také to mám rád se smetanou - silný horký černý neochucený. Místo smetany lze použít "smetanu" ze svařeného plnotučného mléka - tedy škraloup. Prostě je to dobré, když je to i mastné.

0 0
možnosti

Vim, ze konzumovat prinesene potraviny v restavracich je prinejmensim nevhodne, ale v tomto pripade bych doporucil, nosit si pleskacku se smetanou s sebou. treba se obsluhy (tedy to by se meli spise majitele) jednoho dne chytnou za nos a neco se zmeni. Ono, staci si predstavit ten udiv obsluhy, pokud by clovek chtel na zapiti obeda 2dcl mleka.

1 0
možnosti

To je fakt divný, že se v čechách nedělá anglický čaj s mlékem, vždyť v anglii dostanete všude českýho turka !

0 0
možnosti

Tak českého turka bych do toho netahal. To je nápoj z pekla.

0 0
možnosti
Foto

Omlouvám se, ale nejsem příznivec kažení mléka čajem. Tak jsem vám jen chtěl napsat, že vám nemohu příspěvek napsat, neboť nejsem v okruhu pozvaných.

1 0
možnosti
Foto

...však se nehněvám. A vy se též prosím nehněvejte, že jsem nepozval všechny. To by se tu dveře netrhly...

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1666x
pozorovatel sama sebe v kontextu společnosti a pozorovatel společnosti v kontextu sebe samého

Seznam rubrik