Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-DJojo, zrovínka tuhle jsem říkal pedagogovi, když se po výkladu látky zeptal, jestli tomu rozumíme, jestli by mi mohl vysvětlit proč...?..suše se na mě podíval a sdělil, že na to není kvůli osnovám čas a že si to mám najít na netu..

0 0
možnosti
Foto

Tak to já studentům neříkám, Když nevím, nevymlouvám se na osnovy, ale přiznám, že jsem trubka ;-).

0 0
možnosti

Přesně... Krásně popisujete, proč jsem neměl rád základní školu. Ne, že bych se tam nic nenaučil, ale pokud jsem se něco učil, bylo to "zpaměti" bez nějaké návaznosti, souvislosi. Je mi jasné, že třeťáka (nebo kdy se vyjmenovaná slova učí) nebudete učit o etymologii všech vyjmenovaných slov, to je mi jasné. Ale jak si mají chudinky děti zapamatovat některé věci, když jim k tomu nikdo nic neřekne?

Pak se nemůžeme divit, že tu máme spoustu lidí, kteří tvrdí hlouposti jako "nejsem matematickej typ" a podobně. Jsou jen učitelé, kteří to neumějí či nechtějí vysvětlit a lidé, kteří to nechtějí pochopit. Jednoduchou matematiku (na maturitní úrovni SŠ) pochopí prostě každý, stačí se ji učit stejně, jako ostatní předměty. Věci spolu krásně souvisejí a dávají smysl. Problém ale je, že ten je dětem často zatajen, takže se musí nazpaměť učit, že Ohmův zákon vypadá jako tři vzorečky: U = R.I, R = U/I a I = U/R. Nějaká aplikace matematiky a to, že stačí vědět jeden tvar a ostatní se domyslí, na to se nehraje...

2 0
možnosti
Foto

Souhlas! A dík za návštěvu ;-).

1 0
možnosti

J59a89n 93F12r45o76l57í45k

21. 11. 2013 16:55

Tak jsem znejistěl. ...babyka, Bydžov, Přibyslav jsem se v roce 1954 učil. No ale Zbyněk už tehdy byl s tím ypsilonem. Tak jsem koukl do wikipedie a ó hrůzo kolik těch názvů přibylo. :-P

1 0
možnosti
Foto

Na okraj....mohou vlci propleteni do kruhového útvaru výt věnec?;-D

2 0
možnosti
Foto

Všechno jde, když se chce, jen malé děti a dřevěná koza se musí nosit :). Tudíž budou li výti propleteni do kruhového ´tvaru, jistě ten věnec nejen uvijí, ale také uvyjí! Ačkoli ten zpropadený word protestuje ;-)

1 0
možnosti
Foto

Navrhuji Mrákov místo Lán;-DR^

2 0
možnosti
Foto

(Zdvihnutý palec). Jste dobrá. Karma.

1 0
možnosti
Foto

Udělala jste mi radost, miluju češtinu a někdy marně přemýšlím, proč a jak se co píše. Třeba minulý čas. Pro cizince asi nepochopitelné spojení slov - byla + jsem. Upřímně, pro mě také. ;-)R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Díky, Ludmilo ;-). Pro cizince je čeština celkově velmi obtížná, ono zmíněné byl + jsem má třeba němčina v podobě "ich bin gewesen", ale vysvětlit třeba nedokonavá slovesa, to je dřina. Ono si to neuvědomuje ani řada Čechů, že "půjdu", "udělám" nebo třeba "dám" je gramaticky přítomný čas :)))

3 0
možnosti

Karma za článek a za osvětu mého jména ;-)

Já jeho původ samozřejmě znám - začal jsem si ho zjišťovat už někdy na základní škole, když mi někteří spolužáci vytrvale říkali "Zdeňku"... Ale je to tak - vznik jména jste vysvětlila správně. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1782x
Jsem extrovertní introvert, který cítí potřebu ventilovat své myšlenky. 

Seznam rubrik