Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

David

18. 12. 2007 8:52
Popelnice je kruta

Tezko akceptovat v dnesni dobe, ze nekdo zvoli popelnici. To je prece tak aspon 90% sance na smrt. To mi vadi. Ale babybox? Proc? Copak necteme jak v ZOO po svete mama odvrhne mlade? Proste nejaky hormony se nespustej a v prirode to znamena smrt. V ZOO a mezi lidma by nemuselo a taky je to procento nizsi. Ale odsoudit krkavcimi matkami. Tech pohnutek muze byt hodne od pojmenovatelnych jako zabezbeceni rodiny, po naprosto nepojmenovatelne a dostatecne neprozkoumane jako je post partum deprese. A proto jsem taky rad, ze je mozne nekam beztrestne odlozit a dat tomu spuntikovi aspon sanci

0 0
možnosti

adrianarose

17. 12. 2007 19:00
Aneb ...

za vším hledej ženu ;-D... Stando, fandím Vám ...

0 0
možnosti

Lucia

17. 12. 2007 18:45
nechapu

ja mam doma 9ti mesicni Slunicko a nedokazu si v zadnem pripade predstavit, ze nekdo muze dat dite po porodu proste "pryc"... nicmene to neznamena, ze vsechna miminka maji strejne hezky start do zivota  a rozhodne vidim veliky rozdil mezi babyboxem - vsechny deti, ktere tam nasli, byly osetrene, oblecene a zabalene - evidentne nekomu zalezelo na tom, aby se v poradku dostaly do dobrych rukou!, o popelnici nema cenu mluvit - snad neuveritelna panika? mladistva matka po utajenem tehotenstvi? o laktacni psychoze bych se tu nerozepisovala, kdo nezazil, nema predstavu! je potreba opravdu odbournou a dlouhodobou pomoc!!! spoluzacce se to prihodilo a po 4 mesicich lecby je nyni milujici a hlavne fungujici maminkou! hormony jsou svinstvo, kdyz se splasi v nespravnou dobu! :-/

0 0
možnosti

Standa

17. 12. 2007 16:53
A co když je to kvůli vám?

Možná to dělají kvůli takovým, jako jste vy. Takovým, kdo je s rypákem nahoru šmahem odsoudil, kdo neprojevil špetku soucitu, kdo nepochopil, že každý se nenarodil rodičům, kteří ho vypiplávali a umetali mu cestičku,  kdo si neuvědomuje, že né každý má IQ 180, kdo trucovitě odmítá připustit,  že existují lidé hloupí, zlí a lhostejní.  Existují. Pochopte to.  Ti co to pochopili, pomáhají alespoň zřizováním bybyboxů.

0 0
možnosti

Stará kára

17. 12. 2007 18:35
Re: A co když je to kvůli vám?

R^

0 0
možnosti

Pepan A2

17. 12. 2007 15:58
Je velký rozdíl mezi popelnmicí a babyboxem.

Babyboxy by měly být v každém městě a v každé nemocnici. Pokud dokáží zachránit třeba jenom jeden lidský život, jsou na místě. Jenom nedokážu pochopit, proč v současné době, kdy je velká nabídka antikoncepce, dochází k tolika potratům a odložení dětí.

0 0
možnosti

Yann

17. 12. 2007 16:20
Re: Je velký rozdíl mezi popelnmicí a babyboxem.

Nedochazi ani zdaleka k tolik potratum jako treba pred dvaceti lety. Je jasne, ze vzdycky budou nekteri lidi ne prilis zodpovedni, kterym je lito dat par set korun za antikoncepci a nebo si navlect plastenku.

0 0
možnosti

apple

17. 12. 2007 15:54
Laktoza???

Ano,muze byt,ale AZ po narozeni ditete.Do te doby co???V dnesni dobe muze jit zena na interupci.Nemas penize??Existuje tolik pokoutnych firmicek,co pujcuji penize na ruku.Nestihla jsi termin??Existuji porodnice,kde muze zena anonymne odrodit a dat dite k adopci a v  posledni rade existuje baby box,vsechno lepsi nez popelnice.Mimochodem se nejak zapomnelo na bezdomovce,ktery dite nasel.Treba se mohlo dite jmenovat po nem a ne Ctvrtek.A kdyz on neco udelal pro dite,treba tim,ze chtel zavolat zachranku,taky by se neco mohlo udelat pro nej,ne??

0 0
možnosti

L.

17. 12. 2007 18:33
Re: Laktoza???

tak laktoza?!? ;-Dlaktacni psychoza!!! !

no jen pro info - anonymne se porodit neda - porod je pomerne draha zalezitost a bez uhrady - v hotovosti nebo od zdr. pojistovny se v CR fakt nedela...nicmene k adopci muze dite dat matka ihned po porodu

0 0
možnosti
E

e.rika

17. 12. 2007 15:30
Já dokážu pochopit ty ženy,

co ale nedokážu pochopit je to,že okolo toho bezdomovce údajně prošlo cca 20 lidí,než se mu podařilo jednoho přemluvit,aby zavolal záchranku.Toto se s námi stalo po téměř 20ti letech "svobody".

0 0
možnosti

Abulafia

17. 12. 2007 15:35
Re: Já dokážu pochopit ty ženy,

Souhlasím, ta lhostejnost je naprosto příšerná.

0 0
možnosti
PK

polivcicka

17. 12. 2007 15:10
A co takhle laktacni psychoza??

Nemuzete soudit zenu, kterou neznate - a v podstate byste nemeli, ani kdyby jste ji znali.....hormony v tele dokazi udelat peknou paseku. Myslim, ze pokud to nezazijete na vlastni kuzi, nebo si to neprozije nekdo z vlastniho okoli - tak vubec nevite o cem mluvite. Pokud zena trpi po porodu nejakou psychickou poruchou je ji uplne jedno zda "to" odlozi do popelnice nebo baby boxu - vybere pro sebe v tu chvili nejjednodussi moznost. A nemuzeme ji to nikdo vycitat...... Pokud si nekdo zlomi nohu je hned videt, ze je chudak nemocny, ale co nemocna duse???

0 0
možnosti

Abulafia

17. 12. 2007 15:36
Re: A co takhle laktacni psychoza??

Bohužel se obávám, že je spousta ženských, které se na laktační psychózu pouze vymlouvají, stejně jako je spousta ženských, které se vymlouvají na syndrom týrané ženy.

0 0
možnosti

17. 12. 2007 15:05
když tomu nerozumíš, tak o tom nemudruj

když nerozumíš tomu, proč matky odkládají děti, tak si přečti něco o hormonálních změnách po porodu. Nebo můžeš taky zkusit pár dnů nespat a na každé dvě hodiny si nařiď budíka.

0 0
možnosti

Abulafia

17. 12. 2007 17:23
Re: když tomu nerozumíš, tak o tom nemudruj

Když matka čeká dítě, musí počítat s tím, že ji bude v noci budit, to že se nemohla vyspat není omluva.

Stejně jako mě neomlouvá, když si pořídím psa, tak ho po pár týdnech vyhodit na ulici, protože mě štve, že se s ním musí každý den minimálně 2x ven.

Pokud Vám vadí v noci kvůli dítěti nespat, tak pro vás mám jednu radu, nepořizujte si ho. Nebudete mu schopná dát lásku, když Vám vadí už takováhle malichernost.

0 0
možnosti

Milan1

17. 12. 2007 15:02
Nechápem autora

Čo má proti baby boxom ?

Iná alternatíva je smrť novorodenca.

V baby boxe prežije a matka má pol roka na to, aby si vyriešila svoje problémy a zobrala ho naspäť.Dovtedy je dieťa neadoptovateľné v pestúnskej alebo profesionálnej rodine  / aspoň v SR /

PoKiaľ viem, všetky deti z baby boxov v SR sú už alebo späť u biologických rodičov, alebo adoptované.Vadí toto niekomu ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 126
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2055x
hm, to kdybych věděl...