Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

25. 5. 2011 20:22
Pán je ještě mladík.

A nedával pozor v dějepisu,kde se brala doba,kdy se narodil.Tak teda.V té době poskytl SSSR "bratrskou pomoc" Afghánistánu.Ano,tomu,kde si teď Amíci neví rady.A to pobouřilo Západ.Do takové míry,že tamním muslimům začal dodávat zbraně,hromady zbraní.Britové učili mudžáhídy válčit na Skotské vrchovině a chválili je,jak jim to jde dobře.Nakonec Rudou armádu přesvědčili aby odešla.No to bylo na Západě radosti.Boje tam ovšem neskončily.Afghánci začli bojovat proti sobě navzájem.Vyhrál Taliban,opozici zbyl jen kousíček na severu.V té době opoziční velitel,jméno si už nepamatuji,varoval Západ,že Taliban pro něj pořádný průser.Ovšem nikdo ho nebral vážně a vzápětí byl zamordován.Na zboření dvojčat si už možná pamatujete.To jste mohl být tak na základce nebo v učení.A hle kdo za tím stojí-muslimáci z Afghánistánu.A tak po Rambu 3,který muslimáky zachraňoval před Rusy následoval Rambo 4,který jel zase do Afghánistánu zamordovat muslimáky,které zachránil.

0 0
možnosti
VK

Vlastimil.Kornas

25. 5. 2011 20:27
Re: Pán je ještě mladík.

Ono totiž heslo "nepřítel mého nepřítele je můj přítel" pro žraloky,medvědy,muslimy,tygry,krokodýly,chřestýše a další podobné neplatí.Co jsem měl možnost poslouchat povstalce,tak ani slovo o nějaké demokracii ale důvodem k revoluci je džihád...takže bych se vůbec nedivil,že Sarkozi je probuzená buňka Al-kajdy.

0 0
možnosti
G

Gašpo

16. 3. 2011 8:51
Ono to chce potlačiť ten nával

eufórie pre "spravodlivosť", ktorý Vám tlačí na šedé buňky mozkové.;-D

Normálne pragmaticky sa zamyslieť. A položiť si otázku, čo by nasledovalo ak by ten zásah zo západu prišiel, aké plusy a mínusy by z toho vzišli. Príkladov pre porovnanie nájdete dosť.

Potom možno vytriezviete a prestanete byť tým užitočným idiotom, ktorý v "mene dobra" máva krížom a vyzýva na krížiacke výpravy.

Ono Vaše detské hodnotenie situácie na zlého Kaddáfího, utlačovaný ľud, ktorý by bol po "oslobodení" dosmrti vďačný a západ, ktorý nechce pomocť je fakt strašne smiešne. ;-)

0 0
možnosti
M

magelan

15. 3. 2011 23:07
No, je taky otázkou jeslti jsme někomu

například v tom Iráku pomohli. Mám docela silný pocit, že za Huseina by jich tam možná pomřelo méně. A je docela jedno, jeslti tátu od rodiny odpráskne Husejnova milice, nebo americký voják. Ta díra v hlavě a rodina bez táty a o hladu někdo pod mostem... . A být umučený Huseinem je asi strašné ale být umučený někde v Azerbajdžánu na smloubu s CIA, hm, nepřijde mi v tom rozdíl...

 

Už jenom ten fakt, že se těch "povstalců" zastala Al-kajdá mi připadá docela varující. Ono by se těm lidem nakonec mohlo žítstejně, nebo taky ještě hůře, nežli za Kaddáfího...

 

Netvrdím, že mám pravdu ale krom pár lidí to asi neví nikdo. A věřit tisku? To opravdu ještě někdo dělá?

0 0
možnosti
MR

iluminat

15. 3. 2011 23:58
Re: No, je taky otázkou jeslti jsme někomu

No Saddam jich povrazdil daleko vice, pres milion, ale jedno je jisty, kdyz to delal on tak to mirotvorcum vubec nevadilo, noviny toho nebyly plny, a lidi tam nijak moc neremcali. Kdyz se do toho vlozil Zapad, vadilo to Zapadu, Arabum, nearabum, vsem. Takze je lepsi nedelat nic, v novinach si zaremcaji a je dobre.

0 0
možnosti
M

milan16647

15. 3. 2011 22:06
Stále.

Nemyslete si že jsme nějak zvlášť civilizovaní.V podstatě jsme jen zvířata s trochou více rozumu.Nikdo neleze do druhé země z nějakých humáních pohnutek.Má spočítáno /dobře či špatně/ co z toho získá.Naší Euro-civilizaci začíná ohrožovat "barbar".A je to jako ve starém Římě,v Řecku či ještě dále do minulosti.Takže cílem je :Ať se oni vyhubí sami.Nesouhlaste třeba ale postavte se k benzinové pumpě.Zastavte se ve francozských či anglických městech která se mění na gheta arabů,turků a vůbec přistěhovalců.A vyberte si....:-)[>-]

0 0
možnosti
J,

Josef ,Nedobík

15. 3. 2011 22:01
Vidím dvě fota: Diktátor a autor

Musím přiznat, ať chci nebo nechci, že jeden vypadá jako chlap a druhej jako jouda!:-)

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

15. 3. 2011 21:56
Netajím se tím,

že považuji kolonialismus za pozitivní etapu ve vývoji lidstva a domnívám se, že tato éra byla ukončena předčasně. Téměř všechny národy, jichž se to týkalo, si ekonomicky a společensky velmi pohoršily a značná část dodnes neví, co si s nově nabytou "svobodou" počít. V řadě afrických zemí zuří genocidy, bez zahraniční pomoci by velká území vymřela a hladomory a epidemie jsou na denním pořádku. Když už se pak někde jakž takž vyrovnají poměry, třeba ne zrovna podle našeho gusta, máme obrovskou touhu do té rovnováhy zasahovat. On už si to Kaddáfí srovná. A pokud Vy, pane autore, máte pocit, že byste měl někomu prospět, klidně se vrhněte na naši společnost. Máte tu spoustu lidí, kteří živoří a jejich jediným prohřeškem je třeba jenom to, že žijí.

0 0
možnosti

jrc

15. 3. 2011 20:52
Diktátora, nebo válku?

Střílení do civilistů, nebo do ozbrojených povstalců?

Jste přesvědčen, že pokud padne diktátor nastoupí lepší režim? Víte co chtějí povstalci a kdo je podporuje? Chcete humanitární pomoc pomocí dodávek zbraní povstalcům?

Pokud to nevíte s jistotou, tak se do toho nepleťte! To platí pro USA, Evropu i pro vás!

Libyjci nechtějí Američany, ani Evropany!

Chcete jim tam zavádět demokracii násilím? Proč to dosud není funkční v Iráku, Pakistánu a Afganistánu? Libye je arabská země! Jiný bůh, jiné zvyky, jiný pohled na život. Někdy je opravdu lepší nemíchat se do cizího konfliktu! !!EU!!

0 0
možnosti
LD

andu

15. 3. 2011 21:03
Re: Diktátora, nebo válku?

R^

0 0
možnosti
P

pouyti

15. 3. 2011 20:52
Co je vam do zalezitosti Lybieskeho lidu?

???

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

16. 3. 2011 2:09
Re: Co je vam do zalezitosti Lybieskeho lidu?

A co do nich tobě?

0 0
možnosti
LD

andu

15. 3. 2011 20:51
Fandím Kaddáfímu !

šmudlo Rv

Pragmaticky je pro bezpečnost ve Středomoří mnohem užitečnější než nečitelní povstalci. Demokracie západního střihu je jim tam k ničemu.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 3. 2011 20:55
Re: Fandím Kaddáfímu !

No teda, fandit masovému vrahovi, to už není pragmatismus, to je nějaká morální indispozice, ne? 8-o

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

15. 3. 2011 20:51
Tohle je prostě klasická situace

Sesadit Kaddáfího by pro Západ byla hračka. Otázka zní - co bude potom? Podívejte se na Irák. Nikdy se tam nepodaří nastolit pořádek. Od chvíle, kdy byl svržen Saddám (nepochybně krutý diktátor), dochází na území Iráku k nepřetržité sérii násilí. Zdá se, že tomu tak bude ještě dlouho, možná až do chvíle, kdy se k moci dostane další tyran, který násilím vynutí pořádek. ;-(

-

Nevidím důvod si myslet, že by v Lybii mělo probíhat dění po případné vojenské intervenci podle nějakého jiného scénáře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1913x
Pracuji jako asistent u osob s těžkým mentálním postižením a končím studium na UK.