Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

díky za pravdivý článek. Mnoho Čechů má v sobě zakořeněné předsudky,až hrůza .nadávají nám tmavým a opalují se,aby se nám vyrovnali.Co jste  za lidi, melete furt dokola o zlodějinách, vaši nekradou? Kdo je bez viny, ať hodí kamenem...Karmu autorce,skláním se přede vámi a nenechte se znechutit blbci. Nestojej za to!R^

1 1
možnosti
LC

Milá dámo Heleno. Jste úplně, ale úplně mimo. Všude a zvláště v Česku, to není o barvě kůže. Konečně, když to hodně zlehčím, kdyby kořenem problému, který popisujete byla barva kůže,  všechna solárka v Česku by dávno zkrachovala a milion čechů by každý rok nejezdilo do Chorvatska aby bylo "deeply tanned". Ne, je to o něčem jiném a vy i já víme o čem.

2 0
možnosti
PH

P41e61t93r 26H78a49l51í31k

8. 7. 2013 14:45

Stejne jako vetsina pozorovatelu zvenci, i vy mate zasadni chybu v uvazovani. Lidem vubec nevadi barva kuze, lidem vadi cikansky zpusob zivota - agresivita, kradeze, napadani, obtezovani hlukem, neporadkem, zivot na cizi ucet, kontraproduktivni pozitivni diskriminace, spousta nejen cikanskych vyzirku, kteri na problemu parazituji.

To nema s barvou pleti nic spolecneho. Pokud by se objevila skupina lidi, ktera zacne obtezovat nejakym zpusobem lidi (treba fotbalovi fanousci pravidelne rvouci cele noci, napadajici lidi a nicici vse, co jim pod ruku prijde), zacnou se lide proti nim bourit a nenavidet treba ten fotbal. Bude to pak fotbalovy rasizmus?

5 1
možnosti
Foto

Pokud lidem skutečně nevadí barva kůže, ale způsob života, tak proč to odnášejí třeba romské děti žijící v adoptivních rodinách? Proč řada lidí mluví o Romech obecně, nikoli o těch problémových? Vzhledem ke své pedagogické práci s dětmi na zvláštní škole jsem pochopitelně pouhým pozorovatelem zvenčí...

3 2
možnosti
Foto

M77i10l49a81n 37K47a12s83l

8. 7. 2013 13:38

Přesně tak, proč nejsou problémy s Vietnamci? Na rozdíl od "co čumíš, bílá svině" se usmějí a pozdraví. A neštítí se práce.

7 0
možnosti
JO

Taky mám strach. Taky nevím, jestli mám správnou barvu kůže. Už několikrát jsem si vyslechla, že jsem bílá svi.ě. :-( Nevím, co pořád cikáni mají proti bílým, že jim nadávají, okrádají je, obtěžují je neustálým hlukem a sprostými slovy, oni snad ani neumí mluvit slušně. Co jim občané ČR udělali, že si od nich vysloužili takové chování?

Jsem přesvědčená, že nemají důvod mi nadávat. Nenadávám jim, nejsem zvyklá mluvit sprostě, neobtěžuji hlukem, nekradu, mé děti nečíhají na jiné děti a nechtějí po nich peníze.

Nezáleží mi na barvě kůže. Můj synovec je vietnasko-českého původu, miluju ho. Včera se mi narodil druhý synovec, zase z poloviny Vietnamec.

Můj syn nedávno na olympiádě škol závodil s černouškem. K nám do školy přijela škola z Německa a z Rakouska, tvořila se smíchaná družstva. Doma mi řekl, že se musel toho černého kluka dotknout, prý to byl první černoušek, s kterým doopravdy mluvil. Obdivoval ho, prý byl dobrý.

Opravdu barva kůže je pro mě nepodstatná.

Cikány nemám ráda, ne kvůli tomu, že jsou hnědí, ale protože mi neustále ubližují. Už mě několikrát okradli, nadávají mně i všem bílým dětem v okolí, číhají na mé děti a chtějí po nich peníze. Fakt nevím, jak se proti nim bránit.

11 0
možnosti
IF

Jen tak pro zábavu mne přepadli a zmlátili jenom cikáni, před dvěma týdny v půl šesté ráno mne probudil alarm na sousedově garáži a běžel odtud (přes naši branku) cikán. Tuto noc v půl dvanácté moje stařičká matka viděla dva mladé cikány jak se probourali do spodní části jiné garáže a odvážejí si odtud na kolečku železo. Když na ně houkla, tak utekli jen aby se za 20 minut vrátili zpět a ve svém ušlechtilém díle pokračovali. A matka ve své stařecké naivitě i zavolala policajty, kteří se k ní chovali pomalu jako by kradla ona sama a všemožně jí dávali najevo, že je tím jen obtěžuje. A to je každou chvíli a ještě jsem nezažil, že by se nejednalo o cikány, na zahradě nesmíme nechat ani motyčku, protože by ji někdo tmavý přes noc "uklidil". O dennodenním kulturním obohacování ve stylu "Co čumíš more pí..." apod. nebo o nutnosti na noc zavírat okna, abychom nebyli z ulice pod námi obtěžování hlukem a kouřem (opalují na něm kabely) ani nehovořím ... diví se mi někdo, že je jako etnikum již po všech těch zkušenostech nemám rád a to i přestože mám v tomto etniku i pár přátel (kteří tu "jejich" většinu ovšem nesnáší mnohem víc než bílá majorita)?

9 0
možnosti
MZ

Víte, barva pleti je skutečně to nejmenší, co lidi trápí...Rv

11 0
možnosti
MK

R^ Jenže na tu barvu pleti hrají všichni obrácení rasisté (mulťáci)

9 0
možnosti
SV

100% se najde někdo,kdo si s Váma velice rád vymění byt v rómske čtvrti.

8 0
možnosti
Foto

Vy jste můj článek četl? Víte, v centru Ústí rozhodně žije víc Romů než na sídlišti Máj. Nicméně můj článek není obhajobou nepřizpůsobivých, ale reakcí na řadu extremistických názorů...

1 1
možnosti
FB

Ten strach s Vámi sdílím. Problém nejsou Romové a vylhané mýty o jejich sociálních dávkách a extrémní kriminalitě, problém jsou fanatičtí lidé, kteří dělají z této země ráj rasistů, živený všudypřítomnou lží, agresí, nenávistí a nechutným nacionalismem. Z tohoto mám opravdu strach, protože toto nemůže dopadnout dobře - A viníkem budou jen a pouze ti rasističtí hlupáci, co vyřvávají Čechy Čechům, na diskuzních fórech rádobyvtipně nadávají "hnědočechům" a šíří po síti nesmyslné hoaxy o údajných ústupcích Romům v lékárnách, na pracáku, na sociálce a kdovíkde ještě...

1 9
možnosti
RH

Nikoli. Pokud dojde k eskalaci problému, tak to bude díky tomu, že určití lidé problémy zmenšují a přehlížejí a také hovoří o každém kritikovi jako o rasistovi, nacionalistovi nebo extrémistovi. Řešení problému pak není možné. Skuteční neonacisté jsou u nás v podstatě vzácností a problém nevytvářejí, jenom jej zneužívají.

15 1
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1782x
Jsem extrovertní introvert, který cítí potřebu ventilovat své myšlenky. 

Seznam rubrik