Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZP

Jožin z planin

27. 7. 2012 8:10
Kancelářský balík a Photoshop...

Já nevím, ale MS Office sice nejsou špatné, ale připadají mi už příliš přeplácané. Pro většinu uživatelů, kteří napíší občas nějaký dokument na pár stránek (nebo klidně i diplomku), alternativy existují. V něčem jsou horší v něčem lepší.

Ohledně Photoshopu je to trochu jiné. Podle mého ho plně využijí profesionální grafici a pár nadšených amatérů. Pro většinu lidí opět stačí něco jednoduššího. A navíc, kolik amatérů, co PS používají na drobnou editaci fotek z dovolené či z hospody nebo kreslení nepovedených obrázků, ho má legálně?

Zásadní nevýhodou Liunxu je především nedostatek kvalitních her. Pokud se to změní, zvýší se počet uživatelů a výrobci software pro Windows budou mít důvod dělat i linuxové verze.

1 0
možnosti
MK

zubozrout

27. 7. 2012 8:47
Re: Kancelářský balík a Photoshop...

Naprosto s vámi souhlasím. Mě osobně libreoffice nadmíru vyhovuje a stejně tak se spokojím s Gimpem. Pokud ale někoho k linuxovému desktopu posadím, řekne mi, že má raději Microsoft Office a že s Gimpem neumí, že chce Photoshop. Ze stejného důvodu jsem to zde taky zmínil - aby někdo neříkal, že hry jsou jediné, co Linux brzdí - i když jsou to hlavní.

0 0
možnosti