Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

16. 2. 2010 13:09
to je divné

Předpokládám, že jste při službě přebral ceniny a zboží inventurou s podepsaným soupisem kusů od jednotlivých druhů, které vám byly předány. Předpokládám, že jste přebral stejným způsobem finanční hotovost pokladny a doklad o vystornování pokladny, respektive, že na kase je evidováno nula. (Pokud vám z toho neleze lísteček , pk by ale měl být váleček pásky kopie uvnitř).  Pak ale pokud vám hotovost chyběla, je nutné udělat a trvat na tom i před vedoucím kontrolu denní evidence tržeb. Denní evidence tržeb je zákonná povinnost (DPH), kde je soupis všech prodaných služeba a kusů zboží atd. Inventrurou fyzickou  je nutno tedy porovnat, zda skutečně bylo prodáno, co uvádí zrcadlo (denní evid, tržeb), tj. převzaté ráno - prodané z DET=fyzický zůstatek. Pokud prodáváte služby, tj. nelze fzicky porovnávat, doporučuji si každou prodanou zaznamenávat i s kódem dokladu, který dáváte zákazníkovi, to samé u těch nulových). JInak se na případnou chybu nepřijde.

0 0
možnosti
AH

nyny.

16. 2. 2010 13:13
Re: to je divné

solidní zaměstnavatel by měl dát možnost kontroly i zaměstnanci a měl by mít takový pokladní systém, který by vydával kopie dokladů (dvojlísteček) pro obsluhujícího zaměstnance. Nelze ale říci, zda je to nebo není porušením podmínek zaměstnavatele k hmotné odpovědnosti. To jste uvedl málo informací. Obecně se tím pro tyto účely myslí, aby vstup k penězům a zboží nebyl možný pro jinou nežli hmotně odpovědnou osobu.Ošetření vaší vlastní finanční kontroly k tomu nepatří, protože máte nástroje si ji provést sám, tj, převzetí, předání, vlastní všeho proti podpisu předávajícího a přejímajícího  kontrolní evidence.

0 0
možnosti
MP

admiral666

16. 2. 2010 11:04
registracni pokladny

Nebyla nedavno afera, jak se CSSD snazila zavest povinne registracni pokladny a sejdiri a podvodnici se ihned ozvali a ryceli neco o svobode podnikani? Ten clanek posli na spadovy pracovni a financni urad coby dotaz a uvidis, co ti reknou!

0 0
možnosti
JN

issac

16. 2. 2010 10:58
od toho je ochrana zaměstnanců

Obraťte se na právníka. Pakliže se všechno událo, jak popisujete, máte celkem slušnou šanci na úspěch při vymáhání "chybějících" částek...myslím, že taková dohoda o hmotné odpovědnosti ani nemohla být v souladu se zákoníkem práce.

0 0
možnosti
V

V.K.

16. 2. 2010 11:01
Re: od toho je ochrana zaměstnanců

...mám podobný názor. Děkuju vám za reakci.

V. Král

0 0
možnosti