Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

Vikina

26. 7. 2008 2:54
Ten povedený článek rebelky

je klasický ženský canc o tom, jak velevzorní bychom my muži měli být, aniž by se jen stínem zmínila, jaké by měly být dámy. Takže v článku mi scházel ještě jeden bod, totiž že gentleman by neztratil ani slovo se slepicí, na což by ghostic mohl odpovědět "a s kým by tedy u nás vůbec mluvil?"

0 0
možnosti
M

motylek_02

25. 7. 2008 18:50
myslim

ze staci kdyz se k sobe lide chovaji s respektem. Na pohlavi pak uz tolik nezalezi.

0 0
možnosti
A

anoraxx

25. 7. 2008 17:55
Nová doba

Možná je to špatný přístup, ale až se začnou ženy chovat jako dámy, tak se začnu chovat jako gentleman. Nebo spíš pro upřesnění, kde je hranice mezi tím, že se někdo chová slušně a gentlemanstvím? Rád složím ženě kompliment ať už je její reakce jakákoliv, výlevy o dietách mi nevadí, zřejmě proto, že se stýkam s ženy, které toto neřeší, jsem asi král, protože pokaždé na ženu čekám, jsem milý, zdvořilý a ochotný, ale absolutně odmítám automatické očekávání ženy, že budu ten, který bude platit, pokud ji tedy sám někam nepozvu, stejně tak jako sundávání jejího kabátu, případně odsunutí židle, protože chtě nechtě to působí křečovitě a už nejsme v 30tých letech. A možná je to taky tím, že se nestýkám s rádoby dámamy, které chodí výhradně do extra drahých kaváren s nadějí, že "z toho něco kápne". a tím myslím, nějaká ta kávička za 70,-.

0 0
možnosti
A

anoraxx

25. 7. 2008 17:55
Re: Nová doba

Mám rád vzájemnou slušnost, která je podle mého naprosto dostačující k

tomu, aby dva lidé měli ze vzájemné schůzky dobrý pocit a myslím, že

normální žena nepotřebuje nějaké obskurní  zvyky k tomu, aby se citila

pohodlně, chtěna a obdivována.

A mimochodem, ne nadarmo nemá slovo gentleman žádný přijatelný český ekvivalent.

0 0
možnosti
JD

Mafrinka

25. 7. 2008 14:40
Mé okolí

je plné gentlemanů. Pánové se ke mně chovají galantně a já jim oplácím úsměvem. Rozhodně si nemohu stěžovat, že by gentlemani vymřeli. Jen v tramvaji by občas mohl někdo vstát ;-)

0 0
možnosti
J

Jack777

25. 7. 2008 13:45
..

Myslím, že muž by měl být gentleman pouze k ženě, která si to zaslouží. To znamená jen k té, terá je milá a rovněž pozorná. Nebudu přeci genteman k někomu kdo se ke mě nechová dobře.

0 0
možnosti
JV

klv

25. 7. 2008 13:53
Re: ..

jenže to je právě ten rozdíl mezi někým kdo se jako gentleman chová přirozeně a kdo si na to jen hraje,

někde jsem četl: "gentleman používá kleštičky na cukr i když ho nikdo nevidí"  ;-D

0 0
možnosti
BH

BoboHml

25. 7. 2008 13:06
Gentleman je na nic

Dnes nemusí být muž gentlemanem.

Nazval bych to stavem před a po miss ,před miss má přítele svého věku,stane-li se miss objeví vždy milého,vtipného...o 15 a více staršího muže a jen tak mimochodem samozřejmě bohatého a úspěšného.Na co být gentlemanem-stačí vám vůz s vlastním řidičem a zlatá platební karta.;-D

0 0
možnosti
JV

klv

25. 7. 2008 13:14
Re: Gentleman je na nic

pokud předpokládáš že gentleman byl či je gentlemanem proto aby mohl balit lépe ženské, tak ano

ovšem není tomu tak ;-D

0 0
možnosti
H

h(r)ochy

25. 7. 2008 13:06
Tak

Krom toho oblékání, se tím vcelku řídím a dávám autorovi za pravdu ve většině jeho odpovědí. I v moderní době by nebylo špatné automaticky pouštět kohokoliv staršího, stejně starého, dámu, dívku do dveří jako první...nabídnout židli, pokud s isedá...pouštět se do rozepře jenom opravdu v nutných případech...je toho opravdu hodně co by se dalo zlepšovat na té základní úrovni.

A neřekl bych ani že je to životní styl...nosím americké jeepaky a kanady a všechny shora uvedené věci (krom oblékání při běžných příležitostech) mi připadají naprosto automatické.

Už se ani nevzrušuji, když po mě mladá děvčata ze ZŠ pokřikují v momentě kdy se rozcvičuji v parku "co děláš? Ser.š?" anžto by si uvědomovala, že mi táhne na 30 .

0 0
možnosti
H

h(r)ochy

25. 7. 2008 13:07
Re: Tak

Je to ve výchově, ale zároveň v tom nevidím nic špatného či zásadního, prostě se jen doba posunula...a kdo ví třeba si těch "běžných věcí", které děláme, potom někdo všimne a pohladí ho to po srdíčku .:-) :-) :-) Prostě pohodička lidičky.

0 0
možnosti
L

loginname_

25. 7. 2008 13:01
Z mého pohledu

Možná moc koukám na zprávy a i moje četnost kontaktů s novými lidmi (cca 1 nový měsíčně) je příliš vysoká, ale já vidím v lidech jen tu nejhorší sebranku pod sluncem, troufám si tvrdit, že 9 z 10 lidí, kteří kolem mě projdou na ulici nebo v metru, si ZASLOUŽÍ kulku do hlavy.

Z této perspektivy je jakékoli gentlemanství jen házení perel sviním..........

0 0
možnosti
JV

klv

25. 7. 2008 13:06
Re: Z mého pohledu

chtěl bych se zeptat, ty se řadíš mezi těch devět, či jsi ta desátá vyjimka ?

0 0
možnosti
KD

divilek

25. 7. 2008 12:59
Čas oponou trhnul...

... ale přesto bych neviděl problém, když se dva dospělí lidé domluví, že budou platit střídavě nebo napůl. U oblečení je nutno připustit, že i móda má svůj vývoj a i v Americe už si všimli, že jim klesají prodeje kravat. Je tedy mnhde společensky únosné mít k obleku rozhalenku a je mnohdy a mnohde únosný neformální oděv. Vcházet by měl samozřejmě 1. muž, neví se, co proti němu vyběhne :-)...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

25. 7. 2008 14:08
Re: Čas oponou trhnul...

No nevím, v Anglii má kravatu i uklízeč odpadků na nějakém veletrhu. ;-)

P.S. "První vchází muž, to proto, aby dostal židlí do obličeje on ..."

0 0
možnosti
L

loginname_

25. 7. 2008 12:55
Hahaha

"Také sám gentleman je vždy oblečen a upraven podle předních módních časopisů"

No už vidím dělňase ze slévárny, jak šetří na oblek od Armaniho.

V očích žen je gentlemanem muž, který je zvyklý mít spoustu peněz.

0 0
možnosti
JV

klv

25. 7. 2008 13:02
Re: Hahaha

žádný oblek s tebe gentlemana neudělá pokud nebudeš vědět jak se chovat, ale slušně vychovaný člověk zůstává slušně vychovaným člověkem i v montérkách, a v penězích to není už vůbec

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2648x
Pracovním světem je pro mě reklama, v tomhle chaotickém, nepochopitelném světě se pohybuji skoro osm let a doufám, že ještě pár let budu...