Rath- Není se čím chlubit. Opravdu není pane Rath!

Pan David Rath opět zabodoval a kdyby se vyhlašovala soutěž o největšího „troubu roku“ tak by určitě okupoval první místa stejně úspěšně a dlouho jak Karel Gott Slavíka. A čím, že se tentokrát zase proslavil? Na oznámení ministerstva zdravotnictví o poklesu pacientů u lékařů a tudíž o prvních výsledcích reformy řekl: Není se čím chlubit!

Podle odhadu ministerstva zdravotnictví se na zdravotnických poplatcích vybralo 1,032 miliardy korun, pojišťovny díky poplatkové regulaci ušetřily 2,619 miliardy korun.

Údaje o poklesu návštěv u lékaře napadl předseda zdravotního výboru sněmovny David Rath (ČSSD): "Není se čím chlubit. Tak vysoký pokles návštěv ukazuje, že k lékaři nechodili ani ti pacienti, kteří to opravdu potřebovali."

Zajímavé je, že Davídek se taky nemá čím chlubit a kdyby se mělo hodnotit jak vedl on resort zdravotnictví tak by jistě dostal zase pár pořádných facek . A že to je populista ( jako celá slavná a mastná ČSSD), pojďme se podívat co prováděl za kouzla jako ministr zdravotnictví. Takže mrkneme na to?

- byl jedním z prvních kdo vykřikoval nutnost poplatků ve zdravotnictví a teď se držte pevně, navrhoval 90 korun za návštěvu u lékaře a 200 korun za den v nemocnici. ( tak proč mu teďka vadí 30 korun u lékaře?)

- Co takhle se podívat na jeho slavný výkon, kdy z pozice síly a pravděpodobně i s dávkou geniální intuice omezil zdravotní péči a stanovil limity, nad které nemohli jít doktoři neboť by jim nebylo zaplaceno a pacient musel čekat až se dočká, tedy když měl štěstí že se dočkal.

- Křičí jako pavián proti privatizaci ve zdravotnictví, ale on sám s tím nemá žádné veliké problémy sem tam si rád taky něco zajímavého zprivatizuje.

A co třeba mrknout jak se z průměrného doktora stal politikem ( podotýkám populistickým politikem)

- jako předseda ČLK tlačil na neschopné soc. ministry o navýšení platů pro lékaře. Stávkoval víckrát snad než Paroubek projevoval nesouhlas vládě a dosáhl svého. Zdravotnictví se topilo v dluzích a doktorům se přidávalo.

- David Rath ještě před svým ministerským postem pracoval na ministerstvu zdravotnictví jako náměstek a už v této době si nedělal nic ze střetu zájmů – předseda ČLK a jeho podnikání byl takový střet zájmů, že kdyby to nesypalo a nebo kdyby to nebyl přítel pana Paroubka, už by jsme dneska o něm ani neslyšeli.

- První krokem jako Ministra byla uvalení nucené zprávy na VZP a donucení k odstoupení paní Jiřiny Musílkové. Jako největší důvod uvalení nucené správy na VZP bylo zadlužování VZP a nespolupráce s ministerstvem ale i vrabci na střeše si štěbetají že šlo jen o dosazení svého člověka do VZP.

- proslavil se i svým výrokem aby nemocnice nezatěžovali hospodaření nákladnými operacemi.

 

Nevím jak Vy ale já pana Davida Ratha považuji za egoistu s obrovským JÁ, který zapomíná , podotýkám často a rád - na to co kdy říkal a co kdy dělal a vždy mu šlo jen o vlastní prospěch. Prostě zapadl do správné party mezi soudruhy z Paroubkové družiny.

Ne neříkám, že Julínek je lepší, možná je stejný či horší to záleží na názoru každého z nás, ale Davídek chce být zase ministrem a já doufám že mi zdraví ještě chvíli vydrží a to samé bych přál i Vám.

 

Pěkný den

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Koutný | středa 23.4.2008 14:05 | karma článku: 38,33 | přečteno: 3029x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45