Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

slavek133

21. 7. 2008 11:02
z

pracovitosti vietnamců si můžeme vzít všichni příklad.

0 0
možnosti
S

sphagnum

20. 7. 2008 22:08
šikulové

skvělý, že si toho všimnul ještě někdo. Já ten certifikát viděla v jedné smíšence v karlíně. Nevěřím, že by byli falešné, proč by to obchodníci dělali, když "hacab" tady skoro nikdo pořádně nezná, z toho by nic neměli.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

20. 7. 2008 20:26
Ja to mam vecer z prace domu kolem tri obchodu

jeden ma otevreno do pul devate a dva do pul desate. Vsechny vedou vietnamci. Mijim taky dva ceske, ale tam konci v sest. Nevim jak to vnimaji ostatni, ale co me se tyka, ceske obchody bohuzel nepochopily potrebu zakaznika.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

20. 7. 2008 20:42
Re: Ja to mam vecer z prace domu kolem tri obchodu

nojo oni jsou schopny makat 17 hodin denne v tom ksefte, to jsou trochu nadpozemsky vykony :-)

0 0
možnosti
JV

janavol62

20. 7. 2008 19:56
Vivat Vietnam

Pánové, tleskám! Měla jsem v pronájmu obchod s galanterií v domě, který za 8 mega koupili vietnamci a za další 4 rekonstruovali. Když jsem přebírala výpověď posteskla jsem  si že podnikám už 10 let ale tolik prachů nikdy neuvidím a že je obdivuju za jejich píli. Odpověděl, cituji! "tak nebuď blbá, stačí 1 živnosťák tak na 6-8 lidí, žádný zaměstnanec a máš vyděláno". Pochopila jsem. Nikdo je nerozezná a tak neví s kým má při kontrole tu čest, naši lidi tam pracují na černo za 70/hod čistá ruka. Žádné pojišění, daně, proč taky? Mají ale úžasné potraviny. Podnikám dnes v jejich sousedství, jsou z nich mí dobří zákazníci. Jdou-li si pro zboží, trvají na tom, že musí být z Česka, ale nám prodávají jako doplněk jen to tichomořské. Proč asi? Když zavedu řeč na kšeft, trží denně tak 20 tisíc ale přiznávají 6, tak jak je mohu obdivovat? Odkud tedy mám čekat důchod? Z Vietnamu?

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

20. 7. 2008 20:21
Re: Vivat Vietnam

kez by se cesti flakaci presunuli z uradu prace a socialek do podobnych obchudku... mozna by zbylo vic na duchody ;-)

0 0
možnosti
M

meloun.rudy

20. 7. 2008 18:58
Je to skutečně ostuda této země

že cizinci dokáží poskytovat leší služby než cizinci. Kdysi jsem bydlel v Praze na Jižním městě a tam hned v protějším domě měli otevřený malý krámek Vietnamci. Na rozdíl od českých obchodů měli otevřeno ne do 17. ale do 19. hodiny. Měli čerstvé rohlíky, které jsem si tam chodil v sobotu  i v NEDĚLI ráno kupovat.

Národní hrdost je skvělá vě, ale musí být něčím podložená, ale když jsou čeští obchodníci nerudní, nepružní a prodávají šunty a zkažené zboží, tak je to těžké.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

20. 7. 2008 18:12
Bydlíte na Milady Horákové?

:-)

(mimochodem vážně pochybuju, že to osvědčení je pravé, ale to vlastně jedno :-))

0 0
možnosti
JV

Joli

20. 7. 2008 17:39
Asiaté

V ČR Vietnamci, ve Španlsku to jsou Číňané. Nikdy nevidíte žádného z nich prosit o almužnu na ulici, neúnavně pracují, dokáží se postarat o sebe a svou rodinu. Jsou jiní než my Evropané, ale to neznamená, že jsou špatní. Já proti nim nic nemám, naopak jsem ráda, že v Evropě jsou...

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

20. 7. 2008 17:42
Re: Asiaté

a v uk a usa jsou to indove :-)

0 0
možnosti
VK

egypttwo

20. 7. 2008 17:18
vietnamci ano

vietnamci ano-at jsou v čr, protože se uměli během pár let začlenit, pracují, podnikají. Až na vyjímky pěstování marihuany. Nesnáším ale bytostR^ně cikány. Cháska, která tyje z našeho systému a řve o diskriminaci. At se cikoši podívají, co dokázali Vietnamci. Ano, jsem pro menšiny, které se snaží něco dělat a dokáží to. Pro správně Vietnamce jsem jednoznačně.

0 0
možnosti
PBS

Příspěvek bude smazán

20. 7. 2008 17:23
Re: vietnamci ano

Tak pod toto se podepisuji. R^

0 0
možnosti
A

agnostik1

20. 7. 2008 17:04
Pane autore,

jaký máte názor na velkopěstírny marihuany? To je totiž ta správná forma pomoci českému národnímu hospodářství, poskytovaná Vietcongem za účinné podpory naší tupé a chamtivé :-©vrchnosti (mám na mysli "promyšlenou" imigrační politiku našeho Kocourkova).

0 0
možnosti
PBS

Příspěvek bude smazán

20. 7. 2008 17:21
Re: Pane autore,

Odpovím také, i když nejsem autor tohoto článku.

Vietnamcům fandím, už pro tu jejich skromnost, dá-li se to tak nazvat. Prostě toho k životu moc nepotřebují. Ať si pěstují co chtějí, když je ze stánků vyhání kontroly čím dál častěji. Když jde stát proti chudým lidem, musí se chudý lid spojit a jít proti státu, takže oje*bávat daně, kde to jde.

Padělky značkovýho zboží? Proč ne, mě je jedno, co mám za nápis na tričku, jestli je to adidos, nake nebo třeba biwang. Když vidím ale jedny a ty samý boty u nich za 3 kila a v marketu za 7, tak jdu radši k větnamcům.

Pirátský CD? On to ještě někdo kupuje? Já si to tahám přes torrent přímo.

Cigára? Jsem nekuřák, ale když vidím, jak si stát mastí kapsu na takový troše tabáku, tak jim i v tomto fandím. A Marihuana? Tu si zahulím rád taky, tak proč to nemít levnějc, když ji pěstovali jen česi a sem tam nějakej dovoz, byla dost drahá a bylo jí málo, hlavně zjara, teď se dá hulit furt. Že kradou elektriku? Nevadí, čez ji má dost...

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

20. 7. 2008 16:51
pamatuji

se na dalsi takovy kolonial ktery byl u kamarada v baraku... byl tam takovy subtilni majitel, jako z prvni republiky. na jednicku ovladal psychologii prodavajiciho... ikdyz mi bylo treba nevim 17, tak me oslovoval pane, pan si da, ano co dal pane :-) tenhle styl. parecky pane atd. no co budu povidat, asi nebude prekvapenim ze tenhle majitel taky zmizel v cerne dire. dnes to vlastni vietnamec ;-D jsou vsude........ dnes kde se rozhlednete vsechny kramky vlastni vietnamci. a ty co nevlastni, jednou budou jejich ;-D

0 0
možnosti
PK

ghostik01

20. 7. 2008 16:56
Re: pamatuji

Otazka je, zda-li je to spatne?

Pokud se nasinec neumi poprat s konkurencnim prostredim, pak je to v jadru jeho problem a at si vsechny kramky se smisenym zbozim vlastni Vietnamci ;) Rozhodne bych jim to nemel za zle, proste dokazi lepe zvladnout konkurenci, nebo ji proste neresi.

Treba by stacilo, aby nasinec misto neustalych stiznosti a sebelitosti radeji upravil stanek, vice se venoval praci a byl na zakazniky milejsi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2648x
Pracovním světem je pro mě reklama, v tomhle chaotickém, nepochopitelném světě se pohybuji skoro osm let a doufám, že ještě pár let budu...