Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

20. 11. 2010 7:30
znas pojem ortopedicke vlozky?

"Zrovna jako se semelou do uzenin i kopyta, tak koupíte za 1500 nebo více korun obuv, v níž klenbě vašeho chodidla hrozí nemalé strádání. "

Kdo ma chodidla, jejichz klenby ve standardnich botach stradaji jak popisujes, ten by mel ze vseho nejdriv navstivit podiatra a zjistit zda se jeho potize nedaji vyresit ortopedickymi vlozkami do bot.

Je naprosto nelogicke a neprakticke ocekavat od masove vyrabenych bot jakekoliv znacky, aby se prizpusovaly jednotlivym potrebam vsech jejich nositelu.

Jina zalezitost jsou boty site presne na miru, ale cena odpovidajici individualite teto sluzby je dela tezko dostupnymi pro normalniho cloveka.

0 0
možnosti
V

V.K.

20. 11. 2010 10:48
Re: znas pojem ortopedicke vlozky?

Vašemu názoru rozumím. Stále však trváte na jakési zvrácenosti. Co chodidlo, to jedinec. Na tom se shodneme. Jenže normální chodidlo zkrátka NENÍ placaté, jak se nás o tom snaží výrobci bot přesvědčit. Jistá míra vytvarování vystýlky boty je nejen nutná, nýbrž z hlediska řemeslnosti poctivá. Prostě placka není bota, ale kšunt.

Vše dobré. VK

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

20. 11. 2010 7:12
Díky tržní ekonomice je dneska nabídka značek bot široká.

Takže upnout se pouze na jednu může znamenat jistou duševní úchylku. Pokud mi boty jedné značky nevyhovují, obrátím se jinam. A pokud šíři nabídky ignoruji a pořád beru pouze jednu značku bot, v kterých trpím, vypovídá to o hodně vysoké míře sadomasochismu.

0 0
možnosti
V

V.K.

20. 11. 2010 10:54
Re: Díky tržní ekonomice je dneska nabídka značek bot široká.

Pane Pepane,

pokud byste nahlédnul do mého botníku, spatřil byste "škálu značek". V drtivé míře však dnes výrobci dělají placky. Pochopitelně znám značky jako např. TEVA, která má výrobní strategii jinou - vyrábí totiž pro lidi, nikoli pro figuríny. Nu a za to nutno připlatit. Přesto trvám na tom, že placka není bota - ať ji vyrobil kdokoli.... Děkuju za váš příspěvek.

VK

0 0
možnosti
G

Gwendolene

19. 11. 2010 22:51
Bata uz je jenom pouha znacka, vyrobena v Cine,

drivejsi kvalita je pouze prijemnou vzpominkou. Dnes to chce boty poradne vyzkouset a nehledet tolik na znacku, ale puvod zeme, ve ktere se vyrabi. Jeste se daji porad sehnat pro pany boty, namatkou mame dobre zkusenosti se znackou Josef Seibel, Ecco atd. Ale kvalita se plati, levna bota neni kvalitni ani omylem...

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

19. 11. 2010 22:03
Zcela hloupý, nemístný název článku.

Autore, přestaňte nakupovat boty v bazaru a kupte si skutečně kvalitní obuv. Baťu neurážejte !!

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 22:48
Re: Zcela hloupý, nemístný název článku.

...a nepřestanu. A ne a ne a ne.  Není nad placky alias bazarovky baťovky. VK

0 0
možnosti
BK

bobecek173

19. 11. 2010 20:32
?

Nevím u kterého číňana kupuješ boty. Já je mám od Bati.  Jsem nadmíru spokojený jak s kvalitou i designem. Moc toho o výrobě u fy Bata nevíš. Vůbec nevadí že se vyrábí třeba v Číně. Oni totiž mají ve výrobě svého kontrolora a ten zodpovídá za kvalitu.Neplatí ho výrobce ale firma.  Jakoukoliv chybu bez milosti okamžitě vrací . Stačí když 3- 5 párů je nekvalitních okamžitě se zastavuje výroba a celý plán  se vrací. To jsou pak více náklady které hradí  výrobce. Ve smlouvě má dodatek, že vadné a nekvalitní boty se musí  zničit za přítomnosti zástupce firmy  Bata.

Vím toho  o této firmě dost , pracoval jsem totiž u této firmy jako kontrolor u výroby bot až do důchodu.

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 20:51
Re: ?

O výrobě a smlouvách mi stačí vědět NULA. V regálech vidím PLACKY.

Děkuju za Vás příspěvek. VK

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

19. 11. 2010 20:21
A jsme zase u toho.

Chceš mít kvalitní boty a zdravé nohy ? Tak plať ! Chceš jíst zdravé potraviny a být zdravý ? Tak plať ! Chceš dobře bydlet ? Tak plať ! Chceš dobrou kulturu ? Tak plať ! Za kvalitu se platí, to je správné. Jen nevím, kolik lidí na to má. I ten zmíněný Baťa uměl udělat kvalitní a přitom laciné boty, řezník uzeniny, které byly z masa a pekař pečivo, které bylo z těsta. I kvalita se dala pořídit za laciný peníz.  Dnes drahé = kvalitní a laciné = nekvalitní šunt.

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 20:26
Re: A jsme zase u toho.

..tomuto příběhu by slušel titule "člověk člověku vlkem". A cítíte tu absurditu? Zásadně se posunula hranice toho, co považujeme za normu. V tom to celé tkví. Přijde čas, kdy se bude do potravin pro zvětšení objemu přidávat cosi jako plast, který jen neškodně projde tělem... ale krásně dodá pocit sytosti.  VK

0 0
možnosti
RC

josefbad

19. 11. 2010 19:39
doporuceni

doporucuji nechat si vyrobit vlozky na miru a pouzivat je do bot - placek. Jinak Bata uz davno neni co byval. Vzdyt on uz boty ani nevyrabi, pouze prodava. Ted se dela vse v Asii.

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 19:51
Re: doporuceni

...téma vložek coby esenciální přísady bot znám - je to jedna z alternativ. Pikatní je, že vložky pak stojí více než boty samotné. Není to svým způsobem zvrhlé? Připomíná mi to příběh z jisté závodní jídelny, kam se vozilo zamražené jídlo, po němž bylo lépe si vzít jakousi pilulku na lepší trávení. Na vše se dá zvyknout, pokud zardousíme zdravý rozum. VK

0 0
možnosti
L

Lanta.2004

19. 11. 2010 19:32
No nevím....

Já mám všehovšudy asi sedm párů bot a všechny klenbu uvnitř mají jak má být.Na pohyb v přírodě mám dvoje trekový Garmonty,pak dvoje klasický tenisky od Adidasu na běžný courání po obchodech a pak právě troje Baťovky do práce k obleku .Každoročně obměním tak dva páry bot a nemám pocit,že bych si nohu nějak kazil:-/

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 19:37
Re: No nevím....

A nemáte čirou náhodou plochá chodidla? Pak by vše, co uvádíte, bezezbytku sedělo... Nic ve zlém. Díky za příspěvek. VK

0 0
možnosti
VK

vtech

19. 11. 2010 19:31
Nechapu...

Levne boty jsou levne. Normalni boty jsou snesitelne. Drazsi boty jsou prima. Presne podle predpokladu. Nevidim problem.

0 0
možnosti
J

jurasendpapas

19. 11. 2010 19:27
S tím Baťou jsi se netrefil, asi píšeš o něčem, čemu nerozum

Nevím proč si v nadpisu berete do huby zrovna Batě. Zakladatel firmy Baťa vydělával hodně peněz, ale byl to podnikatel, který myslel především na blaho zákazníků a svých zaměstnanců. Protože o Baťovi něco vím, tak se mu klaním. I za to, že jeho hnací silou byla služba lidem.

0 0
možnosti
V

V.K.

19. 11. 2010 19:34
Re: S tím Baťou jsi se netrefil, asi píšeš o něčem, čemu nerozum

Ano, pane, možná kdysi ano. Dnes se "služba lidem" zredukovala na placky. Tomu říkám následování idejí a odkazu páně Bati. S původní myšlenkou dnešní produkce už asi má málo společného. Když v nadpisu uvádím jméno Baťa, nemyslím tím Tomáše, nýbrž to, co pod jeho jménem prodávají dnes.

VK

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1666x
pozorovatel sama sebe v kontextu společnosti a pozorovatel společnosti v kontextu sebe samého

Seznam rubrik