Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

_-1-_

23. 4. 2011 20:30
To máte pravdu.

Pokud si někdo chce otevřít firmičku, tak mu stavební úřad a hygienici nedají potřebného štempla, když tam nemá předepsaný počet sprch. ........... A na děcka ve školách se kašle, i když jsou po tělocviku zpocená a voňavá jak vrata od chlíva.

0 0
možnosti
MM

sama_pozitiva

23. 4. 2011 20:10
Tělocvik

Osobně si myslím, že škola je na vzdělání a ne na cvičení. Místo nekvalitního tělocviku, ať ušetří čas a studují. Tělocvik by měl být volitelným předmětem.

0 0
možnosti

INDNIK

23. 4. 2011 10:33
Opičí láska či nevědomost!?

Kde chcete hledat odborníky-učitele? V Česku! V čem jste odborník? Obsazování řed.škol soudruhy a soudružky  spolu s odborností ZNÁMÝCH PABLBŮ MŠMT A TOLIKA ZMĚN je přeci český kolorit !!!!!! Vždyť i Váš článek je na tom stejně. Přemýšlet, znát je  obrovská zátěž pro čecháčka. 

Průběh hodin Tv či jiných předmětů na Zš,Sš spolu s vlastními přípravami JE PROBLÉM. mIMOCHODEM VĚTŠINOU TV UČÍ NEAPROBOVANÍ, VIZ NAHOŘE NAPSANÉ. dŮVODŮ JE VÍCE. PŘITOM JSOU ZDE ODBORNÉ INSTITUCE,ŠKOL.INSPEKCE, EVALUAČNÍ PROCESY škol ve výsledku vyjdou, VŠE OK!!!! Ženské postupy,pardon! Žádné principy oboustranosti vlivu muž a žena!

Každý rok jinný učitel pro děti-bodoucnost národa,tj.přebírání postojů a chování!!!!!!Viz politici! Přitom jde o státní program,státní zaměstnání! Finance, dotování, nekvalifikovanost v předávání,protěžování PeF!!!!

Dnes je rodič přitom víc jak učitel, a přitom by měli spolupracovat!?Pomluvy!Zkuste se postavit za katedru a učte mezi....pane kolego, zkuste to a napište, rád si přečtu.

0 0
možnosti

jjencek

23. 4. 2011 8:23
Ano, vzpomínám si, jak na průmyslovce po basketu

jsme se zase oblékli, jestli tam byla sprcha, nevím, když tak jedna, ale stejně nebyl čas. Nedívím se, že někteří učitelé po příchodu do třídy nařídili vyvětrat. A na týdenním lyžařském výcviku jsme také sprchu neměli, jen umyvárnu s umyvadly. Humus. Ale nějak nám to zas tak hrozné nepřišlo. Také si myslím, že pohyb je zdravý a nutný, ale mělo by to být spíše po výuce a volitelné, podle toho, co komu vyhovuje. Samozřejmě šachy bych do toho nepočítal. A pokud jde o hygienu, sprchu považuji za samozřejmost, jestli se to někde nepraktikuje, tak bych to dal do osnov jako povinný předmět:-)

0 0
možnosti
JJ

konzerva

22. 4. 2011 22:23
Tož

zase budeme vymýšlet vymyšlené. Před čtyřiceti lety jsme měli tělocvik, od šesté třídy, spojený vždy do dvouhodinovky. Kluci a holky zvlášť, vždy ze dvou tříd dohromady. Sprchy sice byly, ovšem sprchovat se chodil málokdo, i když tu možnost, později, měl. Samozřejmě, že řešení by se jistě našlo, ale hlavním důvodem je, že dnes se děti dobrovolně "pohybují" nejraději u počítače...

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

22. 4. 2011 20:36
TV ve škole je myslím blbost

Osobně jsem zažil jako tělocvikáře samý pošuky, a to jak na ZŠ, tak gymplu i na VŠ.

Osobně bych se klonil k tomu, aby ve škole (i základní) byla povinná mimoškolní sportovní aktivita (volitelná) a dítě by jen přineslo papír kam chodí a jak často. Alespoň by se tak zamezilo otravování dětí zbytečnostnma jako jsou pořadová nebo gymnastika. Koho to baví, ať se zapíše na atletiku. Koho ne, ať chodí třeba na běh, na fotbal, na plavání, lyžování nebo cyklistiku. Tělocvik ve škole žádnej smysl nemá. A stát místo dotování TJ jednot ty peníze může dát jako vouchery dětem, ať mají za co sportovat. A jednoty ať se snaží ty děti dostat právě do svého oddílu.

0 0
možnosti
V

V.K.

22. 4. 2011 20:50
Re: TV ve škole je myslím blbost

To je vskutku názor do pranice. A totéž byste mohl říci o výtvarné výchově a hudební. Možná by nakonec nezbylo moc povinných předmětů... Děkuji za Váš příspěvek do debaty. V. Král

0 0
možnosti
JI

INDRJA

22. 4. 2011 18:44
Co s tím?

Chyba je jinde - tělocvik je 45 minut. Dítě se musí převléknout na něj a po něm. Mělo by se i osprchovat. Ale za deset minut mu začíná matika. Vy byste to stihl? Bohužel poměr hodina : přestávka je v neprospěch sprchování.Rv

0 0
možnosti
V

V.K.

22. 4. 2011 19:42
Re: Co s tím?

Indrjo, s takovým přístupem, a to mluvím i k přispěvatelům níže, by se člověk sotva dostal např. do kosmu. Vždy je spoustu překážek. Mě třeba teď svrbí prst a .... kljsdflkll ldkfjlu  .dflujf - fujtajbl! - no nemohl jsem psát. To bych asi dostal od učitelky pěknou známku. Když se chce, všechno jde. Ty výmluvy neberu! Nemluvím o nedostatku času, nýbrž o reorganizaci.

V. Král

0 0
možnosti
AV

Ruda Pivrnec

22. 4. 2011 18:42
Jo, jo...

Pokud škola má při tělocviku takové aktivity, po kterých jsou žáci splavení, pak má mít za povinnost umožnit dětem sprchu. (Za splavené nepokládám dítě upocené po rozběhu při skoku do dálky. :-)) To je fakt o základní hygieně. Za mého školákování jsme měli asi poměrně osvícenou ředitelku, bo se snažila tělocvik zařadit třídám pokud možno na poslední hodinu, případně na odpoledne (tehdy odpolední hodiny běžné).

0 0
možnosti
S

sucharda

22. 4. 2011 15:52
Nový systém nutný

Jelikož současný tělocvik ve školách stojí cca 8% nákladů a je spíše batolením,než sportem,45 minut je nesmyslně krátké,ttd.,tak jsme založili PLATFORMU na celkovou změnu výuky Tv na všech školách,která bude efektivnější i levnější.

Bližší informace pošlu : abckiosk@sweznam.cz

0 0
možnosti

INDNIK

23. 4. 2011 10:55
Re: Nový systém nutný

Kdo jsi občane? Platformu?Sucharda,ty musíš být expert!!!!!!!!!!!!;-D[>-]EUCo čtu zdejší diskuse tak to píší sebedestrukční těla až na vyjímky. A že mnoho kolegů v Tv jsou pošukové,šukové, ovivové...o tom žádná řeč. Jeden příklad ze Zbraslavi u Prahy. Tělocvikář, kolem 30 let, nechal běžet žáky 7. třídy  v hodině Tv 5 km!!!!!!!!!!!!! Přitom validní je 1km  až 1,5 km a mohu z toho dělat závěry. Učitel je přitom i fyzik!!!!!! když mi to řekl douč.žák, nevěřil jsem svým uším! Nevyhodili HO!!!!!! A k sobě! Na začátku hod.Tv jsem seznámil žáky s průběhem hodiny. Jeden km MOHLI urazit CHŮZÍ,nebo během. Výsledek, druhý den jsem si mě veřejně podal ředitel s se zástupkyní, že přetěžuji děti!!!!! TAK CO!!!!

0 0
možnosti
K

Kozel_

22. 4. 2011 15:42
Za totality jsme sprchy měli

Na zš i sš. Jenže ani jednou jsme je nevyužili. Snad to ani nešlo, další věc byla soukromí. Nejsem si zcela jist, jak to bylo s uzavřeností těch sprch, navíc nebyly sprchy dvoje. A tehdy neexistovalo, aby se všichni sprchovali dohromady, obě pohlaví. Důvodů bylo víc, nebyl hlavně čas. Hodina tělocviku nebyla krácená a přestávka na další předmět by na osprchování nestačila. Jistě, jedinec se osprchuje během tří minut, během pěti minut je osušený. Jenže nikde není 20 sprch pro 20 kluků, tj. sprchují se po sobě. Další důvod je, že leckdy nebyl tělocvik tak intenzivní, aby sprchu vyžadoval. Po intenzivní zátěži byl jiný problém, sice únava. Šlo by v pohodě sledovat televizi, ale ne se soustředěně učit. U pubertálních žáků není takový problém, že budou dvakrát do týdne spocení. Problém je, jestli si dávají každé ráno sprchu, nebo si myslí, že v noci se nepotí a stačí jen večer. Školní tělocvik beru s otazníkem. K vytrénování nevede, známkovat za gymnastické dovednosti je blbost.

0 0
možnosti
K

Kozel_

22. 4. 2011 15:45
Re: Za totality jsme sprchy měli

Žáci by měli mít pohyb -ale sami, ne vynucený. Někteří kluci hráli závodně fotbal, někdo zas sám běhal, jiný v jednom sportu později získal dokonce medaili na OH. Ale ani jednoho k tomu nemotivoval školní tělocvik, tam to leda otráví. Dělá se kde co, jednou běhá, jindy skáče skok daleký, do výšky. Pak se leze na provaze. Všestrannost se tím nezíská, tělocvik zkrátka nebaví možná víc, jak jiné školní předměty.

0 0
možnosti