Co opravdu bude až tu nebude Eurozóna pane Kalousku?

Piši tento článek jako normální člověk, který neřídí stát, neřídí nadnárodní firmu a ani nezastupuje banku, která může do tohoto ministrům mluvit, píši to jako normální člověk, který má svůj názor a svůj pohled na to co bude a nebude když se rozpadne Eurozóna.

Když už připouští tuto situaci i ministr, situace bude vážná.

Nemá cenu dělat generála po boji, obvzlášť když to může být boj prohraný, ale celá myšlenka spojit bohaté země s chudšíma a ještě chudšíma byla,l když ne riskantní tak hodně odvážný projekt.

Každý porušoval a porušuje pravidla, mění se statistiky a dluhy rostou, když nastává splatnost dlůhů, nastávají problémy.

 

Ale co opravdu bude, když už tu nebude Euro?

Co to bude znamenat pro nás?

Pan Kalousek říká, že to bude konec sociálního státu, aspoň takového sociálního státu, jaká známe za posledních dvacet let.

Pan Kalousek říká, že půjde pryč ideologie a nastoupí nebo bude muset nastoupit spolupráce napříč stranami.

Pan Kalousek říká, bude to boj o přežití.

Já říkám, a to jsem obyčejný občan, že si nedokáži, bohužel opravdu ne, představit spolupráci i v době krize,  mezi politickými stranami. Myslím si, opět bohužel, že slabší se chytnou stébla a budou slibovat ještě víc a svalovat možná oprávěnou vinu na silnější a že opozice své šance využije, nevidím tady důvod nebo náznak, že by politické strany spolu začali konečně spolupracovat pro dobro této země.

Budou kolem sebe kopat, zdržovat, slibovat a vytahovat špínu a jak si pamatuji minulou krzi, budeme mít štěstí když se s někým vyvezeme pryč z toho bláta co nastane, když padne Euro.

Konec sociálního státu si , ale na druhé straně dokáži představit. Nemyslím si, že tady byl sociální stát, ale jsem si jistý, že když budou problémy tak na to co bylo, budeme vzpomínat jako na sociální stát.

A že to bude boj o přežití?

To jde každý den a možná bude líp, možná bude hůř, život půjde dál.

Doufám, že když přijdou změny, že vítr přivane i změnu politickou a vyčistí ten prach, co tady sedí už pár let.

Budoucnost tvoříme my přítomností.

 

Autor: Petr Koutný | pátek 2.12.2011 11:30 | karma článku: 26,31 | přečteno: 1910x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45