Můj otec je nevinný, Miroslav Grebeníček si to stále myslí.

Alois Grebeníček, zemřel a jeho případ, kdy jej žalovali za až brutální zacházení s vězni se propadl do ticha soudních spisů. Možná bohužel a možná bohudík, promluvil nedávno jeho syn Miroslav Grebeníček a řekl: Můj otec je nevinný. 

Proč vytahovat a babrat se v tom co všichni víme, nebo jen tušíme?? Proč se pozastavovat nad tím, že pozemská spravedlnost je někdy tak pomalá, že nedostihne hříšníky ani za jeden lidský život? Proč ukazovat na člověka, který se už nemůže bránit? proč o něm něco napsat a mít z toho dobrý pocit?

 

Pracovat jako bachař, může skoro každý, pracovat pro lid, nebo jak se tenkrát říkalo sloužit dělnické třídě mohl taky skoro každý, už ne ale každý byl členem STB a už vůbec ne každý to pojal jak pan Grebeníček starší. Člověk by řekl, byla zlá doba, skoro každý hřešil svým spůsobem, kdo tady žil byl poznamenán a pokřiven, někdo více a někdo jen málo, a někdo hodně. Dobrá, člověk by si mohl myslet, že po roce 1989 až člověk pochopí jaká byla pravda, až se podívá kolem sebe a zjistí že má konečně čas a možnost se zachovat jako chlap a když nic jiného tak uznat svoje chyby, i když to nikomu nepomůže tak se třeba omluvit a říct: Mrzí mě to, ale to není případ mnoha, ani pana Grebeníčka.

 

Soud byla jen tragikomedie a hlavní postava, stárnoucí Grebeníček utíkal jak Kájinek za mlada, prý je i držitelem rekordu, soudního rekordu, který se přivlastnil za 11X se nedostavení k soudnímu přelíčení, jednou soud byl ochoten dělat přelíčení i v nemocnici, ale co se nestalo, soud přišel za pacientem a pacient tam nebyl. Další perličkou bylo prohlášení jeho syna, že jeho otec je pronásledován jen protože on sám je předsedou strany s třešněmi ve znaku. 

A co na to sám říkával samotný Alois?

Říkal, že jej vězni měli rádi, že mu častokrát i děkovali ( to by mě zajílo jak se děkuje za vyražené zuby), říkal že odešel od STB oficiálně ze zdravotních důvodů, neoficiálně že nesouhlasil s mučením věžňů.( ale mohlo to být i protože že chtěl být povýšen a nebyl). Svého odchodu z STB později litoval, protože tenkrát sloužil lidu a lid jej prý potřeboval.

 

jak to dopadlo všichni víme,

smrt přišla dříve než soudní verdikt,

strana KSČM se nedistancovala od svýho předchůdce 

strana, která stále věří v komunismus a třídní boj má ambice  a lidi, kteří touží po moci

KSČM si stěžovala na ČT kvůli dokumentu Horáková, prý předvolební kampaň

KSČM si stěžuje na výklad poválečných dějin, prý to tak nebylo

KSČM - možná, po 20 letechech, nám samet trošku zrudne a možná to bude škoda.

 

 

chcete více? třeba statistiku?


* K nepodmíněnému trestu odnětí svobody bylo v Československu v letech 1948-1989 odsouzeno z politických důvodů nejméně 205 486 osob. 

* Ve vězeňských zařízeních zemřelo během let 1948-1989 nejméně 4495 lidí. 

* Z politických důvodů bylo popraveno nejméně 248 osob.

nebo odkazy politických vězňů?

http://www.kpv-cr.cz/?pid=142

 

Možná není nikdy pozdě se poučit a nezapomenout.

 

 

 

  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Koutný | středa 22.7.2009 10:10 | karma článku: 24,10 | přečteno: 1385x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45