Čunkův návrat do vlády je možný? To je vtip?

Člověk může zírat a to od rána až do večera a kdyby nešel spát, tak tu pusu samým údívem nezavře ani o půlnoci. Já už se ani nedivím, že se u nás tolik chlastá. Protože jestli má hlava z něčeho ráno bolet, tak ať to není pořád jen z beznaděje a ze ztracených iluzí. A na druhou stranu, ten alkohol z těla rychle vyprchá, což ta arogance a beznaděj z našich politiků je v nás zarytá pěkně hluboko. Čuněk možná půjde zpátky do vlády? Máme tady ještě stále demokracii, nebo už jen ostrouhaný pahýl s příchutí komunismu?


Kdyby ještě žil pan Čapek, tak by jistě napsal pohádku o Čuňkovi a jeho vlivných kamarádech. Co naplat, soud jej očistil i když si špínu nechal na svých rukou. Pan Čuněk je teda bezúhonný a podle soudu poctivý člověk, který v životě nic špatného neproved a proto je jak stvořený pro naší vysokou politiku. Je čistý jak prdelka novorozeněte tak proč se divím?


Soudy máme přece nezávislé a spravedlivé, politiky čestné a poctivé a demokracii mladou a nezkaženou, tak proč se sakra stále divím?


Možná mě tady chybí trošku lidskosti, trošku čestnosti, trošku hrdosti a chlapské síly uznat svojí chybu a porážku. Možná kdybych já byl politik a měl tolik skandálů a možná kdybych byl taky očištěn a možná bych měl v sobě spoustu ambicí chlapečka z malého města, přesto bych sem si zbalil svých pár švestek a pelášil bych před tou kopou ostudy hodně rychle a hodně daleko někam, kde lidi ještě nemají televizi a kde lišky dávájí dobrou noc.

Může být pan Čuněk předsedou strany, která se dávno zaprodala myšlenkám křesťanské politiky a může být pan Čuněk tak čistý, že dveře do vlády se mu otevřou a může mu Topolánek podat pravici na přivítanou a říct: Čo bolo,to bolo, terazki jsi opět ministr.


To všechno se může stát, možná se to stane a možná ne, ale pochybuji že pan Čuněk stáhne ocas mezi nohy a odjede někam na chalupu. Myslím si, že důvod proč zůstal předsedou strany a nejel počítat borůvky se nám brzo ukáže, ale stejně pro mě se nic nezmění.


Půjdu se pořádně střískat, ať hlava bolí taky z něčeho jiného než z arogance a výsměchu mocných. Nic jiného mi asi nezbyde.



PS: Kdyby někdo chtěl demonstrovat, deferenstrovat, zavolejte mi, rád příjdu.




Autor: Petr Koutný | pondělí 3.12.2007 11:11 | karma článku: 23,06 | přečteno: 1501x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45