Evropský Titanic volá SOS.

Luxusní parník zvaný Euro nabral pasažéry, rozmístil je dle významu do luxusních a méně luxusních tříd a plnou parou vyplul vpřed. Jako v roce 1912 tak i při této plavbě nětušil, že  ledová kra už vyplula. Jen s tím rozdílem, že kra není ledová, ale dluhová. Na druhé straně na nepotopitelnou loď to bude zase stačit.

Euro nabírá vodu, čluny se opět marně hledají a muzikanti dál hrají.

Ale co bychom vlastně chtěli, když všichni pasažeři chtěli sedět v první luxusní třídě a nechtěli se mačkat někde v podpalubí a čekat až na ně přijde řada?

Řecko falšovalo statistiky, Itálie nabrala vodu už dávno před naloděním, Španělsko s Portugaleskem si dál užívají své polední siesty a mladí marně hledají práci.

Kapitáni z Německa a Francie se hádají kdo vlastně povede kormidlo a Bruselský kotelník pálí zbytečně moc uhlí.

Ostatní radši dál poslouchají hudbu a užívají si luxusu, však tato loď je prý nepotopitelná a záchranných člunů je prý dostatek, tak proč si pokazit zábavu, teď když se tak náramně bavíme.

Posádka tuší nebezpečí a přemýšlí kdo první půjde přes palubu a kdo se bude zachraňovat, čluny nejsou pro každého.

Použil jsem přirovnání k tragédii ne proto, abych znevážil velké neštěstí z roku 1912, ale protože všichni plujeme na stejné lodi a jedeme plnou parou vpřed, bohužel vypadá to opět že klidného a vytouženého přístavu se nedočkáme.

Použil jsem toto přirovnání protože mi připadá, že opět se zachraňují cestující z první třídy, opět jsou to bankéři, továrníci a spekulanti a možná 100 roků po Titaniku ke dnu půjdou opět jen obyčejní lidé.

 

Protože záchranných člunů je opět málo.

 

Voda bude opět ledová a dno proklatě hluboko.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Koutný | pátek 25.11.2011 7:00 | karma článku: 39,09 | přečteno: 3362x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45