Koncesionářský seriál - díl osmý: Podpora ČSSD při rušení poplatků

Je to takové zapeklité. Dne 17. 4. 2009 jsem dopisem požádal Rathovy poslance o podporu návrhu zákona o zrušení koncesionářských poplatků České televize a Českého rozhlasu. Zatímco v mezičase dne 7. 5. 2009 senátoři návrh na zrušení koncesionářských poplatků přijali k další diskusi a návrhem se tedy budou zabývat všechny senátní výbory a také mediální komise horní komory parlamentu, z řad oslovených Rathových poslanců nepřišla jediná reakce.

Dnes sněmovna schválila návrh na úplné zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví a David Rath k tomu uvedl: "Plné zrušení má podporu ČSSD.“

Doufám tedy trochu ironicky, že pokud ČSSD tak jednohlasně podporuje zrušení zdravotnických poplatků, bude stejně jednohlasně podporovat i návrh zákona na zrušení koncesionářských poplatků České televizi a Českému rozhlasu. Vždyť srovnáme-li zdravotnické a TV + R poplatky, jsou tyto několikanásobně vyšší. V loňském roce zaplatil občan občan ČR (nad 18 let) za léky a návštěvy u lékaře průměrně 500,- Kč, zatímco na TV+R poplatcích to činilo 2.160,- Kč.


.

KOncesionářský seriál

Díl sedmý: Solidarita

Díl šestý: Jiří Pospíšil

Díl pátý: Richard Svoboda

Díl čtvrtý: Senát je zatím pro..

Díl třetí: Hotely a penziony

Díl druhý: Jedna věta ředitele Českého rozhlasu

Díl první: Co je cílem zrušení poplatků?

Proč chci zrušit koncesinářské poplatky

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Edvard Kožušník | pátek 15.5.2009 20:31 | karma článku: 20,15 | přečteno: 1961x