Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milan

28. 11. 2007 22:32
Některé drogy zlepšují individuální výkon.

Kofein, teobromin, nikotin - to jsou dobré drogy, které zlepšují schopnosti koncentrace a myšlení.

Alkohol je také dobrá droga - uvolňuje tenzi a odstraňuje strach. Ale je už i nebezpečný.

Drogy na bázi canabisu, kokainu, opia jsou už ale velice nebezpečné a lidskou osobnost devastující. Konzumenty těchto drog je třeba internovat a izolovat. Zmizí-li konzumenti, podetne se celý kmen ilegálního obchodu: kde není zákazník, není ani prodejce.

0 0
možnosti

marwin

29. 11. 2007 8:35
Re: Některé drogy zlepšují individuální výkon.

Máte špatné informace a mícháte páté přez deváté. Alkohol je vysoce návykový a jedna z nejnebezpečnějších drog vůbec. Vytváří silnou fyzickou závislost, v mnoha případech probouzí agresivitu atd.

Drogy ostatní máte silně pomíchané drogy na bázi canabisu jsou odrůdy marihuany a hašiš, což je vlastně jen  pryskiřice z konopí obsahující aktivní látku THC - říká se jim canabioidy.

Jejich nebezpečnost a návykovost je uváděna na jednom z posledních míst např. vedle kávy.

Kokain se vyrábí z koky a jsou to drogy s nižší mírou návykovosti než alkohol.

Drogy na bázi opia - klasické opium a heroin - tzv. opiáty jsou vysoce návykové a nebezpečné.

0 0
možnosti

Vašek

28. 11. 2007 14:34
taky názor

Myslím si,že zapomínáte na ekonomiku, z alkoholu a cigaret stát vybírá daně,nemůže ovšem vybírat daně z drog,prostituce,proto je raději zakáže a hned je zaděláno na problém.. Ps: co to je lehká droga? nejsem uživatelem žádných drog,ale nevadí mi když je někdo užívá,pokud mi tím neotravuje život..;-)

0 0
možnosti

xy

28. 11. 2007 12:29
Názor

Ano, vyhulí si svůj joint, pak si sednou za volant a zabijou zase pár lidí. Myslím, že to je opravdu idiotský názor. :-(

0 0
možnosti

marwin

28. 11. 2007 12:38
Re: Názor

Tak srovnejte počet zabitých pod vlivem alkoholu a počet mrtvých (celkem - nejen na silnicích, ali i předávkování atd.) které mají na svědomí ostatní drogy (včetně tvrdých) a zjistíte ten nepoměr. "Pouze" na důsledky pití za volantem umírá mnohonásobně více lidí.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

28. 11. 2007 12:18
omezování osobních rozhodnutí

jsou obecně nesmyslem. Ať si dělá každý co chce, pokud tím neomezuje ostatní. Jediný problém všech drog je mládež. Zralý jedinec s dostatkem zkušeností si může dovolit ledacos otestovat bez následků. Nevyzrálému dítěti může euforie z drogy substituovat ostatní prožitky a tím pádem na vše ostatní rezignuje.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

28. 11. 2007 12:03
***

Klidně si je povolte. Já vám na ně prdim. Dám si pivko, nebo vínko a to mi stačí.

0 0
možnosti

drsan

28. 11. 2007 11:13
pěstování tabáku

Pěstování tabáku a výroba lihu na černo jsou trestným činem, tak jestli si někdo myslí, že by si pak mohl v klidu založit svou plantáž tak je na omylu. To by měl zase stát pod palce a ty huliči sol tuřný bakšiš

0 0
možnosti

drsan

28. 11. 2007 11:10
drog už je povolených habaděj

Nemyslím si že je to dobrý nápad povolovat marihuanu.stačí že je povolený alkohol a tabák a jaký to dělá maras!? Chápu, že světový trend k tomu směřuje, ekonomické výhody jsou jasné - další položka rozpoču je nasnadě, nicméně jakmile se toho chytí marketinga tráva se stane běžným zbožím tak se stanem národem magorů.Legalizacím jakýchkoliv drog se musíme bránit!

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

28. 11. 2007 11:57
Re: drog už je povolených habaděj

Věc má i druhou stránku. Každý zákaz má za následek černý trh s několikanásobně vyššími cenami, než by byly ceny legální. A na to se samozřejmě nabaluje velice vážná kriminalita. Jde o to , co cheme tolerovat radši. Drogové mafie se všemi jejich projevy, +kuplířství, vraždy, krádeže, aby měl feťák na předražené drogy (když už je tak blbý, že do toho "spadne") atd. Nebo to, že budou drogy legální se všemi průvodními jevy zhulenců, podobnými, jako jsou u opilců. A slovo legální znamená nikoli volný, ale kontrolovatelný.

Drogy tu byly jsou a budou. Pokud budete vzdělaný botanik, můžete klidně bydlet v Praze na Vinohradech. Když vyběhnete s košíkem z domova, tak do 30 min. ho máte plný rostlin s nejrůznějším účinkem. To nemluvím o tom, že mnozí mají drogy doma coby pokojové rostliny.

Zatím jsme se domluvili na tom, že budeme v podstatě "tolerovat" (protože zničit to nejde) černý trh s drogami a drogovými mafiemi.

A otázka je, které řešení je nákladnější. To zodpovědně nikdo nedokáže říct.

0 0
možnosti

pedr64

28. 11. 2007 10:58
ale u nás přece drogy legální jsou

a nejenom to, stát z jejich výroby a prodeje velice ochotně vybírá pěkné daně.

0 0
možnosti
PD

RockStar

28. 11. 2007 10:53
Drogy

Trávu bych klidně povolil stejně se u nás hulí snad nejvíc v evropě tak se toho moc nezmění.

A nejvíc se mi jednou líbilo, jak se policisté v Ústí nad Labem vytahovali, jak chytli nějakou holku která pěstovala trávu. To je přece směšné, místo toho aby chytali ty co vaří pervitin, to ne. Ale na mladou holku to si došlápnou. A když se to ví mezi lidma kdo kde vaří jaktože to neví policie????????

Já bych povolil drogy, ale dal bych je jen speciálně aby to bylo pod kontrolou, POKUD BY TO ŠLO. Podle mě by pak hodně ubylo kriminality, protože kriminality plynoucí z pašování a prodávání drog je docela hodně.

Nehledě na to, že lidi brali drogy od nepaměti. Tak proč jím to teď brát? Kdo chce brát drogy bude, kdo nechce nebude...

0 0
možnosti

Koperník

28. 11. 2007 10:36
Osobně bych byl

pro legalizaci veškerých drog. Což takhle půjčky, sociální stát, sliby politiků - to nevyvolává závislost? heroin? Slabota! Sociální dávky, to je droga! Zatímco hulič závisí na svém dealerovi sám, závisláci na státu okrádají a otravují spoluobčany. Závisláci na marjáně si ji nepořizují za peníze oloupených spoluobčanů. Konečně, kdyby byly drogy legální, stály by zlomek dnešní ceny, takže by kvůli nim nikdo krást ani nemusel .

0 0
možnosti