Koncesionářský seriál - díl třetí: Hotely a penziony

Máte penzion s pěti pokoji na Šumavě. Plná vytíženost pokojů by se dala sečíst v průměru na 90 dnů v roce. Lidé se sice moc v penzionu na televizi nedívají, ale televize na pokoji je dnes jakýmsi standardem. Takže zaplatíte ročně 5 koncesionářských poplatků v celkové výši 8.100,- Kč. Pro provozovatele malého rodinného penzionu je to daň, kterou považuje za nespravedlivou.

Existují, ale i případy, které jsou smutně úsměvné:  „Majitel bowlingového centra v Blansku Vlastimil Chládek dostal na konci února od soudu platební rozkaz na úhradu více než sto tisíc korun kvůli údajnému neplacení koncesionářských poplatků. Česká televize tímto způsobem pokračuje v nemravném chování a snaží se vydřít koncesionářské poplatky i z majitelů obrazovek, které zjevně neslouží k sledování jakéhokoli televizního programu.“ (Zdroj: EURO)

Velmi si vážím toho, že jsem se dohodl se zástupci Asociace hotelů a restaurací ČR na podpoře zákona na zrušení koncesionářských poplatků. Věřím, že nejenom členové této asociace budou zrušení koncesionářských poplatků podporovat.

Příště v KOncesionářském seriálu: SIPO a Česká pošta

KOncesionářský seriál

Díl druhý: Jedna věta ředitele Českého rozhlasu

Díl první: Co je cílem zrušení poplatků?

Proč chci zrušit koncesinářské poplatky

 

 

Autor: Edvard Kožušník | středa 22.4.2009 7:25 | karma článku: 17,85 | přečteno: 2044x