Chcípni, když nechceš nic dělat, vzkázal Romům Gipsy.

Tak tady se hodí jenom smeknout. Takový názor je jiné kafe než jen pláč, jak se mají špatně a jak žijí v bídě a jak je Češi diskriminují. V jedné větě, se dá najít pomaličku lék na celé to Romské neštěstí. Přeci nikdo nikoho nenutí žít v bídě a v plesnivém bytě. Přeci nikdo nikoho nenutí nepracovat a jen plakat.

Chcípni, když nechceš nic dělat.

Na tomto je dneska založený svět. Ne úplně, ale funguje to. Když nemáš peníze, odstřihnou elektřinu, zablokují telefon a jakmile neplatíš dál, tak si za chvilinku můžeš tykat s bezdomovci pod mostem. A nikoho nezajímá, jestli jsi bílý, černý nebo fialový. Možná to zní krutě, ale tak to funguje.

Z vlastních zkušeností z Anglie, kde je člověk odkázaný sám na sebe vím, že stačí velmi málo a spíte zítra večer na čerstvém vzduchu.

Ale na druhé straně, když se někdo snaží, a nemusí být zrovna umělec, stačí aby měl zájem a chuť něco dělat, myslím si, že dlouho nebude nocovat v provizorních městských ubytovnách pro neplatiče.

A potom se může problém s ničením bytů jevit jako problém s hloupého vtipu, protože na co si sám vyděláš a sám si koupíš, tak si neničíš a máš sám snahu mít všechno kolem sebe pěkné.

Potkal jsem několik Romů, kteří makali a měli se dobře.

A sami se styděli za ty, kteří jen pláčou a neumí se o sebe postarat.






Autor: Petr Koutný | pátek 3.8.2007 11:45 | karma článku: 34,55 | přečteno: 3434x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45