Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Á, další článek typu "Odsuzuji sice jakékoli zneužívání sociálního systému, jakož i chování typu útoku v Duchcově, ale..." :-P

2 3
možnosti
Foto

Dobrý den pane Housko,

není to tak, že odsuzuji sice..., ale. Zkrátka odsuzuji jakoukoli formu rasistického chování, a to ze strany kteréhokoli etnika! Já osobně útok v Duchcově za rasově motivovaný považuji, proto jej odsuzuji.

3 0
možnosti
Foto

V případě, že by nám média necpala každý den tuto radostnou událost, by byly reakce pravděpodobně trochu umírněnější. 2 týdny se dozvídáme jak maminka chodí na procházky, jestli dobře prdí a vídáme tatínka se žvárem u huby, jak běduje jestli to zvládnou.

Pokud si porovnáte, že den co den slyšíte tuto zprávu a do toho každý den další jiné, kterak cikáni zmlátili, obrali, okradli atd... Co si myslíte, že stane?

Romská problematika se řeší neustále a český občan se jen může dívat, jak jeho daně míří na programy romské integrace, jak město opravuje z našich daní byty a nemovitosti co cikáni zničili, je to jako házení hrachu na stěnu.

Přijdete večer z práce a nevyspíte se , protože vedle Vás v přiděleném bytě vyřvávají do noci naši tmavý spoluobčani, nevyspalá jdete ráno do práce, aby z vašich daní "tihle" mohli přijet v mercedesu či bmw na sociálku pro dávky. Jdete unavená z práce a "tihle" do růžova vyspinkaní sedí před barákem nebo na lavičkách, pokuřují a ještě na Vás zakřičí nějakou sprosťárnu. Sklep máte už po třetí vypáčený a v noci se zase nevyspíte ...dítě přijde ze školky s monoklem a bez oblíbené čepice, do toho Vás učitelka upozorní, že se objevili ve školce vši. Odcházíte ze školky a vidíte jak malý fakan od "těhle" má na hlavě čepice Vašeho dítěte, jdete za mámou toho výtečníka a ta Vám nadá do bílých sviní. Přijdete domů s brečící ratolestí, protože nemá oblíbenou čepici a zjistíte, že při hovoru s matkou výtečníka vám někdo šlohnul z kabelky peněženku.

Večer se podíváte na zprávy a zjistíte, že "tihle" se zase rozrostli o pět kousků ... co se Vám bude honit hlavou?

8 4
možnosti
DJ

Slecno, spolknete tu nedospelou histerii a zkuste popsat reseni. Uz na patym blogu od vas ctu velkohube ostravske zkratky o tom co urcite ne, ale nikde jsem nenarazil ani vzdalene na reseni situace. A prosim vyvarujte se utopii typu vlastni stat, po roce davek utrum atd.

2 6
možnosti
BT

souhlasím s pisatelkou , přesto , nemůže si romské etnikum samo za to jak se k nim lidi vyjadřují? I když rodina s paterčaty je v tom nevinně .Podle mne by lidi záviděli i kdyby se děti narodili Větnamcům, či Čechům....

2 0
možnosti
Foto

No, ať to beru z které strany chci, není jim co závidět...

4 0
možnosti

Hezký nadpis. Jen je třeba si položit známou otázku co bylo dřív. A jestli ta pranýřovaná "nenávist" není jen důsledek mnohaleté jiné.

4 3
možnosti
Foto

Mluvíte mi z duše. Díky! R^

3 1
možnosti
Foto

Víte váš článek řeší až následnou druhotnou etiku, která ale nemůže být nikdy dobrá.  Pokud říkáte, že dostanou jen 51tis, tak co kdybyste jim je dala ze svého.  Nechápu proč já bych měl pomáhat někomu, komu pomoci nechci.

6 8
možnosti
Foto

Asi nemá cenu se s Vámi přít... Kdybych si to mohla dovolit, dala bych jim je, to mi věřte! Ale ne proto, že jsou Romové, ale proto, že představa, že se mi narodí paterčata je pro mne zcela apokalyptická. A ten příspěvek, není příspěvek pro Romy, ale příspěvek pro řešení mimořádně obtížné životní situace.

7 1
možnosti

P92e70t88r 72Š11v26e61c

8. 6. 2013 12:27

Dobrý den paní Heleno

Skoro se vším, co píšete, souhlasím.... až na jednu nejasnost: ....."Odsuzuji sice jakékoli zneužívání sociálního systému, jakož i chování typu útoku v Duchcově, ale jsem přesvědčena, že dokud se většinová společnost nezačne chovat adekvátně a bude soudit jen na základě barvy pleti, bude takových útoků spíše přibývat. Jak jsem již napsala, nenávist budí nenávist a rasismus vede k rasismu z druhé strany."

     Prosím, co si přesně máme představit pod pojmem - chovat se adekvátně ???

Dodávám, odskočte si na ROMEA.CZ a přečtěte si pár reakcí našich spoluobčanů pod články..... Ujišťuji Vás, že vše co se psalo o paterčatech na různých diskusích, je jen čajíček toho, co se píše na naši adresu tam;-€

6 1
možnosti
DK

Me na vsech pripadech strasne stve jedna vec...Kdyz se lze nebo zamlcuje pravda. Je jedno, zda  se mi ta pravda libi nebo ne, pro me znat pravdu je dulezitejsi nez vsechny kecy okolo. Takze jesti nejaka rodina dostava treba prispevek 300 000 rocne a jedna strana tvrdi, ze je to 100 000 a druha, ze je to 500 000, tak me obe dve strany stvou uplne stejne. Lhani je trapne samo o sobe. Je jedno, jestli lzou pseudohumaniste, kteri se snazi napriklad bagatelizovat trestnou cinnost Romu nebo naopak trapaci, kteri se snazi sirit nenavist pomoci ruznych hoaxu s vymyslenymi trestnymi ciny Romu, ktere se nikdy nestaly nebo se nestaly tak, jak je popsano...

2 0
možnosti
TH

Pisete "nelze se divit nenavisti" , ale ja bych rekla, ze lze a dokonce ze normalni clovek ustrne nad takovymi vypady.  

Zavist a nenavist kvuli "pitomym" kocarkum zadarmo nebo 50 tisicum jako mimoradne financni pomoci.  50 tisic pro 8 lidi je v teto republice brano jako nardrzovani a nejaka specialita zrovna pro tuto rodinu. 

Ty penize dostali i ostatni, kterym se narodily vice deti najednou. Ale to sem nepatri, to se sem nehodi.

4 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že k nenávisti to má daleko. Například mě vůbec nezajímá nějaká finanční podpora státu. Ta je daná zákonem a nemám nic, co bych proti tomu namítal.

Ani mi nevadí nějaká marketingová akce s kočárky. Pokud do toho chce nějaký soukromník vložit peníze, proč ne? Nakonec i toto, jako ostatně vše, zvyšuje HDP.

Jediné, nad čím jsem se zarazil a o čem jsem také psal, byla budoucnost těch pěti romských dětí. A to, zda půjdou ve šlépějích svých "soukmenovců" nebo se z nich vymaní a budou soběstační a ve dvaceti letech na státní podpoře nezávislí. Případné vysokoškolské stipendium bych za takovou podporu nepovažoval.

10 10
možnosti
Foto

Nebylo by špatné vědět, kdo mínusuje. Asi navrhnu adminům, aby to zavedli.

4 7
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1782x
Jsem extrovertní introvert, který cítí potřebu ventilovat své myšlenky. 

Seznam rubrik