Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K38a53r36e17l 80R64a41d17a

1. 7. 2013 19:41

Kdysi jsem navštívil sociálku. Ne, že bych si neuměl najít práci, ale matka byla po úrazu a potřebovala celodenní péči. Lidský přístup úřednic mě vytočil do bílého žáru, ačkoli jsem celkem kliďas. Nakonec jsem odešel s nepořízenou a se slovy ,, vy mi můžete....".

Za poslední peníze jsem koupil padesát slepic a nechal se živit od nich. Rozhodně se s nimi jednalo lépe než s úřednicemi. Sice mi pak chyběly dva odpracované roky do důchodu, jelikož jsem nesplnil nějaké formality. Ale splnil jsem důležitější povinnost, tak mi to tolik nevadí. Jednání s úřady vyžaduje velmi pevné nervy, pokud si úřednice myslí, že stojíte společensky na nižší příčce než ony.

4 0
možnosti
Foto

a to jste ještě nebyla U Pinkasů....:-)

0 0
možnosti
Foto

;-D Tam jsme kdysi chodívali "za školu" :)

1 0
možnosti
DK

jsem člověk vsimavy tak vidím že třeba nemálo řidičů autobusů má ve voze cedulku : za pořádek a pravidelnost zodpovídá : ing. Novák například. Je tedy krize.

2 0
možnosti
IT

Vas problem je v tom, ze se prehnane spolehate na formalni vzdelani. To ale nikomu praci neprineslo a v budoucnu jiz ani neprinese. Vyjma pravniku a lekaru.

Firmy cim dal tim vice povazuji formalni vzdelani v dnesni rychle a technologicke dobe za zastarale a neucinne. To co potrebujete v dnesni konkurenci na trhu prace neni xy zbytecnych titulu ze zastaralych informaci, ale potrebujete se ucit v praxi a pracovat na sobe.

2 4
možnosti
IT

A asi nekdo nabidne, ze neni mozne ziskat praxi bez prace. Ale je! Proste delejte i praci na nizsim levlu, nebo ji delejte zadarmo!!! Nedavno jsem potrebovala zamestnat syna sve kamaradky v elektroservisu, ale byl to student, nic neumel a nemal praxi. Tak jsem mu domluvila 3 mesice zadarmo a pak se uvidi. Servis ho nechtel vzit, ale kdyz videl, ze nebude mit financni naklady, pouze casove se mu bude nekdo venovat, tak souhlasil. 

Proste da se kdyz se chce.

1 9
možnosti
Foto

držím palec. Z frustrátů si nedělejte hlavu, vy to dáte.....jak říkáte, jednou nahoře, jednou dole...já mám teď konečně snad to růžovější období, ale před 6 lety to bylo dost drsnější a vypadalo to hodně zle. Kdo nezkusil, neví...R^V

7 0
možnosti
JS

Neni rozhodujici, kolik titulu mate. Politologie, socialni vedy, gender studies, kunsthistorie, asi nejsou prave to ono. Technicke zamereni (treba ten svarecsky kurz) ma vetsi sanci pro uplatneni. S tim by ovsem meli dnesni mladi lide pocitat, kdyz se rozhoduji pro svoje uplatneni v realnem zivote.

4 1
možnosti
Foto

snad se Vám podaří něco sehnat, ale nejprve se naučte mčet a přiblble se usmívat. To většinou funguje R^

4 0
možnosti
Foto

Když já byla přesvědčena, že se usmívám moudře ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
PB

je celkem vtipné že člověk, který školí nezaměstnané je sám vyvedený z míry úřednicí na ÚP až tak že o tom napíše blog. To je možná ten důvod proč byly Vaše výdělky nižší než odvody na so + zdr. Pokud člověk sám není schopen najít si práci tak by určitě neměl brát veřejné peníze za školení nezaměstnaných...

2 8
možnosti
Foto

Vůbec jsem nebyla vyvedena z míry, jen mi to přišlo vtipné, jako mnoha jiným lidem. A jestliže jsem odváděla 25 let do státní kasy z relativně vysokých příjmů, pravděpodobně tak neschopná nebudu. Ámen.

6 0
možnosti
PA

P91e88t55r 59A89g16u17l26á47r

27. 6. 2013 22:22

Připomělo mi to jeden film - Dave (1993). Tak snad zkuste teď tu politiku, držím palce...

1 0
možnosti
PA

P46e34t72r 48A35g35u51l98á36r

27. 6. 2013 22:13

Problém je v tom, že stát se snaží přesvědčit ovčany, že se postará úplně o všechno a všemu rozumí. Stačí, když ovčané budou odvádět bez remcání požadované daně, uvěří každé lži a občas dojdou k volbám. Úřad práce je jen jedna z mnoha Potěmkinových vesniček, které si státní aparát udržuje, aby mu ovčané uvěřili, že se o vše postará. Kdyby neexistoval, nic by se nestalo. Komerční agentury, které jsou přímo závislé na každém úspěšně zaměstnaném, by tuto úlohu nejspíše zvládly efektivněji a levněji - po odečtení nákladů na provoz zmiňovaného úřadu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1782x
Jsem extrovertní introvert, který cítí potřebu ventilovat své myšlenky. 

Seznam rubrik