Koncesionářský seriál díl patnáctý: Petice - zapojte se!

Včera jsem zveřejnil „Petici na podporu návrhu zákona o zrušení rozhlasových a televizních poplatků a o změně některých zákonů“, jejíž spuštění jsem spolu se senátorem Svobodou avizoval minulý týden na tiskové konferenci v Senátu.

Vznik petice inicioval především enormní zájem občanů, kteří během necelých dvou měsíců trvání internetové iniciativy KOPOPLATKUM.CZ zaslali své podpůrné emaily a odpor k placení za rozhlasové a televizní přijímače tímto způsobem vyjádřilo téměř 40.000 lidí.

Veškeré organizační info včetně petičních archů je  k dispozici na stránkách iniciativy www.kopoplatkum.cz , která mimo informací o petici bude mít i nadále funkci sběru emailů od podporovatelů.

Stále do kola jsem také nucen opakovat, že naším záměrem není měnit současnou rovnováhu na mediálním trhu, ani nijak zasahovat do současné míry nezávislosti veřejnoprávních médií. Jde nám pouze o odstranění přežitého a neefektivního systému výběru koncesionářských poplatků a nahrazení mandatorním odvodem části výnosů inkasa DPH na účet České televize a Českého rozhlasu. Nic víc, nic míň.

 

KOncesionářský seriál

Díl čtrnáctý: Janeček se asi spletl

Díl třináctý: Úspora 400 milionů - VIDEO Díl dvanáctý: Výpalné pro živnostníky Díl jedenáctý: V Polsku to právě zrušili Díl desátý: Platí všichni.... Díl devátý: Zdravotnické poplatky
Díl osmý: Podpora ČSSD při rušení poplatků Díl sedmý: Solidarita
Díl šestý: Jiří Pospíšil Díl pátý: Richard Svoboda
Díl čtvrtý: Senát je zatím pro..
Díl třetí: Hotely a penziony
Díl druhý: Jedna věta ředitele Českého rozhlasu
Díl první: Co je cílem zrušení poplatků?

Proč chci zrušit koncesionářské poplatky

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Edvard Kožušník | středa 3.6.2009 6:22 | karma článku: 16,50 | přečteno: 2911x