Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

www.estat.cz

28. 3. 2009 15:36
Lžete - TO sudovec

Vážený pane,

já neřekl že se nadále nemá platit veřejnoprávní služba s peněz daňových poplatníků. Já jen tvrdím, že by se měla zrušit forma platby.

Zkuste nad tím zapřemýšlet.

Edvard Kožušník

0 0
možnosti
JT

sudovec

28. 3. 2009 16:28
Re: Lžete - TO sudovec

Cituji: "Plošné odstranění historického pozůstatku dnes nestandardního finančního  břemene občanů, který vznikl  na počátku minulého století a jež  nemá opodstatnění v moderní společnosti."

Tato věta vyvolává dojem, že občané přestanou za veřejnoprávní média platit. A to jakoukoliv formou. Buď jste to tak formuloval úmyslně a nebo nevědomky, to nevím. Každopádně se podle mne dostáváte s tímto volebním tématem na úroveň ČSSD a jejich 30 Kč. Tam také občané jakoby přestali něco platit a ušetřili. Ale časem zjistí že jim sem tam chybí nějaká ta silnice a nebo něco jiného. Pokud chcete mít mé uznání, mluvte o úspoře více než 300 mil Kč vydaných na výběr a vymáhání poplatků. A neargumentujte pochybnými úsporami pro domácnosti ve výši TV a rozhlasového poplatku. Protože ty jsou jen virtuální a stát si je opět vybere někde jinde (silnice). Vím, je to možná slovíčkaření. Ale slova jsou přeci pracovní nástroj Vás politiků. Tak je používejte obezřetně.

Zkuste nad tím také zapřemýšlet.

0 0
možnosti
JT

sudovec

28. 3. 2009 15:17
Lžete!

"Plošné odstranění historického pozůstatku dnes nestandardního finančního  břemene občanů, který"

Proč takhle lžete? Vždyť i státní rozpočet jsou peníze občanů. A vy chcete aby ČT a ČRo byly financovány ze státního rozpočtu - tedy opět z peněz občanů.

0 0
možnosti
MH

Manuel Hedilla

28. 3. 2009 10:22
Naprostý souhlas

Televizní a zejména rozhlasové poplatky jsou de facto zvláštní druh daně, protože jejich placení se dá dnes čím dál tím hůře vyhnout. U televize je to ještě poměrně snadné - když na ni někdo nekouká jako já, tak ji prostě doma nemá. Výjimkou jsou samozřejmě uživatelé herních konzolí, které mají standardně jenom televizní výstup. To ale podle mě není tak velká skupina; pokud má někdo televizi, dá se předpokládat, že si občas pustí nějaké televizní vysílání.

 

FM radio se dnes už ale z nějakého důvodu montuje do kdejakého zařízení, ať jsou to MP3 přehrávače, DVD přehrávače, mobilní telefony apod. Přitom jsem přesvědčen, že spousta lidí to radio vůbec nepoužívá, ale "správně" by měli přesto platit. To mi přijde postavené na hlavu. 

 

ČT bych omezil na jeden program (+ eventuálně zpravodajský půlprogram), televizní trh přísněji reguloval, u rozhlasu nápodobně - nechal bych "Vltavu" a jednu zpravodajskou stanici a šmytec. Stát by ČT i ČRo financoval z daní.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

28. 3. 2009 9:34
souhlasím

poplatky jsou dle mého nesmysl. Obecně povinnost platit poplatek za něco, co možná můžu využívat je v podstatě dań, takže nevidím důvod, proč by to nemělo jít z daní. Takhle je to jen další skryté danění občanů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2185x
KOZUSNIK.EU - osobní stránka

Je jedním ze zakladatelů think-tanku eStat.cz - Efektivní stát, občanské sdružení Michala Tošovského. eStat.cz se snad jako jediná nevládní organizace v ČR věnuje problematice byrokracie. Byl zvolen v roce 2009 za ODS do Evropského parlamentu.

A taky hraje plážový tenis.