V politiky už nevěřím

Věci Večejné, odchod dinosaurů. Volby vyhrála pravice, odešli Paroubek a Topolánek. Veřil jsem, že země se zachvěje. Věřil jsem, že kmotři, pochybní lobisté, úplatky a chaos budou brzy zapomenuty a že konečně bude líp. Tenkrát jsem věřil. A není to dávno.

Tenkrát jsem věřil, že bude líp.

Čekal jsem , že jak říkával " klasik Vaclav Klaus" si budou utahovat všichni  opasky. Doufal jsem, že soudy budou plné lidí, kteří si pletou politickou odpovědnost se slavnou fotbalovou nahrávkou - " malá domů" a hlavně jsem si přál, abych byl na politiky naší země konečně hrdý. Toho zklamání bylo za poslední léta až,až.

 

Bohužel, utahování opasků přišlo, ale utahují si jen normální lidi, ti ostatní se mají ještě líp. Úplatky a rozkrádání je častější a už se za ně nikdo neschovává, netají je. Prostě , vyrábí se jak na běžícím pásu.

Nechutné politické šachy se rozehrály v Praze, v Parlamentu i v obsazování klíčových post ve státní správě. Neodůvodněné premie některým státním zaměstnancům, náměstkům a jiným panáčkům se stávají normálním způsobem jak v tomto nenormálním světě poslat malou domů přímo gólmanovi.

 

Doufal jsem že budu hrdý na naše politiky, taková šance s takovou převahou v Parlamentu tady dlouho nebyla. Nezakrývám, měl jsem radost z výhry pravice, protože jsem se bál zadlužování a slibů levice.

 

Tunelování státního rozpočtu přes podezřelé státní zakázky, ministři zapleteni v divných kauzách ( stále jsou na svých postech) či hloupé hádky, podrazy a divné politické hrátky mě opravdu hodně vzaly.

 

Přestal jsem věřit na pravici a levici, přestal jsem věřit, že můj hlas ve volbách může něco změnit a přestal jsem se radši zajímat o politiku.

Už mě nezajímá kdo je u moci, nezajímá mě kde jsou Dinosauři a je mi jedno co se děje v Parlamentu, nebo odkud má prezident novou tužku.

 

Nevěřím, že politici se sami od sebe dobrovolně změní.

Opět bohužel, vidím politiku ne jako službu veřejnosti, ale jako koryto plné příležitostí.

Snad je to hloupé, ale možná bych sem si i přál, aby se Euro otřáslo, Eurozóna poklekla a aby lidi řekli pod tímto tlakem konečně dost.

protože nevěřím, že s těmito politiky , kteří nás vedou nebo chtějí vézt,

 

bude líp.

 

 

 

 

 

Autor: Petr Koutný | pondělí 5.12.2011 10:00 | karma článku: 26,29 | přečteno: 1158x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45