Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAH

achabisko

28. 12. 2009 23:17
taky jsem supěl

Mě pan HOfírek taky hejbnul žlučníkem. Ještě, že ho mám zdravější než slinivku.

http://haidler.blog.idnes.cz/c/116654/Homofobni-medvedi.html

Ale berte to podle novely (knihy) Ecclesiastes : Nic nového pod sluncem ...8-o

0 0
možnosti
R

Rendlahopkirk

28. 12. 2009 15:11
Lidičky zlatý !

Lidičky zlatý, ono to přece není o víře, ale o lidech ! Vezměte si takové silně katolické Polsko, kdysi jeden kriminalista prohlásil: " Mezi českým a polským kasařem je jenom jeden rozdíl: polský kasař se před tím, než se vydá na lup, zajde pomodlit do kostela...." A pokud chce někdo něco šmahem zakazovat, je prostě extremista. A extremismus je ze všech těch jmenovaných věcí nejškodlivější. Ať chce pan Hofírek zakazovat sexuální výuku, nebo autor tohoto článku nějakou církev. Vyčiňte všem tupcům a omezencům, ale nebraňte obecně lidem vyznávat jejich všelijaké víry;-)

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

28. 12. 2009 15:17
Re: Lidičky zlatý !

Právě jsem chtěla napsat přesně to samé, díky  R^

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

28. 12. 2009 12:11
S bubnem na vrabčáka.

Škoda bubnu, ;)

0 0
možnosti
JJ

Jay6

27. 12. 2009 12:30
Vypořádal jste se s tím tak nějak po bolševicku.

Chápu vaše znechucení nad článkem páně Hofírkova.Ale hodit kvůli jednomu fanatikovi do jednoho pytle všechny věřící není zrovna to pravé ořechové.Navíc aplikovat jednoduchá bolševická řešení typu zrušit,zakázat a zavřít je v podstatě totéž co hlásá Hofírek vůči svým oponentům s jiným názorem.A pevně věřím,že jste se svou reakcí nehodlal dostat na pranízkou úroveň tohoto fanatika.Nechme věřícím jejich víru a všem ostatním jejich názor.Fanatikům se vysmívejme,protože už svými názory založenými na předsudcích se sami odsuzují k všeobecnému posměchu.Ale proboha,nesnažme se bojovat proti ním stejnými prostředky.Nezaujatý pozorovatel by potom nemusel poznat kdo jsou ti good boys a kdo ti bad boys.Slili by se mu v jednu šedivou masu bláznů a násilníků typu fotbalových rowdies.A těm nefandí snad vůbec nikdo!

0 0
možnosti
S

Satyriana

26. 12. 2009 21:27
Jéje, Vy jste toho smotal!

Vadilo mi pobouření pana H., které velice připomíná frašky typu "Mravnost nade vše", ale také může likvidovat. Smíchat to však se zevšeobecněním postoje věřících lidí, no nazdar. Víte, ona je spousta lidí, ktřeí si nehrají na příkladného křesťana, ale naprosto obyčejně a denně svou vírou žijí a díky ní dokážou ohromné věci.

Mnoho vyrovnaných lidí s křesťanským nebo jinakověrským přístupem dovede dlouho provázet lidi jejich maléry tam, kde ateista brzy vyhoří. Bez nich byste se neměl šanci opřít, pokud by bylo třeba, a důvěřovat, že je nepřestane Vaše břemeno zajímat. Potkala jsem už věřícího na hraně jurodivosti, potkala jsem věřícího, který se cítil jako Job, jiného, který by mohl pana Hofírka dabovat - ale nejvíc těch, kteří si nehrají a nepředstírají. Možná jsem měla štěstí. No, možná na ně budete mít štěstí i Vy ;-)

0 0
možnosti
J

jeliman

23. 12. 2009 8:32
Pánové, říkejte si co chcete, svět se točí podle Klause,

to je přece jasné. Naše slunce největší ví všechno, všemu rozumí a takolvé maličkosti jako zaslepenost vírou, nebo homosexualita, jsou naprosto podružnými epizodkami.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

23. 12. 2009 3:50
to je zase blabol

0 0
možnosti
A

Alkibiades1

22. 12. 2009 23:46
ehm....

Autor má pravdu v jednom - "Tento názor páně Hofírkova je stejně platný jako můj". Ano, to bez pochyby. Považovat věřící za ty, kteří poslouchají Hlasy a za trpící silnou duševní poruchou, je zcela bezobsažné, bez jakékoli, byť základní, znalosti věci a pouze urážející. Přes jasnou nadsázku doporučuji autorovi seznámit se s elementární znalostí fungování katolické církve a teprve poté veřejně psát texty.

Nemá smysl věcně polemizovat s autorem, který neví o čem píše, ale je třeba, aby si uvědomil, že urážet bez znalosti je snadné a alibistické, zatímco podložená kritika, navíc s jistou dávkou ironie, je styl, při kterém člověk musí disponovat určitými znalostmi. Howgh.

0 0
možnosti
MN

Forrrest

23. 12. 2009 2:19
Re: ehm....

Kdo nesdílí můj názor, ten má nedostatek informací. Hmm, jako bych slyšel nácky a komouše. Ti taky každého s jiným názorem obviňují z podobného přístupu.

Neřekl bych, že se u věřících jedná o duševní poruchu... prostě jen potřebovali nějaký záskok za rodiče (ať už je důvod jakýkoli), a "mít" všemocného super-tátu je určitě příjemný pocit. Případně byli indoktrinováni... a s tím se později bohužel taky moc nedá dělat...

Na druhou stranu je pravda, že ostatní lidé s podobnými představami (vidící a slyšící neexistující úkazy a entity, akorát nenazývající je kouzelným slůvkem "bůh") jsou zpravidla léčeni psychiatry. Tak mě napadá, v čem je vlastně ten rozdíl?:-):-)

0 0
možnosti
TV

tomtop

22. 12. 2009 22:02
mimo jste evidentně oba

H. pohlíží podivně na homosexualitu, vy zase na křesťany.

Nejste ale jediný, i při nedostatku informací tvrdí, že ví jak to je .... napsal jste, že poprosím boha o odpuštění a mohu dělat co chci. To je absolutní nesmysl ....

Jw třeba nejdřív pochopit instituci zpovědi a její smysl ... když dostanete kodex, který máte dodržovat, obvykle nezůstanete 100pro čistý ... chybovat je lidské. Bůh je však milosdrdný a pokud litujete hříchu (to je podmínka..), můžete přistoupit ke zpovědi.

Zda byla upřímná víte jen vy .... stejně jako pouze vy se budete zopdpovídat Bohu, který zná jak vaše slabosti, tak i vaše možnosti volby ... 

Znám mnoho křesťanů z různých církví ... upřímně se snažící; běžný průměr i ty, kdo se přetvařují ... nevím, co o církvíchz víte, podle mě ale klady převažují ... nejen pro věřícího, ale i pro běžného člověka se sociálním cítěním. To se ale v bulváru nepublikuje a ani komunisté nás to neučili .... zajímavé je, že jejich bláboly dodnes opakují desetitisíce.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

23. 12. 2009 10:48
Re: mimo jste evidentně oba

Copak nevidíte, že ty vaše rituály jsou pozůstatky primitivní lidové magie?

Není snad logické, že (všemohoucí) Bůh takové berličky nepotřebuje, že je s vámi pořád a nepotřebuje nějaké prostředníky a nepotřebuje, abyste se snažili kouzlit a pronášet zaříkadla pro kontakt s ním?

To je podobný jalo to muslimské "Alláh spí, Alláh mě nevidí". KLasický antropomorfní božstvo, se kterým čas od času předepsaným způsobem komunikujete a v mnoha případech ho ještě úkolujete, co má dělat... divže mu neobětujete zvířata a lidi a neupalujete kacíře.

0 0
možnosti
K

konstanta

22. 12. 2009 21:45
Náboženství je opium lidstva,

všechna náboženství je třeba vymýtit všemi prostředky.

0 0
možnosti
TV

tomtop

22. 12. 2009 22:03
Re: Náboženství je opium lidstva,

vrazi komunisté měli daleko víc nepřátel ... všechny, kdo byli odvážní a mohli se jim potencionálně postavit , nejen církve ...

0 0
možnosti