Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

26. 5. 2010 22:52
Co naděláte, když to takhle lidi chtějí

Kromě toho, "opravdová pravice" je taková, která se stará jedině o co největší vlastní příjem. K tomu je stát vhodný nástroj. Proč se kvůli ideologii mořit na "svobodném trhu", když se dá lehčeji zbohatnout pomocí různých dotací, státních zakázek... Takže i "opravdová pravice", možná především ona, má zájem na vysokých daních. Sama vrchnost přece daně zásadně neplatí.

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

26. 5. 2010 23:14
Re: Co naděláte, když to takhle lidi chtějí

Máte v zásadě pravdu, ale dělení pravice-levice je hodně zavádějící. Spíš by tam mělo být stranu, prosazující ekonomickou i osobní svobodu... nebo libertariány...  ale pište to do titulku... ;-)

0 0
možnosti
MS

BingoXX

26. 5. 2010 19:04
v roce 2007

bylo průměrně 400 000 nezaměstnaných. Vydělením uváděné částky odváděné na zdravotní pojištění vychází měsíční platba na jednoho nezaměstnaného 9791.-Kč. Což je naprostá blbost, pojištění se počítá % z minimální mzdy. Takže považuji i vaše další uvedená čísla za vymyšlená a tím i celý článek a vás za lháře.

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

26. 5. 2010 19:08
Re: v roce 2007

Zdroj: Mesec.cz - článek, Kde stát nejvíc utrácí?

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

26. 5. 2010 16:58
Jen namátkou, všechny

nesrovnalosti hledat nechci - vypočtením procenta odvodů vůči čisté mzdě docházíte k populisticky zajímavému číslo, fakt ale je, že jediné srovnání může být superhrubá-odvod-čistá a vyjádření procenta odvodů jde vztahovat pouze k základu, z kterého je dovozen odvod i čistá mzda. Za další - 1,1 milionu lidí NEVYDĚLÁVÁ? To opravdu myslíte, že jsou zbyteční učitelé, vojáci, policisté, lékaři, hasiči? A poslední věc - ta čísla jsou holý nesmysl.

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

26. 5. 2010 18:08
Re: Jen namátkou, všechny

Je tam napsáno, k čemu je těch 70% vztaženo a podle daňové kalkulačky to tak opravdu je. A jestli by měl stát zajišťovat školy, armádu, policii, doktory? Odpovídám odkazem http://cs.wikipedia.org/wiki/Minarchismus

Čísla jsou převzatá z mesec.cz

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 5. 2010 16:40
Ohledně vzniku státu

bych si dovolil polemizovat. Nejstarší státy vznikly nejspíš jako vojenské nástroje, hlavní jejich činností byl boj se sousedy. O území. Zrušením státu by se nejspíš tento boj o území obnovil, znám několik států v okolí, které by o aspoň kousek našeho území měly docela zájem. Asi tak všechny sousedy plus pár dalších.:-P 

-

Minimalizace státu je důležitá, ale brojit proti principu státu jako takovému je naprostý nesmysl. Zkuste si za trest napsat, jaké funkce by měl ideální minimalizovaný stát zajišťovat. Zjistíte, že je jich docela hodně. ;-) 

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

26. 5. 2010 18:04
Re: Ohledně vzniku státu

http://cs.wikipedia.org/wiki/Minarchismus

tak asi nějak takhle ;-)

0 0
možnosti
PH

Rodnok

26. 5. 2010 15:47
celkem by mě zajímalo,

kolik na daních přemoudřelý studentík odvedl a doufám, že na studium ve Skotsku nebude využívat stipendia toho hnusného státu a už vůbec ne od EU...

0 0
možnosti
BK

Bohouš Koukal

26. 5. 2010 18:03
Re: celkem by mě zajímalo,

To se zas nebojte :-) mám malou, malinkatou živnost, díky které si to budu moct zaplatit... jinak ale co mě třeba mrzelo bylo to, že jsem mohl začít podnikat cca čtyři měsíce po založení živnosti... do té doby to byly jen samé úřady, papíry, papíry, papíry, papíry a papíry... a taky zákony, ktré jsem naprosto nechápal... třeba proč se zničehonic musím stát plátcem DPH atd.

To podle mě nemůže být složité zjednodušit :-)

0 0
možnosti
H

Hepčík

26. 5. 2010 15:03
Karma

Jsem pro solidaritu a vzájemnou pomoc. Průšvih je právě v tom systému přerozdělování - černá díra. Ale rozhodně jsem si nevšiml, že by např. počet úředníků rapidně (nebo aspoň trochu) klesal za vlády pravice. Příklad: Nedávno u Moravce se chlubila ministrině spravedlnosti, že snížila počet svých úředníků o 10 % (chvályhodné). Rychetský se jí zeptal, kolik úředníků tam teď pracuje. A bylo to o cca 150 lidí více, než kdy tam byl on. Byrokracie bobtná nezávisle na pravici či levici - bobtná závisle na našem zlodějském systému, který vyhovuje všem od Nečase až po Paroubka.

0 0
možnosti

vodní želva

26. 5. 2010 13:05
Největší podvod v dějinách lidstva je stát.

Takže to vypadá, že navrhujete vrátit se ke kmenovému uspořádání, možná přímo k rodinnému.  

0 0
možnosti
K

Kozel_

26. 5. 2010 12:59
Volit "opravdovou pravici"?

1. To jsou lidi, které moc neznám. Kdysi lidi volili ODS, ODA nebo OH, protože to byly strany se známými lidmi, původně z OF. Volit neznámé tváře člověk nechce, neví, co jsou zač.

2. Prezident VK vždy radil volit tak, aby hlas nepropadl - pro komunisty. Té zásady je nutné se držet právě teď, nyní to hrozí reálně. Mobilizace proti Zemanovi byla přehnaná, nyní Paroubek a komunisti žijí v dávném spojenectví, komunistickou terminilogií "nerozborné přátelství (se Sovětským svazem)".

Nevyhodím své hlasy. Volit "skutečnou pravici" znamená oslabit pravicové či vůbec demokratické strany v parlamentu a posílit "levici", tj. proruský blok paroubkovců a komunistů. Tady jde o udržení demokracie - nechci tu smlouvu s Ruskem, o pobytu jejich vojsk na 25 let, jak nějak uzavřel Janukovyč na Ukrajině. Ostatní věci jsou vůči tomuto podružné.

0 0
možnosti
E

eAA00

26. 5. 2010 14:48
Re: Volit "opravdovou pravici"?

Vy vidíte nějaký podstatnější rozdíl mezi Paroubkem a ODS ? Mimoto, že Nečas je sympatičtější ? Právě že ODS zařízla jedinou důležitou věc pro republiku, obrátila se jak na obrtlíku a nepochopitelně schválila Lisabonskou zradu. To je jediné podstatné. Zbytek jsou podružnosti. A strašení Ruskem8-o ? Na to už neslyší ani Američané. Jste nějak zamrznul v roce 1990...Spíše se bojte islámu. To je teď světové nebezpečí č.1. Ono by nebylo, kdyby se smělo pojmenovat a opravdu se proti němu začalo bojovat. To se ale bojí udělat USA, o podělané Bruselo-EU nemá cenu ani mluvit.

0 0
možnosti
D

D_cz

26. 5. 2010 12:35
KARMA

Jako vrata!

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2201x
Rychle stárnoucí šohaj, duchem a perem však stále mladší.