260 tisíc poslancům na platy? Ostatním jen poplatky?

Drzost našich poslanců a senátorů snad nezná meze. Myslel jsem si, že bude od nich dlouho klid, když se tak krásně znemožnily při Prezidentské volbě. Kde nám ukázali, že dohodnout se na primitivním jednacím řádu je práce na několik dní a o dalších hrůzách, jako prázdné nábojnice v obálkách, či náhlé onemocnění a průtahy je snad škoda mluvit. Ale na něčem se asi brzy shodnou. Jejich plat je mizerný a těžko z něj vyžijí, chtěli by 260 000 Kč měsíčně!


Samozřejmě by pak nepobírali příspěvky na dopravu, na sekretářku a na bydlení, ale i tak mě z nich běhá mráz po zádech. Lidi dřou za deset či patnáct tisíc měsíčně, musí platit poplatky u doktora za děti i za své rodiče, kteří celý život si poctivě platily zdravotní a sociální poplatky. Lidi musí zatnout zuby při každém zdražení, které přichází od podniků, kterým stát se zavřeným okem přehlíží zneužití monopolního postavení na trhu.

 

Jak to říkal klasik, lidi mají držet hubu a krok. Zato naši poslanci, kteří odmítli si platit ze svého MHD, kteří si jezdí lyžovat za státní peníze do Alp a bůh ví kam ještě, kteří vytvářejí zákonné zmetky, nad kterýma zůstává rozum stát a kteří když jde o něco opravdu důležitého myslí především na svůj prospěch než prospěch naší země se tváří jako špatně placená pracovní síla.

 

Bože!

Kolik lidí takové peníze nevydělá ani za rok a živý rodiny!

 

Zase jen vydechneme a mávneme rukou? Zase jen chlapi v hospodě bouchnou rukou do stolu? Zase jen budeme držet hubu a krok?

 

Jak dlouho ještě?

 

--dříve, by je lidé hnaly vidlemi a dnes? J)))

Autor: Petr Koutný | pátek 18.4.2008 11:18 | karma článku: 34,46 | přečteno: 2049x
  • Další články autora

Petr Koutný

Ta naše Česká demokracie

13.7.2012 v 10:13 | Karma: 24,73

Petr Koutný

Milé ODS, můj hlas už nedostanete

28.6.2012 v 11:52 | Karma: 36,45