Pojišťovny, továrny na iluze.

Pojistná událost, zážitek na celý život. V případě několikanásobné pojistky, zážitek na několik životů. Nejkrásnější jsou příběhy ze života, tak proč bych sem si vymýšlel, když každý z nás si něco prožil s úředníky a s jejímy pojišťovnami. Ono, pětinásobná pojistka člověka zláká, zláká jej dostat pětinásobně více, a tak si rád připlatí nějakou tu korunku, ale ouvej ta bolest ze zlomeného prstu na třikrát je nepříjemná záležitost, podle lékářů trvalá újma na zdraví, podle praxe nemožnost narovnat dva prsty, podle smlouvy jasná pojistná událost. Teď se koukej pojišťovno předvést, když jsme pětinásobně pojištěni. Představy o desetitisících valících se do vaší peněženky se rychle rozplynou, když zjistíte , že dostanete sedm stovek! Ještě, že jste měli pětinásobnou pojistku!


Přemýšlíte o hypotéce? Co takhle si trošičku připlatit a připojistit se pro případ ztráty zaměstnání a neschopnosti platit? Pár korunek navíc, pro klidný spánek? To se musí vyplatit!

Tak honem, kde je ta smlouva.

Jediným, kdo bude spát klidně a pěkně, budou jen akcionáři pojišťovny, ono přibývající milióny spánek krásně zpříjemní, zato Vám ztráta zaměstnání přidělá o jednoho nepřítele navíc a tím bude hypoteční banka, která i přesto že jste připojištěni pro případ ztráty zaměstnání bude po Vás chtít penízky.

Chcete se soudit, tak patrně dopadnete stejně jak jeden brit, který prosoudil víc než si půjčil a práva se stejně nedomohl. Ono soudci jsou přehlceni , protivník je silný a odvolávat se dá donekonečna, ale platit hypotéku se musí včas. Né nadarmo, jsou smlouvy psané divným jazykem a v nějakých místech i malinkatým písmenkem, kterým snad rozumí, jen ten kdo je vymyslel.

O láskyplném vztahu s vaší pojišťovnou, Vás určitě přesvědčí první pojistná událost. Peníze nějaké a někdy dostanete, ale pro příště, jestli Vás znovu někdo pojistí, tak to bude podstatně dráž. Povodňové mapy a chystající se větrné mapy budíž tomu důkazem. Což nasvědčuje, že pojišťovny nechtějí pojišťovat, ty u kterých je veliká pravděpodobnost pojistné události, ale ty u kterých je silná pravděpodobnost nulové pojistné události.

A tak mě napadá. Pojistit se a zaplatit za iluzi, že v případě těžké životní situaci se Vám dostane pomoci, je krásná věc. Ale prachy, si za něj nekoupíš.



Autor: Petr Koutný | čtvrtek 21.6.2007 23:15 | karma článku: 16,07 | přečteno: 1323x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45