Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Jesuslives

5. 6. 2008 11:12
Chlupate starsi holky

To by me zajimalo, jestli i dnes holky zavideji svym chlupatym kolegynim ;-D

0 0
možnosti
JM

Hucul

5. 6. 2008 9:38
Sexuelni vychova...

Nejak si nevybavuji, jestli jsem nejakou ve skole prosla. Byla jsem totiz ve specialni jazykove tride, a tak se rozhodlo, ze nebudeme mit zadne hodiny vareni ani rodinne vychovy, protoze jsou z nas ti budouci polygloti a tedy nebudeme muset umet varit nebo chovat deti. Neumim, pravda, vzit do ruky dite, ale varit jsem se naucila sama... a stejne tak soulozit. Nejak nouze naucila Dalibora housti, jak se tak rika, ze? :o)

0 0
možnosti
MN

Millca

5. 6. 2008 7:08
pomalu to vypadá

že starší generace nevěděla, co má dělat.... osobně se mi neustálé připomínání sexuality silně příčí.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

4. 6. 2008 22:07
Ježišmarjá..tohle jsem četl jen s velkým zapřením..

podobným věcem říkám postosvícenské mentorování.;-D Jako přírodopis v 7-mé tř. ZŠ. To byly 80.-tá léta. Zodpovědnost, znalosti..opatrnictví, které se skrývalo za názornou vizualizací nebezpečí skrze slova.

Myslím, že jsem vyrůstal v podobném duchu.Ale vedlejším produktem bylo i něco jiného. Sám jsem objevoval, sám zažíval ty neskutečně romantické trapasy.., ale žádný mindrák z toho nemám stejně jako generace mladých lidí, kteří vyrůstají dnes.

Vzhledem k tomu, že jsem již zde napsal jeden článek o exkurzi na den otevřených dveří do jedné zdravotnické školy...myslím, že současná generace má vyrazně lepší podmínky pro zdravý vývoj a většinou je využívají správně.

Takže milá, zlatá..něco je víc ve vás dle mého názoru, než v dnešní společnosti. To mě už těžko vyvrátíte.;-D

0 0
možnosti
PJ

patockajan

4. 6. 2008 20:09
Co má význam?

Ve skutečnosti je otevřená sexuání výchova jistě v pořádku, ale k žádnému zkvalitnění partnerských vztahů nevede.

Sám jsem podobně, jako autorka, dítko 70. let a opravdu neznám nikoho, kdo by z nás cca ve 12-13 nevěděl přesně, o co jde. Takže bych to nedramatizoval. Věděli jsme včas, co a jak. 

To, co rozhoduje o kvalitě vztahů, není brzká a detailní sexuální výchova, ale hodnoty lidí a společnosti.

Ty jsou smutné.

0 0
možnosti
F

flandero

4. 6. 2008 19:33
No a není to snad pravda ?

Jen málokterý dospělý se obejde bez sexu! Já takového osobně neznám a v dnešní době jich bude opravdu opravdu hodně málo! Sami dospělý jdou dětem příkladem když neudrží pudy na uzdě, jsou nevěrní apod.;-DRv

0 0
možnosti
JN

fix

4. 6. 2008 13:27
všeho s mírou

Otevřená sexuální výchova - určitě, ale s mírou. Dcera v osmé třídě absolvala víc sexuálních, protidrogových či protiúchyláckých přednášek  než hodin dějepisu. Umí nasazovat kondom na násadu od smetáku, bez uzardění hovoří o všem možném, dokázala by aplikovat všechny možné drogy - a já si vždycky vybavím scénu z filmu Obecná škola, při které žáci olizují zábradlí....

0 0
možnosti
F

flandero

4. 6. 2008 19:35
Re: všeho s mírou

No např za mě ještě moc sexuální výchova ve škole "nefrčela";-D ale toto všechno o čem píšeš s drogama a tak jsme věděli i my ! Děti nejsou blbé a i bez sexuální výchovy a protiúchyláckých přednášek toho vědí opravdu hodně a dříve než v 8. třídě :-P

0 0
možnosti
JN

palok59

4. 6. 2008 13:25
sex

jak už klasik říká, celý svět se točí kolem kousku prochcanýho masa. Ovšem v dnešní době se pomalu vkrádá pocit, že jediným smyslem života je souložit a souložit, umět vyjmenovat a nalézt veškeré erotogenní zóny, nebo ještě lépe být homo, nanejvýš bisesuál. Dle důrazu na sexuální výchovu mám ten pocit, že svým významem daleko překračuje takové stupidity jako je matematika či pravopis. Nějak nechápu, jak jsme se mohli my všichni narodit všem těm našim předkům, kteří žili v naprosté sexuální nevědomosti. Jak tristní že čím jsou lidé sexuálně uvědomělejší, tím více narůstá rozvodovost - pravda, rozvodovosti lze předejít tím, že se partneři vůbec nevezmou. Ovšem vše co se sexu týká ovládají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3332x
Herečka na jevišti svět...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky