Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarda

4. 11. 2007 18:50
Jde jen o zvyk

Co se mi zdá drahé, to nekupuju. Lístek do kina za 150? Nejdu tam, stejně ta hovadina za chvíli bude v televizi. Třešně za 70? Žiju i bez nich, dám si holt banán. Máslo za 70? Strčte si ho do madety, chleba si namažu Florou... Jde jen o zvyk.

0 0
možnosti

pavel d

2. 11. 2007 18:39
mě je to jedno

já si máslo koupím třikrát do roka, a když bude za 70 tak už třeba nikdy.

0 0
možnosti

Alfred

2. 11. 2007 13:49
Ono je to

trochu jinak. Politici, zvlášť socialisti a nacionalisti tlačí na podporu zemědělství kvůli t.zv. potravinové bezpečnosti a stanovují pevné minimální výkupní ceny, pokrývající náklady a jakýsi zisk. Jinak by prý v Evropě zemědělství zaniklo a my byli vydáni na milost cizákům. Co jsme si koupili vidíme teď - jestliže cizinci jsou ochotni zaplatit víc, naši vlastenečtí sedláci prodají tomu, kdo dá víc. Žádám totéž právo - pokud bude v Argentině nadúroda, koupit tam za polovic a naši /evropští/ zemědělci ať si svým obilím třeba zatopí.

0 0
možnosti

Desperado

2. 11. 2007 11:37
Já bych se

spíše poděkoval EU a jejími kvótami na zemědělskou produkci. Toto je jen důsledek. To víte výrobci i prodejci se jen pomaleji zříkají svých marží - rozhodně nejsou charitou, ale hlavní proplémem jsou regulace a kvóty, byrokratické EU. To je podobné jako s elektřinou, zelené byrokratické mozky omezují produkci elektřiny z jaderek a naopak tlačí na její výrobu z rádoby ekologických zdrojů, ještě nutí  vykupovat dráž než z jiných zdrojů až je jí nedostatek a holt její cena roste. To samé s mlékem, když byrokrati omezují zemědělskou výrobu některé suroviny tak samozřejmě s jejím nedostatkem cena bude růst. A od toho se bude odvíjet i cena produktů z této suroviny.

0 0
možnosti

georgino

2. 11. 2007 11:16
Máslo za 70 korun? Rozum zdarma?

To platíme , nebo budeme platit za máslo na hlavách našich "vůdců". Pokud se nedostane správa ekonomických ministerstev pouze do rukou odborníků,  a práce našich  poslanců bude tak diletanská, tak nás může potkat i to,  že kvůli spálenému obilí  budeme čekat  a ekologickým nesmyslům  budeme čekat na spásné jaro, abychom se mohli napást. Pochopitelně s 9procentním DPH. Nejlépe  za 400 E

na měsíc.  Jak já závidím předkům, že se mohli uprdnout /pardon/ bez ekologické daně, sexuálního obtěžování a mohli dát někomu po palici, aby to nebylo jako nepřiměřené. Panu řediteli Madety se stalo to, že se nešťastně dostal do výroby.

0 0
možnosti

Hana Dvořáková

2. 11. 2007 10:42
Je to zkouška,

co zákazník snese.A snese hodně.Sice budeme nadávat,ale dřív nebo později koupí i to máslo za 70.My Češi pod vousy nadáváme,ale sklopíme hlavu a zase zařezáváme v lajně.Nám máslo z Madety hodně chutná,ale než kupovat za 70 jejich,tak si koupím irské za 59 a pochutnám si ještě víc.Naštěstí u nás koupím máslo i z jiných mlékáren,bihužel hrozí,že ce ti ostatní dotáhnou na ceny Madety.

Berme to pozitivně-méně tuku-menší tloušťka-Češi budou jako proutek.;-)

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

2. 11. 2007 10:57
Re: Je to zkouška,

Já se divím, že daňoví poplatníci v Irsku dovolí, aby se jejich máslo dováželo k nám a my tak projídali peníze irských daňových poplatníků. Já bych se k tomu Hano tak hrdě nehlásil, že se nechám krmit cizími lidmi. Ale když nám to neva...:-)

0 0
možnosti
PK

petr koutny

2. 11. 2007 10:39
bio nafta

přidává se něco do paliv, aby byla menší spotřeba a šetřilo se ropou, ale že se díky tomu vše zdraží, hm kdo by to čekal?

0 0
možnosti

Medwed

2. 11. 2007 10:32
důvod se vždycky najde

- vzpomínám na jedno zdražování benzínu k němuž bylo nutno přistoupit neboť v mexickém zálivu zuřil hurikán!

0 0
možnosti

Stará kára

2. 11. 2007 10:21
Odpověď zní

Brusel, Brusel a zase Brusel.  Tvrzení, že máslo stojí dnes 40,- a zítra 70,- je chybné. Stojí dnes 70,- zítra 100,- (pokud započtu cenu, ukradenou mi daňovým systémem a přihranou - z neznámých důvodů - zemědělcům).

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

2. 11. 2007 10:53
Re: Odpověď zní

BRAVO!

My říkáme "potraviny mají cenu". Ony žádnou cenu nemají. Každému z nás ukradl stát (viz stará kára) a dal to zemědělcům. Tzv. ceny potravin mě zajímají potud, co si mohu dovolit a co už ne. A jestli odpovídají realitě? No samozřejmě, že ne! Navíc: máslo za 70,-? No a? Za komačů bylo za 10,-. Na to jsme dělali hodinu. A mlčeli jsme, protože to nebyla podstatná částka našeho rozpočtu. A v současnosti: kolik kg másla týdně spotřebuje člověk, aby se z toho pos...? Já jednu kostku. No tak si dám v sobotu o dva panáky s kamarády míň. Já se z toho nepos...

A jen houšť a větší kapky - AŤ ŽIJÍ BIO-ENERGIE! Nebude obilí na chleba. Budem ho pálit v autech. Hurá - housky za 8,-, chleba za 80,- a biobenzín? za 100,-. Tahle zelená blbost už poslala průmysl první republiky do kopru. Jsme na nejlepší cestě tuhle kravinu opakovat. Díky Al Gorsíku, díky tobě. Nemůžu se dočkat!!!

0 0
možnosti

Stanislav Stupka

2. 11. 2007 10:21
Zdar a sílu Petře

Zapomněl jsi ještě na nutnost, dle zákona ministerstva životního prostředí o znečišťování,  platit chovateli  skotu  za  říhání  a pšouky krav, telat, ovcí, koz, prasat atd..:-)

Co se týče obilovin, které vytlačují olejnaté plodiny se není třeba asi zmiňovat :)

0 0
možnosti
PK

joachymecek

2. 11. 2007 10:27
Re: Zdar a sílu Petře

dík, vyhráváš neexistující cenu za nejlepší příspěvek, opravdu super, pobavil a rozesmá celou kancelář, visíš tady na nástěnce a jen tak dál, pěkný den, petr koutný;-D

0 0
možnosti