Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

vavil

11. 1. 2012 17:45
Jasně

svoji tělesnou teplotou

0 0
možnosti
PS

Petr-007

11. 1. 2012 17:16
Scitani trestu je dost problematicke

U zmineneho pripadu, by to asi za zvazeni stalo. Vetsinove je to ale kontraproduktivni. Ucelem trestniho stihani totiz neni naplnovat veznice. Takovy vezen je dost draha zalezitost. Mit pod zamkem vsechny potencialne nebezpecne se totiz nevyplati. Dalsi vec je to, ze clovek, ktery je ve dlouho ve vezeni, 5 a vice let, uz vetsinou neni schopen normalne fungovat a ani se o to nepokousi. Fakt se mi libi jak je nekdo schopny napsat, ze 10 let je kratky trest. Dovedete si neco takoveho vubec predstavit? Treba za stareho dobreho Rakouska se zaviralo na dny, tydny, mesice, jestli nekdo dostal leta, tak to byla spise vyjimka, a kupodivu to fungovalo

1 0
možnosti
N

nottingham

11. 1. 2012 17:29
Re: Scitani trestu je dost problematicke

Ale tenkrat bylo vezeni opravdu trestem. Dnes je to pomalu hotel all inclusive. Ano, 5 let by bylo hodne, kdyby na malem prostoru bylo vice veznu, na pokoji jen umyvadlo a zachod. Obycejne postele. Zadna TV, pocitac. Museli by chodit pracovat kazdy den...

2 0
možnosti
JSD

Jen se divím

11. 1. 2012 16:56
Menší tresty se naopak sčítají

Myslím teď třeba pokuty. Za jeden čin, kdy je řidič přistižen musí zaplatit jednu pokutu. Nejde to spravit tak, že by řekl, tento přestupek jsem udělal pětkrát a dostal celkovou pokutu - řekněně o 20 procent vyšší jak u jednoho činu. Podobně i pokuty černých pasažérů. U vážnějších přestupků a trestných činů to tak nefunguje. Opakování trestné činnosti jen malinko zvýší sazbu. Za jedno znásilnění třeba 5 let, kdo znásilní 3x, tak dostane možná o rok více. Nedostane ale tresta za každé znásilnění jednotlivě. Podobně, když krom znásilnění i loupí, tak se mu jen malinko přidá k trestu a není odsouzen za dva trestné činy, tj. např. znásilnění a loupež.

Nejsem právník, nevím proč to tak je. U maličkostí vám sečtou vše, u skutečného zločinu to tak nefunguje.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

11. 1. 2012 20:16
Re: Menší tresty se naopak sčítají

Musíte rozlišovat, zda jde o přestupky projednané nebo neprojednané. U neprojednaných řetězových dopravních přestupků (rychlost nebo jiný přestupek zjištěný kamerami) se bere jen ten nejzávažnější. Teoreticky by totiž při lhůtách, které jsou, mohl dotyčný na jedno posezení přijít o papíry.

Ale přestupky, které jsou projednané (jako dnes jeden mladík v metru - černý pasažér) se po projednání samozřejmě neřetězí a pokud je člověk tak drzý a jezdí načerno znovu a znovu, tak prostě znovu a znovu platí.

0 0
možnosti
RS

Vanguard

11. 1. 2012 16:53
Sčítání trestů

Ono i tam, kde se tresty sčítají to funguje obvykle tak, že pachatel je odsouzen řekněme na 150 let,  ovšem s tím, že po 5 letech může být podmíněně propuštěn... takže přdstava, že vězení v USA jsou plná lidí, co si odpykávají staleté tresty je mimo realitu.

0 0
možnosti
OU

11. 1. 2012 23:09
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Ondatroň říční

11. 1. 2012 16:45
já si stejně jako Gorol myslím, že mladíka ty

znásilněné nějak vyprovokovaly.8-o

4 0
možnosti
ZK

SID09

11. 1. 2012 17:51
Re: já si stejně jako Gorol myslím, že mladíka ty

Ano, provokovaly jej zejména svou štíhlou postavou a menší výškou, než byl on sám !!;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1913x
Pracuji jako asistent u osob s těžkým mentálním postižením a končím studium na UK.