Protikorupční desatero nejen od ČSSD.

Pozdě ale přeci jsem se dočkali. Strana proslavená splněním "Českého snu" o rychlém zbohatnutí ( například jednoho bývalého železničáře, jak ke 100 miliónům přišel)  a nebo podivném odpouštěním daňových dluhů  a nedoplatků různým pochybným podnikatelům, naposledy jeden hoteliér u kterého Paroubek prožíval svatební noc se rozhodla zatočit s korupcí. Ptám se, ale proč to nešlo dříve?

Znáte to to: "Neber úplatky neber nebo se z toho zblázníš" a nebo známý telefonát kde říká doktor Chocholoušek:" Vy nás ale zásobujete!"

Zásobují se a pořádně a abych byl upřímný tak divadelní hra s názvem " Jak zatočit s korupcí" je trapná komedie, a je jedno jestli hlavní roli hraje ČSSD a nebo ODS, stejně nakonec jde jen  a pouze o vlastní kapsu, takže co takhle si zopakovat jména politiků, kteří se nemají ale vůbec ne špatně?

 Martin Bursík aneb  ekologie je dobré ryto
Celková hodnota majetku (odhad):
300 milionů Kč

Co vlastní: Spoluvlastní čtyři domy v Praze (sám bydlí v barokním paláci na Malé Straně, jehož hodnota je nejméně 100 milionů Kč), parcelu na Starém Městě a chalupu.

 Aleš Řebíček - jo politika, to je ono.
Celková hodnota majetku (odhad):
50 milionů Kč

Co vlastní: Dva domy v Teplicích, chatu na Cínovci, byt v Praze, dva luxusní mercedesy. Odprodal podíl v úspěšné stavební firmě. Prodej mu mohl vynést i desítky milionů.

 Ivan Langer (ODS) - když to jde
Celková hodnota majetku (odhad):
40 milionů Kč

Co vlastní: Mimo jiné je majitelem krásné historické budovy v centru Olomouce za 25 milionů Kč a za další miliony činžovní dům v Olomouci.

 Václav Klaus- do Parlamentu v trabantu a z Parlamentu v kočáře.
Celková hodnota majetku (odhad):
30 milionů Kč

Co vlastní: Vilku v Praze-Ďáblicích za 10 milionů korun, byt v Libni za 3,5 milionu korun, chalupu v Prudicích v jižních Čechách za 2 miliony korun, úspory.

 David Rath - zdravotnictví je na tom zle, ale když sype tak sype.
Celková hodnota majetku (odhad):
25 milionů Kč

Co vlastní: Byt v Praze-Veleslavíně za 2 miliony korun, polovina domu v Hostivicích u Prahy za 6 milionů korun, polovina domu v Hostivicích za 5 milionů korun, spolumajitel několika firem.


Ivan Pilip - nebojte se lidi, myslím to upřímně
Celk. hodnota majetku (odhad):
min. 100 milionů Kč

Co vlastní: Zámek Trnová, který zrekonstruoval za desítky milionů, navíc má milionové příjmy z rekonstrukce bytů na luxusní rezidence (prodává i byt za cenu 40 milionů Kč).

Stanislav Gross - inu splněný český sen jak chudý železničář k majetku poctivě nepřišel
Celk. hodnota majetku (odh.):
min. 100 milionů Kč

Co vlastní: Z podezřelého prodeje akcií vydělal 80 milionů korun. Má byt 4+1 na Barrandově za 7 milionů korun, byt na Floridě za 13 milionů Kč (ten je napsaný na manželku Šárku).

Je to jenom náhoda, že do politiky šli s holým zadkem a do parlamentu dojeli metrem nebo taxíkem a za pár let odjíždějí v pořádném bouráku? Je to jenom náhoda, že zatímco si lidi zase utahují opasky tak papalášové si je krásně povolují?

Je to jenom náhoda, že největší bojovník proti korupci je vždy ten, kdo právě nesedí ve vládě a není tím pádem u vesla?

Je to vše jenom náhoda?
A jestli ano, tak Vám přeji ať i Vám se poštěstí taková pěkná náhoda za pár desítek miliónů korun.

Pěkný den.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Koutný | pátek 9.5.2008 9:05 | karma článku: 23,26 | přečteno: 1763x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45