Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Don don

3. 9. 2011 21:17
no

rozdílné pohledy máme, ale to nevadí. Maršál Radecký byl čechem. Tudíž Radecký. Z Radče.

0 0
možnosti
H

hafusak2

3. 9. 2011 19:10
Ať Vám vrátí školné

a stejně tak všem, kteří nejsou schopni pochopit, jaký je rozdíl mezi odvodem a nástupem vojenské služby. Rv

0 0
možnosti
T

torong

3. 9. 2011 16:51
vojna

Koukám, že máš strach, abys tam náhodou nemusel srabíku. Pokud nejsi ochotný zemi, ve které žiješ máš v ní svou rodinu bránit, pak v ní nemáš právo žít.

1 0
možnosti
V

villík

3. 9. 2011 12:16
Mno. Pomocné technické prapory s povinnými odvody...

..by nebyly k zahození. :-P

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 9. 2011 11:59
dodejme,

Kdo by šel  studovat např. pět let informatiku jen proto, aby po

vystudování místo získání dobře placeného místa v privátním sektoru

narukoval jako branec do armády, a ještě za tu vysokou školu platil školné,jak teď jiný rezort navrhuje? Takže, jestli armáda má o tyhle profíky zájem, tak ať něco nabídne. Třeba že jim dá stýpko, zaplatíme za tebe školný ještě něco navrch na učebnice a kapesný a ty nám podepíšeš že po škole si odsloužíš 2 let v uniformě. Byl by někdo proti???

0 0
možnosti
K

Kitten

3. 9. 2011 10:47
A proč by se všichni nezaměstnaní mezi 18 až 25 lety

Proč by se nemohli školit na řidiče, operátory krumpáčů a lopat, kuchaře a jiné jednodušší profese? V armádním internátě, vychovávaní profesionálními vojáky, připravujícími se na práci s civily v Asii a Arábii? V momentě, kdy si sežene trvalou práci v civilu, by je armáda (vychované, se schopností pracovat a podřídit se velení). Armádní služba by pro někoho u lopaty mohla trvat třeba sedm let, i pro holky. Dokud si nenajdou místo v životě. Vyšlo by to laciněji, než podpory a dávky a ještě bychom mohli mít silnice a jiné velké stavby levněji, postavené bez obřích strojů, bez obřích státních zakázek. Vojenští profi stavaři by se naučili pracovat s masou lidí s jednoduchými nástroji.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 9. 2011 12:21
Re: A proč by se všichni nezaměstnaní mezi 18 až 25 lety

Sedm let? Dneska už je Kalouskovi zatěžko platit nezaměstnanýmu  podporu v nezaměstnanosti 2 měsíce a chce ho hnát na veřejné práce. aby ho "donutil" si urychleně najít v práci, po dalších pár měsících ta podpora v nezaměstnanosti končí a už se vyplácí jenom sociální podpora která je ale mnohem nižší. Čili je otázka, zda by právě armáda dokázala toho nezaměstnanýho se vším všudy (od stravování, ubytování,mundůru,výstroje a výzbroje, velení,hlídání, školení, zdravotní péče,žoldu..) uživit levnějc než co se mu vyplácí na ruku ať se stará.

A zda by silnice a velké stavby vyšly laciněji??To si právě nejsem jistej,  těch pár part ukrajinskejch kopáčů co by se ušetřilo asi nejsou rozhodující..:-)

0 0
možnosti
A

absolutníXpuch

3. 9. 2011 9:18
Omyl!

Všeobecná branná povinnost existuje! Pouze není vykonávána Základní vojenská služba!

Takže synku, až Vám příjde obálka o nástupu do AČR, balte! ;-D

2 0
možnosti
A

absolutníXpuch

3. 9. 2011 9:20
Re: Omyl!

Jo, a u Radetzkyho byste s těmito názory asi nepochodil! Možná u jeho justičního důstojníka!!! Rv

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

3. 9. 2011 8:25
Vy jste ale skutečně mimo mísu.

Fakt máte pocit, že když by třeba naše republika byla napadena, tak by agresorovi stačilo říci:" Moment, počkejte s tím útokem než v Honeywelu dodělají jednu důležitou zakázku. A nebo kdyby došlo k podobným bouřím jako byly před nedávnem v Anglii a byla by nasazena armáda, protože policie by to nezvládala. Taky si myslíte, že by stačilo vandalům říct, ať počkají, že je třeba dodělat zakázku, pak mobilizovat a teprve potom můžou vandalové začít ničit?

1 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 9. 2011 8:52
Re: Vy jste ale skutečně mimo mísu.

nepritel mozna nepocka, ovsem zakaznik velmi pravdepodobne take ne, a honeywell tedy vcelku opravnene rekne: "yebu vam na stat, lid, narod jakoz i cokoliv tomu vzdalene podobneho, ja tady mam rozdelanou zakazku a jestli nechcete mit zitra na stole arbitraz za miliardy, tak nechate moje zamestnance napokoji" ... a stat si pak muze vybrat, jestli si troufa tu arbitraz vyhrat nebo ne. ja osobne bych si podobny pravni spor nelajznul ze strany statu ani omylem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2037x
Jsem student gymnázia se širokým spektrem zájmů, občas inklinující k umění.

Seznam rubrik