Budoucnost se počítá - po celé Evropské Unii

Skotské sčítání lidu obrazem i textem. V celé Evropské Unii se pro propagaci sčítání používají podobné argumenty, aniž by se hledělo na to, že sčítání neúměrně zasahuje do našeho soukromí a za údaje, které stát získává, platí daňoví poplatníci nesmyslné částky.

(Tento článek je pouze doplněním mého hlavního textu - Sčítači všech zemí, spojte se).

Na začátek jedna vtipná a jedna zajímavá stránka, zbytek jen pro kompletní dokumentaci, kdyby to někoho zajímalo. První stránka - Jakého jste etnického původu? Možnosti - Skot, Ir, ostatní části Velké Británie, Cikán, Polák :-D což vypovídá za všechno :-)

 

A stránka druhá - proč se vlastně sčítání koná? Důvody jsou podobně inteligentní po celé Evropské Unii (překlad):

Skotské sčítání lidu je oficiální sčítání každé osoby a domácnosti. Koná se každých deset let a získává informace, které jsou zapotřebí, abychom mohli do budoucna plánovat a poskytovat veřejné služby jako bytovou výstavbu, nemocnice a školy. Tím, že zjistíme, co Skotsko a místní komunity potřebují, přispíváme ke zlepšení kvality lidského života.

Proč se sčítání koná?

Výsledky sčítání používá vláda, zdravotní systém, podnikatelé, komunity a obecně celá veřejnost mnoha způsoby. Pomáhají nám dělat informovaná rozhodnutí, která ovlivňují mnoho oblastí našich životů, včetně služeb pro staré, dopravy či ekonomiky. Například to, že se dozvíme, kolik máme dětí a kolik lidí se blíží důchodovému věku, nám pomůže plánovat a financovat zdravotnictví.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bohuslav Koukal | pondělí 28.3.2011 20:51 | karma článku: 10,58 | přečteno: 1611x