Milionářská daň z rukou ČSSD. Berme, ale ne z jejich kapes.

Člověk, který je úspěšný a vydělá si nad 84 tisíc měsíčně by měl platit vyšší daň. ( z původních 32 % rovných 40%). Když si společnost vydělá více než 10 milionů zaplatí vyšší daň.( původně 24 % nyní navrhují 32%). Tak to tady máte, budete platit za to, že jste úspěšní a že se dokážete o sebe postarat. Máme se smát, nebo raději brečet?

Připadá mi to jako bych se probudil před 50 lety a zaslechl projev soudruha Gottwalda. Jak říká, že se právě vrátil z Hradu. Já naopak doufám, že se tam nikdo takový nikdy nevrátí.

Ve světě je milionářská daň normální i když já ji považují za abnormální a to jsem zvolil slovo, které mě napadlo až po dešti jiných hodně nespisovných, ale za to hovorových českých slov.

Takže, jestli tomu dobře rozumím, jestli se najde v příštích volbách více idealistů a dají hlasy takovýmto stranám tak se začne úspěch zdaňovat a na neschopnost se bude doplácet.

Jestliže strana ČSSD má ve svém programu boj s korupcí a proti daňovým únikům, že slibují že se budou snažit pomáhat ekonomice, tak tady pánové asi neví co navrhují.

Navrhují nabádat společnosti aby nevydělávali příliš moc a tak jakoby jim ukazovali, kde že leží daňové prázdniny a kde že je chtějí oškubat. Jakoby řekli potencionálním zahraničním investorům, k nám nechoďte, my Vás nepotřebujeme a jakoby řekli všem podvodníčkům, že opět nastane doba zlatokopů.

A přitom si myslím, že stát může vybrat na daních více peněz, když sníží daňovou zátěž.

Jakoby nestačilo, že daňová zátěž je už tak dost vysoká a pro mnohé podnikatelé skoro zabíjející. Jakoby nestačilo, že daně jsou složité a neprůhledné a že politici mají nezvykle velké nezdanitelné příjmy.

Inu, berme ale ne z jejich kapsy.










Autor: Petr Koutný | pátek 10.8.2007 9:58 | karma článku: 24,71 | přečteno: 1605x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45