Koncesionářský seriál - díl druhý: Jedna věta ředitele Č. rozhlasu

V ředitelně rozhlasu pana ředitele Václava Kasíka jsem byl třináct minut. Víc to ani nešlo. Připravili jsme zákon zrušení koncesionářských poplatků, který přinese Českému rozhlasu dokonce více peněz. Nečekal jsem vřelé přijetí, ale překvapila mě zaraženost pana ředitele. Sám deklaroval, že od něj neuslyším více než jednu větu.

kozusnik.eu

Jak se to vlastně seběhlo? Byl jsem uveden do místnosti. Pana Kasíka doprovázeli ještě dva pánové. Byl jsem usazen proti této trojici, která mlčela. Uvedl jsem se sám, že jsem rád že tam mohu být a takové ty zdvořilostní fráze. Teď byla řada nich, ale oni nic - mlčeli. Pokračoval jsem tedy ve výkladu návrhu zákona o zrušení koncesionářských poplatků. Zase byla řada na nich. A oni zase nic - mlčeli.

Položil jsem tedy přímou otázku směřovanou na ředitele radia. "Jsem abychom nad návrhem diskutovali, jaký je Váš názor?"Václav Kasík konečně reagoval: "Ode mne uslyšíte pouze jednu větu" A zase mlčel. Nastal takový trapný okamžik, tak jsem do něj vstoupil: "Tak ji řekněte...."

A on ji řekl: „Je to úplné popření veřejnoprávnosti Českého rozhlasu, víc k tomu ode mne neuslyšíte.

A tím přijetí v podstatě skončilo. Myslím si, že se pan ředitel Kasík s návrhem podrobně neseznámil, protože návrh řeší pouze neefektivní výběr koncesionářských poplatků. Cílem navrhovaných změn není snížení objemu finančních prostředků na financování tzv. „veřejné služby“ ani omezení nezávislosti veřejnoprávních médií.

Zítra v KOncesionářském seriálu: Hotely a penziony

KOncesionářský seriál

Díl první: Co je cílem zrušení poplatků?

Proč chci zrušit koncesinářské poplatky


  

Autor: Edvard Kožušník | úterý 21.4.2009 6:55 | karma článku: 16,70 | přečteno: 2273x