Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J88o31s15e82f 31P45o32t15r

1. 4. 2019 18:27

Dovolím si popsat svůj zážitek. Zamlada jsem se dost kamarádil se svým mladším bratrem. Ten měl narukovat, ale jak už to tak bývá, láska. Rozhodl se, že se svou milou dojede rozloučit. Přes protest a nesouhlas rodičů si vzal otcovu motorku a odjel. Všichni jsme byli rozladěni, ve stresu, matka plakala. já jsem nemohl usnout, převaloval jsem se, měl jsem noční můry.

Ve dvě hodiny v noci jsem "dostal zprávu". Prostě mi něco sdělilo, že brácha měl havarii, ale, že to není nic vážného.

Druhý den k nám přijeli příslušníci VB a to samé sdělili rodičům.Že ve dvě hodiny v noci měl havarii a že má otřes mozku. Za týden byl v pořádku.

Dvě věci mě udivují dodnes. Že to byla přesná zpráva a současně tak normální, jako třeba při rozhovoru. Od té doby uplynulo 50 let, ale nikdy už nic podobného nezažil.

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem aj Vám za túto reakciu. Je možné, že vo svojich myšlienkach som dosť predpojatý z hľadiska toho, že som veriaci. Každopádne si chcem svoje hypotézy porovnávať s tým, čo vlastne tvrdí, alebo naznačuje veda. Naznačil som tému "mimo priestoru", čo je akoby moja parafráza duchovného sveta, resp. toho, čo popisuje už Platón (teda ľudstvo je v jaskyni a realitu vníma obmedzene). Práve toto "mimo priestoru" by mohlo byť oným kanálom pre také spojenia, o akých hovoríte aj Vy. Problémom stále zostáva, že všetko takéhoto druhu je pre vedu nepreskúmateľné, lebo to popiera jej koncept a princípy. :-/ Viera je teda zrejme nezastupiteľná. Práve preto, že sa púšťa do niečoho, kde veda vedome nejde. A pokiaľ by sme si mali vyhodnotiť, do akej miery je pre náš život kľúčová práve skôr nejaká intuitívna viera a do akej miery vedecké poznanie, boli by sme asi prekvapení...

0 0
možnosti
WW

Teleportace je produkt jistého literárního žánru, ale není na závadu, že se tento termín ustálil i jinde, ovšem jinak. Teleportem je myšlen přenos vlastností nějakého objektu na nějaký prefabrikát a to informačními kanály, které nepřesahují rychlost světla. Vlastnostmi se myslí kvantové vlastnosti, prefabrikátem objekt v superpozici a informačními kanály např. optický kabel, laser, telefonní linka... a to se skutečně podařilo zrealizovat na vzdálenost mnoha kilometrů s několika atomy. Důsledkem tohoto teleportu je přesná kopie a originál, který se buď zničí sám z důsledku destruktivního skenování (měření), nebo jej bude nutné zničit - totiž skutečný teleport hmoty neexistuje a zřejmě existovat nebude. Hypoteticky, pokud by se nějak v budoucnosti podařilo obejít princip neurčitosti a bylo by možné teleportovat lidi, museli by se po odeslání jejich kvantového stavu každého elementu v místě odesílací stanice, usmrtit. Na příjmové stanici už musí být přítomna technologie a připraven prefabrikát, na který se přenášené vlastnosti přenesou. K jakémusi "přenosu (ne)informace", tedy kvantového stavu dokonale antikorelovaného, může docházet v rámci entanglovaných částic nelokálně (nadsvětelně), ale vyžaduje to verifikaci klasickými informačními kanály, tedy světelnými či podsvětelnými a až teprve se ta informace projeví, čehož se dnes využívá v kvantovém šifrování.

Hezký funkční příklad teleportace je 3D optický scanner, datová linka a 3D tiskárna. Zabezpečení datové linky (detekce odposlechu) může být řešena zmíněným nelokálním způsobem. Stejné je to s přenosem myšlenek (telepatii, jak zmínil pan Jelen), kde je to o jiných mechanismech. Jako poslední jsem si vypíchl zmínku, že věda není na něco zvyknutá...ona je a dobře ví, o co jde v lidových vyprávěních a jak se to živí, nic méně, nemá to v popisu práce řešit, protože by to nikam nevedlo a taky nevede, jak je možné si ověřit.

0 0
možnosti
Foto

Poznámka:

1. Přenos myšlenek na dálku se označuje pojmem "telepatie". Teleportace je přenos hmoty na dálku.

2. pokud jste narážel na kvantovou teleportaci, tak ta popisuje přenos kvantové informace známými kanály.

3. Možnost propojení myslí lidí se zkoumala v mnoha experimentech. Výsledky dostatečně pečlivě připravených pokusů nepřekročily úroveň statistického šumu

0 0
možnosti
Foto

Ďakujem. ja som si to teda overil a vidím, že teleportácia je skôr na úrovni teórie, ale zase nejaké úspešné experimenty na krátke vzdialenosti boli. Pri teleportácii ide nielen o prenos hmoty, ale čítal som, že ten termín sa týka aj prenosu informácií. (Nakoniec teda, mi príde logické, že informácie majú vždy aj nejakú hmotnú podstatu, napríklad bežne ich máme na papieri, tuná píšeme vlastne na nejaké počítačové disky a aj v ľudskom mozgu to iste má aj hmotnú podstatu.) Inak, s definíciou telepatie máte samozrejme pravdu. Spomínam si - a keby sa mi chcelo, tak to asi teraz rýchlo v knižnici nájdem - že aj Sovietsky zväz robil experimenty ohľadne telepatie napríklad aj v súvislosti s ponorkami. Takže režim bol dogmatický len navonok, ale tajné služby mysleli na všetky možnosti, ako zlepšiť svoju prácu, aj tie, ktoré ideologicky nesedeli...

0 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 352x
Publicista, človek ochotný hovoriť aj počúvať. Zaujímam sa o Slovensko a Česko, ich dejiny aj súčasnosť.

Seznam rubrik